2020 LGS sınavı puan hesaplaması! Bu sınavda kaç net kaç puan yapar?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran Cumartesi günü olacak. İyi bir lisede okuyabilmek için ter dökecek adaylar sınav sonrasında LGS puan hesaplamasının nasıl yapılacağını merak ediyorlar. Peki, LGS paun hesaplaması nasıl yapılır, kaç net kaç puan yapar?

2020 LGS sınavı puan hesaplaması! Bu sınavda kaç net kaç puan yapar?
2020 LGS sınavı puan hesaplaması! Bu sınavda kaç net kaç puan yapar?
GİRİŞ 23.06.2020 10:10 GÜNCELLEME 23.06.2020 10:10
Bu Habere 187 Yorum Yapılmış

İlköğretimden mezun olan ve lise eğitimi almak için ter dökecek öğrencilerin dört gözle beklediği gün geldi çattı. Liseye Geçiş Sınavı'nda edindikleri bilgilere kağıda aktaracak öğrenciler sınav uygulamasının sona ermesi ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri kaç netin kaç puan yapacağı oldu. Peki, LGS puan hesaplaması nasıl yapılır? Lise öğrenimi görmek üzere sınava giren adayların yaptıkları netlere göre puanları ne kadar olacak? İşte, konuya ilişkin detaylar...

2020 LGS SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

LGS 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Merkezi Sınav, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

LGS puanları öğrencinin net sayısı ile o derse ait kat sayının çarpılması ile elde edilecek. LGS sınavında Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur. 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda standart sapma uygulaması olacak ve en yüksek 500, en düşük 100 puan olacak. İşte, derslere göre soru kat sayıları...

Sözel bölüm:

Türkçe: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Yabancı Dil: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Sayısal bölüm:

Matematik: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

Fen Bilimleri: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

LGS SINAV PUANI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINACAK?

LGS sınavın giriş bilgileri yayımlandı. Öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine bakanlığın '//www.meb.gov.tr/' internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

Bakan Selçuk sınav giriş belgeleri ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs’ta okullarından almaları gerekiyordu. Bu kuralı da kaldırdık. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacak. Yani öğrencinin sınav giriş belgesi ile ilgili bir kaygı duymasına gerek yok. Üçüncüsü de, geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin koronavirüs süreci dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS’de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulunu çıkarttık."

LGS GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bakan Koca, Twitter'dan şu paylaşımı gerçekleştirdi:

"LGS ve YKS GÜNLERİNDE sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, GÜNÜN GENÇLERE AYRILMASI için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler."

YORUMLAR 187
  • Seda 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözel ful net matematik 7 net kaç puan alirim
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    40 net yaparsam kaç puan alırım
    Cevapla
  • LGS öğrencisi 2 yıl önce Şikayet Et
    260 puan kaç net yapar
    Cevapla
  • eren 2 yıl önce Şikayet Et
    32 yapar
    Cevapla
  • LGS öğrencisi 2 yıl önce Şikayet Et
    260 puan kaç net yapar
    Cevapla
  • boşsunuz 2 yıl önce Şikayet Et
    DENEMELERDEN KAÇ PUAN ALIYONUZ(Boş cevaplar vermeyin)
    Cevapla
  • Zalim kiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu soruyu kime soruyorsun?
    Cevapla
  • Adimi bosver 2 yıl önce Şikayet Et
    400 kusurlerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı