Rektörden üniversiteye yerleşen öğrencilere ziyaret

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ'yü tercih eden üç öğrenciyi ve ailelerini ziyaret etti. Tebrik ve teşekkür dileklerini ileten Şahin, beklenti ve önerileri de dinleyerek üniversitedeki imkanları anlattı.

Rektörden üniversiteye yerleşen öğrencilere ziyaret
Rektörden üniversiteye yerleşen öğrencilere ziyaret
GİRİŞ 20.08.2019 15:06 GÜNCELLEME 20.08.2019 15:06

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin bir ilki gerçekleştirdi. ASÜ’yü tercih eden üç öğrenciyi ve ailelerini evlerinde ziyaret eden Şahin, hem tebrik ve teşekkür dileklerini iletti, hem de beklenti ve önerileri dinleyerek, Üniversitedeki imkanları anlattı. İlk kez bir Rektörü böyle bir ziyaret için karşılarında gören öğrenciler ve aileleri, sevinç ve şaşkınlığı bir arada yaşadı. Şahin, Nevşehir’de Elif Yılmaz, Niğde’de Halil Göktaş ve Konya Ereğli’de Rukiye Çat ve aileleriyle görüştü, onların sevinçlerine ortak oldu.

“İslami İlimler Fakültesi En Çok İstediğim Bölümdü”

Nevşehir’de yaşayan ve ASÜ İslami İlimler Fakültesi’ne yerleşen Elif Yılmaz’ı ziyaret ederek programına başlayan Prof. Şahin, yapılmayan bir şeyi yapmak ve hem öğrencilerin, hem de ailelerin üniversiteyi kazanma sevincini birlikte yaşamak ve sevinçlerine ortak olmak istediklerini vurguladı. Nevşehir ziyaretinde Rektör Şahin’i, Elif Yılmaz’la birlikte Annesi Emine, Ablası Ayşenur ve Babaannesi Havva Yılmaz karşıladı. Kızlarının üniversiteyi kazanmasından duydukları memnuniyet ve mutluluğu dile getiren Yılmaz ailesi, Aksaray’ın Nevşehir’e çok yakın olduğunu ve bu durumun tercihe etken olduğunu belirttiler. Rektör Şahin’in ziyaretini ise ilk önce şaşkınlıkla karşıladıklarını kaydeden Babaanne Havva Yılmaz, “İlk kez bir Rektörle tanışıyoruz. Daha önce böyle bir ziyaret hiç yaşamadık. İlk önce ‘Rektör niye geliyor?’ diye düşündük. Şehrimizde belediye başkanı veya muhtar gibi idarecilerle bir vesile tanışma şansımız oldu ama ilk kez bir Rektörle, evimizde karşılaşıyoruz. Bu çok mutluluk verici. Rektörümüze teşekkür ediyoruz” dedi. ASÜ İslami İlimler Fakültesi’ne yerleşen Elif yılmaz ise bölümü çok istediğini ve hedefine ulaşmak için düzenli olarak çalıştığını vurguladı. Elif Yılmaz’ı kutlayan ve ASÜ’yü tercih ettiği için teşekkür eden Rektör Prof. Yusuf Şahin de, kendisinin de Üniversiteyi ilk kazandığında büyük bir sevinç yaşadığını ve bu sevincini paylaştığı ilk kişilerin de ailesi ve babaannesi olduğunu kaydetti. ASÜ İslami İlimler Fakültesi’nin hızla büyüyen ve daha önce mezun veren kurumsallaşmış bir fakülte olduğuna dikkat çeken Şahin, “Kızımızı başarısı münasebetiyle kutluyoruz. İnşallah süreç, hayırlı bir mezuniyetle sona erer. Allah millete, devlete hayırlı işler yapmayı nasip etsin” dedi.

ASÜ’ye yerleştiğini nişanda öğrendi

İkinci ziyaret Niğde’de gerçekleştirildi. Daha Önce Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitiren Halil Göktaş, ikinci üniversite için ASÜ’yü tercih etti ve Okul Öncesi Bölümüne yerleşti. Aksaray’ı formasyon eğitimi münasebetiyle tanıdığını ve şehri bilmenin tercihinde etkili olduğunu kaydeden Halil Göktaş, “Tercih sonuçlarının açıklandığı gün nişan merasimim vardı. Yani benim için çifte mutluluk oldu” dedi. Rektörün kendisini ziyaret etmesine dair hissettiklerini ise Halil Göktaş, şu şekilde anlattı: “ASÜ benim ikinci Üniversitem. Daha önce bırakın Rektörün beni evde ziyaret etmesini, kampüste, yolda bile karşılaşmadım. Çok farklı bir duygu. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” Anne Emine, Baba Ahmet ve Amca Mustafa Göktaş da Aksaray’ın tanıdıkları bir şehir olduğunu belirterek, “Evladımız bize ikinci kez Üniversite mutluluğu yaşattı. Kendisi için hep dua ettik ve eğitimine elimizden geldiğince destek olduk, olmaya devam edeceğiz. Ayrıca, devletin ileri gelenlerinin halka yakın teması bizleri çok mutlu etti, gururlandırdı. Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyoruz” dediler. ASÜ Rektörü Prof. Şahin de, ziyaretin ardından yaptığı açıklamasında, Göktaş ailesine ev sahiplikleri münasebetiyle teşekkür etti ve şunları söyledi: “Delikanlı üniversitemizi kazandı. İnşallah başarısı daim olur. Üniversitemizde şartları öğrenci odaklı şekilde kurguluyoruz. Süreç içerisinde ekibimizle birlikte şartları en iyi noktaya getirmeye çalışıyoruz.”

“Ortak Eğitim Programı, ASÜ’yü tercihimde etkili oldu”

Şahin, daha sonra Konya Ereğli’de yaşayan ve ASÜ Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşen Rukiye Çat ve ailesini ziyaret etti. Rektörün kendisini ziyaret edeceğini ilk duyduğunda inanamadığını ve durumu hemen ailesine, arkadaşlarına ve liseden hocalarına bildirdiğini ifade eden Rukiye Çat, “Endüstri Mühendisliği bölümünü istiyordum. Araştırdım ve Aksaray Üniversitesi’nde karar kıldım. Çünkü ASÜ’de Ortak Eğitim programı var. Bu program geleceğimiz açısından çok önemli. Kendimi daha çok geliştirebileceğimi düşündüğüm için Aksaray’ı tercih ettim. Ayrıca ASÜ’de bir arkadaşım da var o da tercihimde etkili oldu” dedi. İstediği bölümü kazandığı anda büyük bir mutluluk yaşadığına dikkat çeken Çat, şöyle devam etti: “İstediğim yer ve istediğim bölüm geldi. Bunun için çok mutlu ve heyecanlıyım. Ama Rektörün bizleri ziyaret etmesi ayrıca bir mutluluk. Haberi ilk aldığımda çok şaşırdık ve heyecanlandım. Ne yapmam gerektiğini anlamak için durumu aileme, arkadaşlarıma ve hocalarıma anlattım. Sayın Hocamıza çok teşekkür ediyoruz.” Anne Bahtışen ve Ağabey Osman Çat da, Rektör Şahin’e ziyaretleri münasebetiyle teşekkür etti ve Aksaray’ın daha önceden bildikleri bir şehir olduğunu vurguladılar. Burada da kısa bir açıklama yapan Şahin, düzenledikleri bu ziyaretler ile öğrencileri ve ailelerin sevinçlerini paylaştıklarını ve duygularını anlama şansına sahip olduklarını belirtti. Rukiye Çat’ın, ASÜ’yü tercihinde Ortak Eğitim Programının etkili olmasına ayrıca memnun olduklarını kaydeden Şahin, “Bu uygulamayı tam zamanlı yapan ilk devlet üniversitesiyiz. Öğrencilerimiz bu uygulama ile saha tecrübesi de kazanıyor ve ileriki dönemlerde istihdamları da kolaylaşmış oluyor. Aksaray Türkiye’nin ortasında, güvenli bir şehir. Bir barınma sorunu yok. Türkiye’nin her şehrinden öğrencimiz var. Ayrıca burs konusunda Üniversitemizle birlikte çalışan isimlerle, kızımız için temasa geçeceğiz” dedi. Şahin, ziyaretleri esnasında, mesai münasebetiyle evde bulunmayan aile bireyleriyle de telefon da görüştü.

Danışmanlarının da katıldığı ziyaretlerin sonunda ASÜ Rektörü Şahin, yeni döneme dair hazırlık çalışmalarının sorunsuz şekilde ilerlediğini belirterek, “Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerimizi kutluyoruz. ASÜ, hızla büyüyen ve öğrenci odaklı bir Üniversite. Tüm öğrencilerimize, tercihlerini hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor