İŞKUR'dan öğrencilere 8 bin TL ödeme! Başvuru nasıl yapılır şartlar neler?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) meslek edindirme kursları ile öğrencilere ve gençlere katıldıkları programlara göre iş imkanı sağlıyor. Bunun yanında 8 bin TL'ye kadar öğrencilere ödeme yapan İŞKUR gençlere hem iş öğretiyor hem de bu sırada para kazandırıyor. Peki bu programdan nasıl yararlanılır? Belirlenen şartlar neler?

İŞKUR'dan öğrencilere 8 bin TL ödeme! Başvuru nasıl yapılır şartlar neler?
İŞKUR'dan öğrencilere 8 bin TL ödeme! Başvuru nasıl yapılır şartlar neler?
GİRİŞ 06.03.2019 10:15 GÜNCELLEME 06.03.2019 10:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Öğrenciler için ve genç işsizler için çalışma başlatan Türkiye İş Kurumu yani İŞKUR meslek edindirme kursları ile hem para kazandırıyor hem eğitim veriyor. Katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası primi de karşılayan İŞKUR meslek eğitim kursları ile de iş sahibi olmayı kolaylaştırıyor.

 

 

İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde düzenlenen kurslara katılanlara günlük 30-50 lira ödeniyor. İşsizleri işe yerleştirmek için seferber olan İŞKUR kurs esnasında öğrencilere cep harçlığı veriyor.

Haftada 6 gün gerçekleştirilen kurslar, 160 güne varan süreyle düzenleniyor. Böylece katılımcılar kurs boyunca 4 bin 800 ile 8 bin lira arasında ödeme alıyor.

 

 

ANNELERE İŞKUR'DAN 2 BİN 400 TL ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ

Sanayi sektöründe düzenlenen programlara katılan ve 2-5 yaş arası çocuğu olan annelere kurs süresince aylık 400 lira bakım desteği sağlanıyor. Böylece anneler, cep harçlığının yanı sıra, 6 aylık kurs süresinde 2 bin 400 lira bakım desteği de alabiliyor. 

İŞKUR Meslek Edindirme Kursu

MESLEKİ EĞİTİM KURSU NEDİR?

Hem işverene hem de işsiz vatandaşın birçok sektörde eğitilerek iş yaşamına katılmasını sağlayan İŞKUR tarafından verilen kurslardır. Bu kurslar sayesinde piyasada deneyimli, iş gücüne katkı sağlayacak elemanlar yetiştirilmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR? ARANAN ŞARTLAR NELER?

İkamet ettiğiniz bölgenin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri’nden başvuru yapılabilmektedir. Herhangi bir zaman planlaması yoktur. Yani istediğiniz an bu kurslara başvuruda bulunabilirsiniz.

Meslek Edindirme Kursları için 6 ana başlık altında şartlar öne sürmektedir. En başta İl müdürlüğünce yapılan inceleme sonucunda kursa katılma yani eğitim alıp istihdam edilmede bir engel görülmemesi gerekmektedir. Sonrasında 15 yaşını doldurmuş İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak aranmaktadır. Farklı kurs içeriklerini bünyesinde bulundurduğu için yetiştirilmek istediğiniz mesleğe uygun özellikler taşımanız gerekmektedir. Ayrıca işverenin de aradığı bazı özellikler olabilir. Diğer bir önemli şart ise emekli olmamaktır.

KURSLAR NE KADAR SÜRÜYOR?

En fazla 160 gün günde 5-8 saat arası haftalık olarak 6 gün baz alınarak en az 30 en fazla 40 saat ders verilmektedir.

Kursiyerlerin önemli bir mazereti olması dışında kurslara devamsızlık yapmamaları istenmektedir. Bu doğrultuda 5 günlük sağlık raporu kabul edilmekte. Aksi takdirde kursiyerin ilişiği tamamen kesilmektedir.

YORUMLAR 2
  • RİZELE 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu işi bilmiyor bu uygulama her bolge için farklı altertatif oluşturmalı türkiyenin her ayrı bolgesi sosyal olarak farklıdır oyle masa başıyla bu işler olmuyor.. bizzat gidip bu işlerle alakalı eşlerle raporlama yontemı kullanmalı..
    Cevapla
  • byrm 5 yıl önce Şikayet Et
    2 yaşındaki çocuğu kursa giderken ne yapacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi