LGS ve YKS sınav sonuçları: ÖSYM ve MEB öğrenciler için sınav takvimini yayımladı!

LGS ve YKS sınav sonuçları bugün en çok araştırılan konuların başında geliyor. Milyonlarca öğrenci üniversite sınavı ve lise sınavı sonuçlarını bekliyor. Peki LGS ve YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM sınav takvimini paylaştı. İşte YKS ve LGS sınav sonuçları tarihleri…

LGS ve YKS sınav sonuçları: ÖSYM ve MEB öğrenciler için sınav takvimini yayımladı!
LGS ve YKS sınav sonuçları: ÖSYM ve MEB öğrenciler için sınav takvimini yayımladı!
GİRİŞ 02.07.2020 09:54 GÜNCELLEME 02.07.2020 09:54

YKS ve LGS sınavlarının tamamlanmasının ardından gözler ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. YKS sınavı 3. oturum şeklinde AYT, TYT ve YDT olarak düzenlendi. LGS sınavları ise sayısal ve sözel  bölüm olarak gerçekleşti. Pandemi sebebiyle okullarda 2020-2021 eğitim yılı Eylül ayında tekrar başlayacak. Üniversiteler kendi akademik takvimlerini kendileri belirleyecek. Üniversite sınavı ve Liseye Geçiş Sınavlarının tamamlanmasının ardından gözler sonuçların ilan edileceği tarihe çevrildi. Peki YKS ve LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı akademik takvimi belli oldu. İşte LGS ve YKS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih...

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan YKS kılavuzuna göre sınav sonuçları 28 Temmuz Salı günü ilan edilecek. Sonuçların ardından adaylar üniversite tercihlerini yapacak. YÖK bu yıl aldığı karar doğrultusunda baraj puanlarında değişikliğe gitti. Temel Yeterlilik Testinde baraj puanı 150 olurken, Alan Yeterlik ve Yabancı Dil Testlerinde baraj 170’e düşürüldü.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sınavının sonuçlarının 16 Temmuz Perşembe günü açıklanacağı duyurdu. Sonuçlar  Bakanlığının resmi sitesinden ilan edilecek. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada lise kontenjanlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 110 arttırıldığı belirtildi.

 

OKULLARIN VE ÜNİVERSİTELERİN AÇILMASI ERTELENEBİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 2019-2020 eğitim yılının sona erdirdiğini okulların yeni eğitim yılına Eylül ayında başlayacağını duyurmuştu. Son günlerde corona virüs tablosundaki artışlar neticesinde aileler ve öğrenciler okulların açılma tarihinde değişiklik olup olmadığını araştırıyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, okulların açılma tarihiyle ilgili açıklama yaptı. Yavuz” Bu tablo böyle devam ederse okulların açılmasıyla ilgili özellikle üniversitelerde sıkıntı yaşayabiliriz" diyen Yavuz, temmuz ve ağustos ayında açıklanacak vaka sayılarının bu konuyu belirleyici olduğunu söyledi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!