2020 LGS liseye geçiş sınavı ve İOKBS bursluluk sınavı ertelenecek mi?

Türkiye’de koronavirüs vakasının artış göstermesi ile alınan tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. Okullar ve üniversitelerin eğitime ara vermesiyle yakın dönemde yapılacak sınavların ileri bir tarihe ertelenmesi gündeme geldi. MEB tarafından Liseye Geçiş Sınavı, İlköğretim ve Orta öğretim Bursluluk sınavı iptal edilecek mi? 2020 üniversite sınavı (YKS) ve İOKBS ve LGS sınavlarıyla ilgili yaşanan son gelişmeler…

2020 LGS liseye geçiş sınavı ve İOKBS bursluluk sınavı ertelenecek mi?
2020 LGS liseye geçiş sınavı ve İOKBS bursluluk sınavı ertelenecek mi?
GİRİŞ 18.03.2020 09:55 GÜNCELLEME 20.03.2020 16:07

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre koronavirüsü teşhisi koyulan hasta sayısı 47’ye yükseldi. İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelgeyle 81 ilde tiyatro, sinema, oyun salonları, kıraathane, spor salonları gibi ortak kullanım alanları faaliyetleri geçiçi bir süreliğine durduruldu. Okulların ve üniversitelerin eğitime ara vermesiyle birlikte alınan önlemler artırıldı. 25 Nisan’da yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk(İOKBS) sınavı, 7 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve 20 Haziran’da yapılması planlanan üniversite sınavına hazırlanan adaylar koronavirüsü sebebiyle sınavların ileri bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceği araştırmaya başladı. Sınavlara hazırlanan adaylar Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM’den konuyla ilgili açıklama beklerken sınavların ne zaman yapılacağı aileler ve öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. İşte 2020 LGS, İOKBS ve üniversite sınavının yapılacağı tarihler ve detaylar!

 

YKS, LGS, İOKBS SINAVLARI ERTELENİYOR MU?

Açık Öğretim Kurumları sınavlarının ertelenmesi ile yakın zamanda düzenlenecek sınavlara hazırlanan adaylar  heyecanlı bir bekleyiş sürdürüyor. Konuyla ilgili Milli  Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM ‘den resmi bir açıklama gelmezken yakın zamanda MEB Bakanı Ziya Selçuk ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sınav takvimiyle ilgili açıklama yapması bekleniyor.

AÇIKLANAN SINAV TARİHLERİ

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI TARİHİ (LGS): 7 HAZİRAN 2020 

 

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM BURSLULUK SINAVI TARİHİ: 25 NİSAN 2020

ÜNİVERSİTE SINAVI(YKS )TARİHİ: 20 HAZİRAN 2020 

ZİYA SELÇUK AÇIKLADI 

Bir haber kanalının canlı yayın programına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapılması planlanan sınavların tarihleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hastalığın yayılımına bağlı olarak tedbirler konusunda Sağlık Bakanlığı ve ilgili Bilim Kurulu’nun görüşlerine dikkat çeken Bakan Selçuk, “ Var olan durumda alınan tedbirleri almak anlamında bir girişimimiz oldu. Ortaya çıkan raporlar bizim süreçteki kararlarımızda etkili olacak. Panik havası yaratmamak gerekiyor. Kendi doğası içinde kararları aldık. MEB’e bağlı tüm kurumlar tatil. Mevcut kaynaklarımızdan öğrencilerimizin yaralanması konusunda çalışmalar var. Biz öğrencilerimizin mağdur olmaması için hazırlıklarımız yaptık.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi