LGS Aralık ayı soru örnekleri yayınlandı! Liseye geçiş sınavı soruları..

Liseye Geçiş Sınavı soru örnekleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her ay yayınlanıyor. Geçtiğimiz günlerde LGS soru örnekleri Eylül ve Kasım ayları açıklandı. Şimdide gözler Aralık ayı soru örneklerine çevrildi. Peki her ay düzenli olarak yayınlanan LGS MEB soru örnekleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

LGS Aralık ayı soru örnekleri yayınlandı! Liseye geçiş sınavı soruları..
LGS Aralık ayı soru örnekleri yayınlandı! Liseye geçiş sınavı soruları..
GİRİŞ 27.12.2018 09:49 GÜNCELLEME 27.12.2018 09:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sınav tarihine kadar her ay MEB tarafından yayınlanacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) soru örneklerini sizler için derledik. Geçtiğimiz günlerde Eylül ve Kasım ayı olmak üzere sözlü ve sayısal LGS örnek soru kitapçığı öğrenciler için paylaşıldı. Şimdide gözler LGS Aralık örnek sorunlarına çevrildi

 

Yapılan açıklamaya göre 2018 Aralık ayı LGS soru örnekleri yayınlandı.

Aralık ayı LGS soru örnekleri için tıklayınız (Sözel

Aralık ayı LGS soru örnekleri için tıklayınız (Sayısal)

DİĞER AYLARDA YAYINLANAN SORU ÖRNEKLERİ

Eylül ayı LGS soru örnekleri için tıklayınız (Sözel

 

 

Eylül ayı LGS soru örnekleri için tıklayınız (Sayısal)

Kasım ayı LGS soru örnekleri için tıklayınız (Sözel) 

Kasım ayı LGS soru örnekleri için tıklayınız (Sayısal)

Yeni yayımlanan örnek soru kitapçığında, sayısal ve sözel testlerin her biri için 25 soru olmak üzere toplam 50 soruya yer verildi. Örnek soru kitapçığına, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden http://odsgm.meb.gov.tr erişilebilecek. 

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN DÜZENLENECEK? 

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

SAYISAL VE SÖZEL SORULAR

Sınavda öğrencilere sözel bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil testlerinde toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika cevaplama süresi, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri testlerinde toplam 40 soru için toplam 60 dakika süre verildi.

OKUL TÜRLERİNE GÖRE SINAV PUANI ORTALAMASI

Bu yıl ilki yapılan LGS sonuçlarına göre, liselere yerleşen öğrencilerin performansını içeren değerlendirme raporu hazırlandı. Raporda en düşük ortalamanın matematik testinde olduğu görüldü.

Soru sayısı 10 olan testlerde hesaplanan ortalama ham puanların T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde 9,26 ortalama, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde 9,72 ortalama olduğu, bu durumun öğrencilerin oldukça başarılı olduklarını gösterdiği belirtildi.

İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerinde uygulanan Yabancı Dil testinde elde edilen 7,78 ortalama ham puanın öğrencilerin bu testte de görece yüksek başarı gösterdiğine işaret ettiği belirtildi.

Yerleşen öğrencilerin yüzde 83,97'si devlet okullarından, yüzde 16,03'ü ise özel okullardan mezun oldu. Devlet okullarından mezun olup yerleşen öğrencilerin sınav puanı ortalaması 339,94; özel okullardan mezun olup yerleşen öğrencilerin sınav puanı ortalaması ise 380,55 oldu.

YORUMLAR 4
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel
    Cevapla
  • abc 5 yıl önce Şikayet Et
    aralık ayının sozel soruları verılmemiş
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    aralık ayı sözel soruları verilmemiş
    Cevapla
  • Dursun AKSOY /ÇORUM 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir plan ve proce böyle her ayçikmasını ıstıyorum .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar