2020-2021 eğitim öğretim zaman başlayacak? Telafi eğitiminin başlayacağı tarih...

16 Mart tarihinde salgın hastalık sebebiyle eğitime ara verilen okulların açılacağı tarih belli oldu. MEB okullarda yapılacak yüz yüze telafi eğitimlerinin 31 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu. Peki Telafi eğitimi nedir, kaç gün sürecek? Okullar ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan telafi eğitimi takvimi açıklaması...

2020-2021 eğitim öğretim zaman başlayacak? Telafi eğitiminin başlayacağı tarih...
2020-2021 eğitim öğretim zaman başlayacak? Telafi eğitiminin başlayacağı tarih...
GİRİŞ 16.06.2020 13:28 GÜNCELLEME 16.06.2020 13:28
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Salgın hastalık ile başlayan uzaktan eğitim süreci 19 Haziran’da sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre okullarda 31 Ağustos tarihinden itibaren telafi eğitimleri verilmeye başlayacak. Aileler ve öğrenciler telafi eğitimlerinin hangi tarihlerde yapılacağını ve verilecek eğitimlerin kaç gün süreceğini şimdiden araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yeni eğitim öğretim yılının Eylül ayında başlayacağını duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı telafi eğitiminin detaylarını açıkladı. Peki telafi eğitimi hangi tarihte başlayacak? Okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar….

 

TELAFİ EĞİTİMİ 31 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin 31 Ağustos'ta başlayacağı açıklandı. Yüz yüze yapılacak telafi eğitimleri 3 hafta sürecek.

ÖZEL OKULLAR İÇİN TARİH BELLİ OLDU!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okulların 15 Ağustos tarihinden sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimlerine başlayacağını duyurdu. Özel okullarda uzaktan eğitim süreci 19 Haziranda sona erecek. İşte Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama;

"Özel öğretim kursları da gerekli önlemleri alarak, velilerin istemesi halinde, eğitimlere bugünden itibaren başlayabilecek.
Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de eğitimlere 15 Haziran'dan itibaren başlayabilecek."

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI

Uzaktan eğitim sürecinin arka planında telafi eğitimlerinin planmasıyla ilgili yapılan çalışmaların büyük titizlik içerisinde sürdürüldüğünü vurgulayan MEB Bakanı Ziya Selçuk,  EBA TV ve EBA internet uygulamasını yüz yüze telafi eğitimleriyle destekleyeceklerini açıkladı. Bakan Selçuk, “ Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz.” dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2019-2020 yılı eğitim döneminin sona erdiğini yeni eğitim yılının Eylül ayında başlayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yaz kursları ve benzeri faaliyetler kendi takviminde devam edecek. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran’da faaliyete başlayacak

UZAKTAN EĞİTİM NE KADAR SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. dedi.  

YORUMLAR 40
  • Veli Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    12.sınıflar içinde geçerli mi bu telafi12 eğitimi
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Eylül de açılması gerekir
    Cevapla
  • 15 GÜN MÜ?! 3 yıl önce Şikayet Et
    BU KESİNLİKLE YANLIŞ bana kalırsa neredeyse 5 aylık bir okula gidemedikten sonra TELAFİ okul dözemi 31 ağustorta değil 31 temmuzda açılsa bile telafi edilemez. Okulu ne kadar erken açabilirseniz o kadar iyi diyorum.
    Cevapla
  • BU MU ADALET! 3 yıl önce Şikayet Et
    4 Yilini doldurmus ve norm olmadigi icin ogretmenlige donme durumunda olan okul mudurlerine tekrar okul muduru olmak icin sinav sarti getirilmesi cok buyuk haksizlik.Zaten sinavla bu hakki elde etmus olan ve sahada kendisini ispat etmis olan okulmudurlerini okul tercih etmeden once sinav sarti konulmasi cok buyuk haksizlik.Bu haksizligin giderilmesi,yeniden okul muracati icin mebbisteki ilgili buton bu durumda olan okul mudurlerine de acik olmali.Liyakattan,adaletten,hak ve vefadan yanaysa bu sorun acil cozumlenmeli.Bunun icin ilgili kurumdan aciklama ve mujde bekleyen belki binler yok ama bir kisi bile olsa adaletli olunmali,hak edene hakki teslim edilmeli.Saygi ve hurmetlerimle
    Cevapla
  • Yeliz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben çocuk gelişim okuyorum açıktan bizim stajımız yarım kaldı bizim stajımız devam edicekmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı