Bakan Selçuk: Uzaktan eğitim sistemin parçası olacak

Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları Kahramanmaraş’a konuk oldu. Meslektaşları, salgın sürecinde her bir öğrenciye ulaşmak için ürettikleri çözümleri Bakan Selçuk ile paylaştı. Bazı özel konularda uzaktan eğitime devam edilmesini isteyen öğretmenlere Selçuk, “Uzaktan eğitimi önümüzdeki yıllarda da Türk eğitim sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışmasının içindeyiz” yanıtını verdi.

Bakan Selçuk: Uzaktan eğitim sistemin parçası olacak
Bakan Selçuk: Uzaktan eğitim sistemin parçası olacak
GİRİŞ 06.06.2020 13:18 GÜNCELLEME 06.06.2020 15:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ziya Öğretmen buluşmalarının  adresi bu kez Kahramanmaraş’tı.

 

Kahramanmaraş’ın merkezinde, ilçelerinde ve köylerinde görevli yüzlerce öğretmen katıldı buluşmaya …

Öğretmenler tüm öğrencilerine ulaşabilmek için ürettikleri çözümleri, ders notlarını okulda çoğaltarak evlere bıraktıklarını, bayramda çocuklara şeker ve hediyeler götürdüklerini, özel gereksinimli öğrencilerle telefonda ders yaptıklarını, kapı önü sohbetleriyle hasret giderdiklerini anlattı.

 

Öğretmenlerin özverisi sayesinde Türkiye’nin uzaktan eğitimde önemli bir yerde olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, “Biz meslektaşız. Çocuklar için aynı amaca yönelik olarak çalışıyoruz. Beraberce bir işi yükleniyor olmak birlikte bu ülkenin çocuklarına hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Salgın sürecinde fayda gördükleri uzaktan eğitimin bundan sonraki süreçte de bazı konularda devam etmesini isteyen öğretmenlere Bakan Selçuk, “Uzaktan eğitimi önümüzdeki yıllarda da Türk eğitim sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışmasının içindeyiz.” sözleriyle verdi.

MASKE ÜRETİMİNDEN CANLI YAYIN

Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinden toplantıya katılan Leyla öğretmen, Bakan Selçuk’u maske üretimi yapan mesai arkadaşlarıyla birlikte selamladı.

Bakan Selçuk, “Emeklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün ülkenin sizlere duaları var. Çabalarınız sadece Türkiye’den değil dünyadan da yankı buluyor.” dedi.

18 yaş altı için sokağa çıkma izninde tedbirleri alarak okullarına gelen 8’inci sınıf öğrencileri de öğretmenleriyle birlikte Ziya Öğretmen ile konuşmak için bilgisayar karşısındaydı. Bakan Selçuk öğrencilere “Hayatta sizi çok güzel başarılar bekliyor.” diye seslendi.

ŞİİRLER, TÜRKÜLER SOHBETE EŞLİK ETTİ

Şairler diyarı Kahramanmaraş’ta edebiyat öğretmeni Ramazan Avcı da bir şiirle katıldı buluşmaya. Bakan Selçuk, Bahattin Karakoç’un öğretmenleri anlattığı “İnsanlık Türküsü” şiirini okuyan Avcı’ya çocuklara verdiği emek için teşekkür etti.

Müzik öğretmeni Mahmut Kırbaş ise Abdurrahim Karakoç’un Mihriban türküsünü Bakan Selçuk’a armağan etti.

Mihriban’ın çok sevdiği bir türkü olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, “bu türkü bin yıl dinlense kimse bıkmaz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 12
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim gözümde Egitime vereceğiniz en büyük fayda biran önce istifa etmenizdir... Eğitim Sistemi oturtan değil öğretmen ve özel okullara çalışan bir bakan görüyorum
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze eğitim her zamana daha iyi oldu. Uzaktan eğitim belirli derslerde verilebilir. Bazı derslerde %30-40 uzaktan eğitim verilir. Okul tek öğün olmalı. Çocuklarda öğle arası sıkıntı. Hem covid sürencinde tekli oturarak sabahçı ve öğleci mantığıyla okulların fiziksel alanı daha iyi kullanılır.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim zaten açık lise olarak var. ayrıca yüz yüze eğitimde, uzaktan eğitim gereksiz.
    Cevapla
  • mehmet aga 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam tersi, Çapsız hocalar yüzünden fırsat eşitliği olmuyor.Hiç olmazsa dersi hem defalarca dinleme imkanı hemde iyi anlatan bir hocadan dinleme imkanı olur Ama EBa sistemindeki VİDEO çözünürlükleri çok düşük tahta bazen okunmuyor, Laf olsun diye yaptıkları belli, Ciddi olursa örgün eğitimden çok daha iyi olur.
    Cevapla
  • Eğitimci 3 yıl önce Şikayet Et
    Taşımalı eğitimin olduğu birçok kırsal kesimde haftasonu kurslarına taşıma sorunu nedeniyle öğretmeninden ders alamayan çoğu öğrenci için büyük fırsat bence. Hatta bi şehirde bile çocuğun 2 saat ekders vs.için en az 2 saati de yolda kayboluyor. Bu sistem asıl değil takviye veya destek bir sistem olacak ve bu artık kaçınılmaz. Bunun rahatlığını yaşadık bu süreçte kusura bakmayın.
    Cevapla
  • Elvan 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan egitim olurmu hiç anne ve babalar ögretmenmi hiç okula gitmeye benzermi çocuklar onu ciddiye alırmı okul kadar başta ögretmen yok
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim projesi yüz yüze eğitim gibi başarı getiremez her zaman için yüz yüze eğitim daha kalitelidir daha iyidir
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dijital öğretim modeli birçok anlamda geleneksel eğitim modelinden çok daha avantajlı. Her şeyden önce zaman ve emekten tasarruf etmiş oluyor öğrenciler. Corona virüs sonrası yeni dünya düzeninde eğitim-öğretim alanında daha çok konuşulacak kendine yer bulacaktır dijital uzaktan eğitim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...