İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? MEB İlkokul ve ortaokul bursluluk sınav tarihleri!

MEB bursluluk sınavı İOKBS ne zaman yapılacak? Sorusu en çok araştırılan konuların başında geliyor. MEB İOKBS sınav tarihleri duyurdu. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin hazırlandığı sınava girebilmeleri için bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Peki İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? İşte MEB bursluluk sınavı tarihleri..

İOKBS  sınavı ne zaman yapılacak? MEB İlkokul ve ortaokul bursluluk sınav tarihleri!
İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? MEB İlkokul ve ortaokul bursluluk sınav tarihleri!
GİRİŞ 22.06.2020 12:24 GÜNCELLEME 22.06.2020 12:24
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl yapılacak İOKBS sınavında öğrencilerin eğitim gördükleri sınıfın birinci dönem konularından sorumlu olduğunu açıkladı. İOKBS bursluluk sınavına İlköğretim 5-6-7-8 ve Ortaöğretim 9-10-11 sınıf öğrencileri katılabiliyor. Öğrencilerin sınava katılabilmeleri için sınıf tekrarı yapmamış olması, sınavın yapıldığı yıl içerisinde okul değiştirmeye yönelik ceza almamış olması gerekiyor. Peki İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? İOKBS sınav tarihi değişecek mi? İşte MEB bursluluk sınavıyla ilgili yapılan son açıklama...

 
 

İOKBS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  6 Haziran Cumartesi günü yapılacağı ilan edilen 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) 5 Eylül 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilmesine karar verildiği belirtildi.

llköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerinin hazırlandığı bursluluk sınavında öğrencilere 100 test sorusu yöneltiliyor .Hazırlanan 100 soru için öğrencilere sınavda toplam 120 dakika veriliyor.

İOKBS sınavına girecek 5,6,7 sınıflar için Türkçe 25, Matematik, 25, Fen Bilimleri 25, Sosyal Bilgiler dersinden 25 soru soruluyor. 8 sınıflar için ise  Türkçe 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25, Sosyal Bilgiler 25 ( İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorusu soruluyor.

9, 10 ve 11. Sınıflar için İOKBS sınavında   Türk Dili ve Edebiyatı 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25,(Fizik, Kimya ve Biyoloji)  Sosyal Bilimler 25 (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorusu soruluyor.

İOKBS bursluluk sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorumlu olmayan 5,6,7 sınıf öğrencileri için Sosyal Bilgiler dersinden 8 soru soruluyor, Eğitimlerine  hazırlık sınıfı  (8.sınıf)  9, 10, 11 sınıftan devam eden öğrencilere ise  Sosyal Bilimler derslerinden aynı sınıf seviyelerine göre sorular soruluyor.

İOKBS SINAV KONULARI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada koronavirüs sebebiyle öğrencilerin sınavlarda  yüz yüze eğitimde gördükleri konulardan sorumlu olacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz haftalarda İOKBS sınav konularına belirten Bakan  Selçuk” Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar."dedi.

İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI!

İlköğretim( 5,6,7,8) ve Ortaöğretim öğrencilerine(9,10,11) eğitim hayatlarında maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen sınava başvurmak isteyen öğrencilerin bazı başvuru kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. İşte gerekli kriterler:

Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmak

Sınıf tekrarı yapmamış olmak

Sınavın gerçekleştiği yıl içerisinde okul değiştirmeye yönelik ceza almamış olmak

Ailenin yıllık olarak kazandığı ücretin, belirlenen yıllık ücretten düşük olması

YORUMLAR 17
  • Sümeyye 3 yıl önce Şikayet Et
    ya aslında lgs baya zordu matematik 430 üstü bekleyenler?? fen lisesi zor gelir bana adıyamandan bursluluk kolay olacak ve 1. dönemm baya eminim kazanacım benn kim bnm gibi düşünüyor inşallahhhhhhhh bu mesajı beğenenler lgs ve burslulukta istediği puanı alır aminn ve yorumlayanlarrr :D :D :)
    Cevapla
  • Tuğçemm 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk dönem konularında olması iyi olmuş.
    Cevapla
  • Tuğçemm 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk dönem konuları olması iyi olmuş.2.dönemden hiç bir şey anlamadım
    Cevapla
  • Tuğçemm 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk dönem konuları olması iyi olmuş.2.dönemde hiç bir şey anlamadım.
    Cevapla
  • aslı tancan 3 yıl önce Şikayet Et
    peki kimlik göstererek mi girecez sınava
    Cevapla
  • Tuğçemm 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben geçen yıl girdiğimde gösterdim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!