2019 KYK borçları silinecek mi? KYK affı Yasa tasarısı TBMM'ye sunuldu

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan üniversite eğitim hayatı boyunca kredili burs alan ve geri ödemekte zorlanan öğrenciler için tasarı meclise sunuldu. Bu doğrultuda KYK borçlarını silinmesi gündeme bomba gibi düştü. Peki KYK kredi borçları silinecek mi? İşte yasa tasarısının detayları...

2019 KYK borçları silinecek mi? KYK affı Yasa tasarısı TBMM'ye sunuldu
2019 KYK borçları silinecek mi? KYK affı Yasa tasarısı TBMM'ye sunuldu
GİRİŞ 04.10.2019 12:31 GÜNCELLEME 04.10.2019 12:31
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

KYK kredi borçlarının silinmesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 1 Ekim itibariyle tekrar açılan TBMM'nin gündemine getirilen geri ödemeli burs borçları tamamen silinmesine ilişkin verilen hazırlanan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'na da gönderildi. KYK borçlarının silinmesiyle ilgili teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda değerlendirildikten sonra, Milli Eğitim Komisyonuna gönderilecek. Teklif kabul edilirse, 2019 yılı itibariyle milyonlarca öğrencinin KYK borcu silinecek.

 

 

KONU MECLİS GÜNDEMİNDE: KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

"Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" Başlığı ile Yavuz Ağıralioğlu tarafından meclise sunulan teklifin kısaca amacı ise şu şekilde;

 

 

"Teklif ile, öğrenim kredisi veya katkı kredisi almış ve borçları muaccel olan kişilerin borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır."

Öğrenim gördükleri zaman diliminde Kredi Yurtlar Kurumundan (KYK) kredi alanlar borçların silinip silinmeyeceği konusunda önümüzdeki günlerde mecliste alınacak kararla birlikte netliğe kavuşacak.

KYK BORCUNU ERTELEMEK MÜMKÜN MÜ?

KYK kredi borçlarını birer yıllık süreyle ertelemek mümkün. Borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler ‘turkiye.gov.tr’den e-Devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabiliyor. Erteleme başvurusunda bulunmak için işsizlik, askerlik durumlarının oluşması ve yüksek lisans ya da doktora eğitimine devam edilmesi gerekiyor.

YORUMLAR 17
  • Sailih 4 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaşım ödenmesin demiyoruz bu faiz nedir üstüne bindiriyorlar 2 katı olmuş borcum bu nasıl adalettir ha?
    Cevapla
  • dogrular can yakar 4 yıl önce Şikayet Et
    birisi ben hakkımı hll etmem yazmış. sanki krediyi sen mi verdin? sen devletten aldın ödedin. devlet başka kredi verdiği kişilerden bu borcu istemiyorsa sen üçüncü şahıs olarak poponun üstüne oturmak düşer.
    Cevapla
  • gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    boş yapmışsın, ödemediğin için anca laf. eğer başkası ödemiş sen ödemediysen bu adil olamaz. Faiz indirimi olur vs. Ama haksızlık olur, üçüncü şahıs dediğin bu ülkenin vatandaşı.
    Cevapla
  • Öğrenci 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben ödedim onlar da ödesin diyen arkadaşlar merak etmeyin tasarı geçmez. Keşke ben de ödemiş olsam da ödemeyenler de ödesin diye oraya buraya yazsam. Biraz empati.
    Cevapla
  • gerçek bu 4 yıl önce Şikayet Et
    tam tersi empati olmalı, ne zorluklarla öde, sonra başkasına af çıksın. o zaman ödeyenin de parasını geri versinler.
    Cevapla
  • Çalışan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışıyorsa ödemeli, 1890 lira para alıp 300 lira kyk borcu ödediğim aylar oldu (bir de üstelik kirada oturuyorum). Ama mezun olmuş ve yıllardır iş bulamayan biri ise borcun silinmesi veya vadesiz ötelenmesi mantıklı. Yoksa insan sormadan edemiyor; ne olacak benim bu borcu ödemek uğruna kaybettiğim şeyler diye.
    Cevapla
  • Kim mağdur 4 yıl önce Şikayet Et
    Borcu ödeyenler ne yapacak o vakit yargı yolu açılır.
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Silinir inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"