2020 AÖF online sınavları kaç gün daha sürecek? AÖF online sınav sistemi giriş ekranı!

Yüksek Öğretim Kurumu’nun aldığı kararla bahar dönemi üniversitelerde tatil edilmişti.. AÖF’te öğrenim gören adaylar için sınavların online internet üzerinden yapılmasına karar verildi. 18 Nisanda başlayan AÖF ara dönem sınavlarının ne zaman biteceği adaylar tarafından merak ediliyor. Peki AÖF sınavlarına giriş online olarak nasıl yapılır? İşte sınav giriş ekranı ve sınava dair detaylar...

2020 AÖF online sınavları kaç gün daha sürecek?  AÖF online sınav sistemi giriş ekranı!
2020 AÖF online sınavları kaç gün daha sürecek? AÖF online sınav sistemi giriş ekranı!
GİRİŞ 27.04.2020 10:05 GÜNCELLEME 27.04.2020 10:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs önlemleri kapsamında Anadolu Üniversitesi, bahar dönemi sınavlarının online olarak gerçekleştireceğini açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Açıköğretim Fakültesi öğrencileri sınavlarının ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. AÖF vize sınavına girmek isteyen adaylar, Anadolu Üniversitesi internet sitesinden sınav sayfasına giriş yaparak sınava katılım sağlayabilirler. Peki AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman yapılacak? Vize sınavına girecek adaylar için adım adım sınav rehberi... 

 

 

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAVLARI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre öğrenciler bahar dönemi (vize) sınavlarına 18 Nisan - 7 Mayıs tarihleri arasında istedikleri tarih ve saatte giriş yapabilirler. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için online  sınav sistemi 20 gün boyunca açık olacak.

 

AÖF ARA DÖNEM SINAVINA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

AÖF bahar dönemi sınavına katılmak isteyen öğrenciler Anadolu Üniversitesi internet sitesinde bulunan öğrenci girişine  T.C. kimlik numarası veya  anadolu.edu.tr uzantılı e-posta adresi ile giriş yapabilirler. Öğrenciler karşılarına gelen ekranda sorumlu oldukları ve girecekleri sınavları görüntüleyebilirler.

 

AÖF ARA DÖNEM SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

AÖF bahar dönemi sınavlarında öğrencilere sorumlu olduğu her ders için  20 soru yöneltilecek.  Öğrencilere 20 soru için toplam 30 dakika süre verilecek. Sınav başladığında adaylara ekranda yalnızca bir soru gösterilecek. Öğrenciler soruyu cevaplandırarak veya boş bırakarak bir sonraki soruya geçiş yapabilecekler. Sorular arasında ileri veya geri gitme  imkanı olmadığı için işaretlenmemiş sorular boş bırakılmış kabul edilecek. 

SINAVA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİLEBİLECEK!

18 Nisan’dan itibaren sınava giriş yaparak oturum açma işlemini tamamlayan  adaylar elektrik kesintisi, internet, bağlantı sorusu vb. sebeplerden oturumlarını sonlandırmak zorunda kalırlarsa istedikleri zaman diliminde sisteme giriş yaparak sınava kaldıkları sorudan devam edebilecek.

7 MAYIS SINAVA GİRİŞ İÇİN SON TARİH

Adayların sınavlarını tamamlamaları için verilen son tarih 7 Mayıs olacak. Bu tarihten itibaren sınavlarını tamamlamayan adaylar  sınav sistemine giriş yapamayacak. Tüm soruları işaretlediğinizde veya 30 dakikalık sınav süresi dolduğunda “ BU DERSİN SINAVI BİTMİŞTİR” uyarısını gören adaylar için sınav tamamlanmış olacak.

YORUMLAR 2
  • Serkan Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün sınavlar her zaman böyle güzel olsun
    Cevapla
  • Serkan Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman bütün sınavlar böyle güzel olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
İzmir'de peş peşe yangınlar