2018 YÖKDİL sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Puan hesaplama ve baraj...

22 Eylül 2018 tarihinde Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavına katılan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanıyor, YÖKDİL puanı nasıl hesaplanır ve kaç net kaç puan yapar?

2018 YÖKDİL sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Puan hesaplama ve baraj...
2018 YÖKDİL sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Puan hesaplama ve baraj...
GİRİŞ 28.09.2018 09:22 GÜNCELLEME 28.09.2018 09:23

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil sınavı (YÖKDİL), YÖK tarafından Anadolu Üniversitesi’nin organizasyonu ile yapılmaktadır. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. 22 Eylül Cumartesi günü beşinci kez yapılan  YÖKDİL sınavı hakkında merak edilenler...

YÖKDİL SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sınav tarihi ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı. Ancak sınav sonuçları 15 gün içerisinde açıklanmaktadır. Buna göre sonuçların Ekim ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

YÖKDİL'de toplam 80 soru sorulmaktadır. En yüksek puan da yüzdür. Puan hesaplama kısmında bulunan formül ile puanınızı hesaplayabilirsiniz.

YÖKDİL SINAV İTİRAZLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

YÖKDİL'in resmi sitesinde yazan tarihe göre sınav itirazları 24 - 28 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt