AÖL sınavı ne zaman yapılacak? AÖL sınav giriş belgesi açıklandı mı?

AÖL 2. dönem sınav tarihleri Açık Lise sınavlarını kaçırmak istemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihlerini açıkladı. Peki AÖL sınavı ne zaman? AÖL sınav giriş yerleri açıklandı mı? İşte AÖO, MAÖL AÖİHL ve AÖL sınav tarihleri…

AÖL sınavı ne zaman yapılacak? AÖL sınav giriş belgesi açıklandı mı?
AÖL sınavı ne zaman yapılacak? AÖL sınav giriş belgesi açıklandı mı?
GİRİŞ 18.07.2020 12:58 GÜNCELLEME 18.07.2020 12:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Lisesinde eğitimlerini sürdüren adaylar AÖL sınav tarihlerini araştırıyor. Normal eğitime devam etme imkanı olmayan ve çalışan adaylar tarafından tercih edilen Açık Lise’den her yıl binlerce aday lise mezunu oluyor. MEB salgın hastalık sebebiyle ertelenen AÖL sınavların yeni tarihlerini açıkladı. AÖL sınav giriş yerlerinin sınav tarihinden üç gün önce MEB Bakanlığının sitesinden öğrencilerin erişimine açılması bekleniyor. Peki AÖL sınavı ne zaman yapılacak? İşte AÖL 2. dönem sınav tarihleri

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

 

AÖL sınav yerleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sınav Giriş yerleri sınav tarihinden  3 gün önce Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesi üzerinden adayların erişimine açılıyor. Bu yıl yapılacak Açık Öğretim Lisesi sınavları giriş yerlerinin 22 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor. 

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Açık Öğretim Kurumları sınavının teknik hazırlık süresinin 30 gün olması ve sınav takviminde yaşanan gelişmeler nedeniyle sınavların 25-26 Temmuz yapılması kararı alındığı belirtildi. İşte MEB tarafından yapılan o açıklama;

"Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2'nci dönem sınavları, açık öğretim kurumları sınavlarının 'teknik hazırlık' süresinin 30 gün olması ve sınav takvimindeki gelişmeler nedeniyle 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır."

YEDEK SALON ADAY  İŞLEMLERİ 

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Açık Öğretim Lisesi Sınavına mazeretleri sebebiyle (sağlık, zorunlu, ikamet değişikliği, askerlik cezaevinde tahliye vb.) başka sınav merkezinde girme talepleri “İlçe Bölge Sınav Yürütme Komisyonunca” incelenerek mazeretleri uygun görülen öğrencilerin yedek salon işlemleri 06-20 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak. Yedek Salon İşlemleri için öğrencilerin İl- İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurmaları gerekecek.

AÇIK LİSE SINAVLARINA GİRERKEN HANGİ BELGELER İSTENİR?

Adaylar sınavlara Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) ile girmelidir. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrenciler geçerli kimlik kartı (nüfus cüzdanı, ehliyet pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü adaylar kendi  kurşun kalem ve silgileri ile sınava girecektir.

AÖL SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem sınavları 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Sınava kısa bir süre kala adaylar AÖL sınavına hazırlıklarını sürdürülüyor. Açık Lise sınavlarında adaylara sorumlu oldukları her dersten 20 soru soruluyor. 2019-2020 Eğitim yılı için AÖL ders geçme notu 45 puan olarak belirlenmiştir. Adaylar kendilerine yöneltilen 20 sorudan en az 9 soruyu doğru cevaplandırırsa o dersten başarılı sayılır. AÖL sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.

 

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ DETAYLARI BELLİ OLDU!

Salgın hastalık AÖL sınav takviminde değişiklik yapılmasına neden olmuştu. Kayıt işlemleri tarihleri sınav takvimine uygun olarak hazırlandı. İşte 2020-2021 AÖL kayıt yenileme  tarihleri;

2020-2021 AÖO 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 24 Ağustos-9 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

2020-2021 AÖO 1. Dönem Sınavı Giriş Belgeleri 2 Aralık 2020 tarihinde erişime açılacak.

2020-2021 AÖO 1. Dönem Sonu Sınavı 5 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI

Açık Öğretim Lisesi Alanlı Mezuniyet (Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe, Matematik alanında devam edenler)

-Öğrenim gördüğü dönemin en az 8 veya üzeri olması,
-Toplam kazanılan kredinin 192 ve üzeri olması
-Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, 
-Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
-Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
-Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
-Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, 

Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları 

-Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
-Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
-Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, 
-Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim -Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması.

YORUMLAR 9
  • haluk sabri akdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar 2 . dönem sınavı 25 26 temmuz 2020
    Cevapla
  • Selvi 3 yıl önce Şikayet Et
    3.dönem sınavı ne zaman olacak lütfen iptal olmasın
    Cevapla
  • çetiz 3 yıl önce Şikayet Et
    3 dönem kayıt yenileme ne zaman olaçak çok merak ediyorum
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkese kıyak Yaptılar bize gelince mort geçirin tüm arkadaşları
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    3.dönemi yediler galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?