Kreşler ne zaman açılıyor? Kreşlerin açılacağı tarih açıklandı!

Salgın hastalık sebebiyle 16 Mart tarihinde kapatılan kreşler ve anaokulun durumu çalışan anne ve babalar tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren anaokullar ve kreşlerin açılma tarihi araştırılıyor. Peki anaokulu açılacak mı? Kreşler yazın açık mı? İşte anaokulu ve kreşler hakkında yapılan o açıklama....

Kreşler ne zaman açılıyor?  Kreşlerin açılacağı tarih açıklandı!
Kreşler ne zaman açılıyor? Kreşlerin açılacağı tarih açıklandı!
GİRİŞ 30.05.2020 10:12 GÜNCELLEME 30.05.2020 10:13

Kreşler ve anaokulları ne zaman açılacak? Sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Okullarda 2019-2020 eğitim yılının uzaktan tamamlanması kararının ardından kreşler ve anaokulları için yapılacak açıklama bekleniyor. Normalleştirme çalışmaları kapsamında Türkiye’de hayat kademeli olarak normale dönmeye başladı. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kreşlerin açılacağı tarihi duyurdu. Peki anaokulları açılacak mı? Kreşler hangi tarihte açılıyor? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın detayları…

 

ANAOKULU VE KREŞLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada kreşlerin 1 Haziran tarihinden itibaren açılacağını duyurdu.

ANAOKULU VE KREŞLER YAZIN AÇIK MI?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren 2 bin 577 anaokulu bulunuyor. Bakanlıktan ayrı olarak özel olarak çalışan 3 bin 596 özel anaokulu daha bulunuyor. 36-68 aylık çocukların okul öncesi eğitimi amacıyla hizmet veren anaokullarının açılacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak bir çalışma yürüterek konuyu karara bağlaması bekleniyor.

 

AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni Tip Koronavirüse karşı tedbir almak amacıyla yapılan çalışmalarımız kapsamında, Bakanlığımız tarafından açılış izni verilen Özel Kreş, Gündüz Bakım evleri ile Özel Çocuk Kulüpleri 16 Mart’tan itibaren bir sonraki açıklamamıza kadar tatil edilmiştir.” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"