Aralık ayı LGS örnek soru ve cevapları! 2019 MEB odsgm kitapçık sorgu sayfası

LGS - Liseye Geçiş Sınavına girecek öğrenciler için MEB LGS Aralık ayı örnek soru ve cevap kitapçığını yayımlayacak. İyi bir lise kazanmak için sınav hazırlıklarını sürdüren 8. sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl başlattığı çalışma programına göre örnek soru ve cevaplara ulaşabiliyor. İşte ay ay LGS örnek soruları...

Aralık ayı LGS örnek soru ve cevapları! 2019 MEB odsgm kitapçık sorgu sayfası
Aralık ayı LGS örnek soru ve cevapları! 2019 MEB odsgm kitapçık sorgu sayfası
GİRİŞ 24.12.2019 13:57 GÜNCELLEME 24.12.2019 13:57

LGS örnek soruları için gözler MEB'e çevrildi. Her ay düzenli olarak yayımlanan LGS Aralık ayı örnek soru ve cevap kitapçığı Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi olan odsgm.meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak LGS sınavı için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz ay olduğu gibi Liseye Geçiş Sınavı örnek soru cevap kitapçığı 25 Aralık çarşamba günü öğrencilerin erişimine açılacak.

 

LGS ÖRNEK SORULARI 

LGS Aralık ayı örnek soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz yayımlanmadı. Aşağıda bulunan bağlantılara tıklayarak diğer ayların soru ve cevap kitapçığına ulaşabilirsiniz.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Kasım ayı sayısal ve sözler örnek soru cevap kitapçığı için tıklayınız

 

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Ekim ayı sayısal ve sözler örnek soru cevap kitapçığı için tıklayınız

LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, 7 Haziran 2020 olarak belirlendi.

2020 LGS SINAVINDA HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20
T.C. İnkılap: 10
Din Kültürü: 10
İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20 

SINAVA KİMLER GİRECEK?

İki farklı oturumda olmak suretiyle yapılacak sınava yalnızca 8. sınıf öğrencileri katılabilecek. Çoktan seçmeli 90 soruyu yanıtlayacak adaylar, yalnızca LGS puanları ile bir lise tercihinde bulunabilecek. Merkezi yerleştirme puanının içerisinde ise okul başarı puanı olmayacak. Aynı puanı alan öğrencilerden hangisinin okula yerleşeceği ise okul başarısına bağlı olacak. Eşitlik eğer devam ediyorsa, öğrencinin geçmiş yıllardaki başarı puanına, devamsızlığına, tercih durumuna ve yaşına dikkat edilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir