2019 - 2020 KYK burs başvuru işlemleri: Başvuru şartları ve istenen belgeler

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kabul edilecek KYK burs başvuru işlemleri DGS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. 2019 - 2020 yılı KYK burs başvuru şartları ve istenen belgeler belli oldu. İşte üniversite öğrencilerinin merakla beklediği burs başvurusunun detayları...

2019 - 2020 KYK burs başvuru işlemleri: Başvuru şartları ve istenen belgeler
2019 - 2020 KYK burs başvuru işlemleri: Başvuru şartları ve istenen belgeler
GİRİŞ 09.10.2019 08:31 GÜNCELLEME 09.10.2019 08:32

KYK burs başvuru işlemleri başlıyor. 2019 - 2020 yılı itibariyle KYK burs başvurusunu ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, 2 senelik meslek yüksek okulundan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile - ara vermeden kayıt yapan öğrencileri yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrencileri,  Amatör milli sporcu olan öğrencileri, burstan yararlanabilmektedir. 

 

 

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019 KYK burs başvuru tarihi ile ilgili henüz resmi bir tarih duyurulmamasına karşın geri ödemesiz burs başvurusunun yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. Geçtiğimiz dönem başvurular 15 Ekim tarihinde başladı ile 22 Ekim tarihinde sona ermişti. Kurum önümüzdeki günlerde net tarihi öğrencilere duyuracak.

 

 

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri KYK'dan burs veya kredi başvurularını Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden tamamlayabilecek.

E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)

Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)

Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

KYK BURSU ÇIKANLAR NE YAPMALI?

18 yaşından büyük öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın linkine ulaşarak kendi e-devlet şifresi ile onaylamalılar.

18 yaşından küçükler ise taahhütnamelerini yine www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın linkine ulaşarak, anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile onaylayacaklardır.
Burs-Kredi Taahhüt Senedini düzenlemeyenlere burs veya öğrenim kredi verilmeyecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır. O yüzden sonuçlar açıklandıktan sonra taahhütnamenizi onaylamayı unutmayınız!

KYK BURSLARINA YENİ ZAM YOLDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan KYK burs ve kredi açıklaması geldi.

"Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize 1000 TL, doktora öğrencilerimize 1500 TL veriyoruz. Bu imkandan 1 milyon 613 bin öğrenci yararlanıyor. Önümüzdeki günlerde yeni başvurularda alınmaya başlanacak" dedi

BURSLAR HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Başarısız olması, 
Ekim ayı itibariyle YÖKSİS kayıtlarında yıl sonu not ortalamasının 2.00 ve üzeri olmaması,
Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, 
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, 
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, 
Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, 
Öğretim kurumunun kapatılması, 
Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, 
Kesin hükümle mahkum olması hallerinden öğrencilerin bursu kesilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek