Okullar ne zaman açılacak? 2020-2021 MEB Eğitim takvimi yayımlandı!

Okulların açılma tarihi veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyordu. MEB 2020-2021 eğitim takvimini açıkladı. Okullar 31 Ağustos’ta eğitime başlayacak, 18 Haziran 2021 tarihinde dönem sona erecek. MEB illere gönderdiği genelgede yarıyıl tatili ve ara tatil programlarına yer verdi. İşte okulların açılacağı tarih ve genelgenin detayları…

Okullar ne zaman açılacak? 2020-2021 MEB Eğitim takvimi yayımlandı!
Okullar ne zaman açılacak? 2020-2021 MEB Eğitim takvimi yayımlandı!
GİRİŞ 04.07.2020 15:48 GÜNCELLEME 04.07.2020 15:48
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete yaptığı açıklamada Bilim Kurulu’nun görüşlerini değerlendirerek bu kararı aldıklarını ifade etti. Okullar 21 Mart tarihinden itibaren kapalıydı.  Aileler ve veliler okulların açılacağı, yeni eğitim öğretim döneminin başlayacağı tarihi araştırıyordu. Peki okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim verilecek mi? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar… 

 

1.sınıf kayıt tarihi ne zaman? MEB İlköğretim 2020-2021 okul kayıt takvimi

 

OKULLARIN AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

MEB 2020-2021 eğitim yılına dair 81 ile genelge gönderdi. Genelgeye göre okullar 31 Ağustos'ta açılacak. 18 Haziran 2021 tarihinde kapanacak.

Birinci dönem ara tatil 16-20 Kasım tarihlerinde, yarı yıl tatili 25 Ocak- 5 Şubat 2021'de ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan tarihlerinde yapılacak.

OKULLAR 31 AĞUSTOS’TA AÇILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete yaptığı açıklamada ders zilinin 31 Ağustos’ta çalacağını birinci dönemin ilk 3 haftasında ağırlıklı ve devamında yıl boyu destekleme, yetiştirme kursları olarak telafi eğitimi yapacaklarını açıkladı. Telafi eğitimi okulların açılacağı 31 Ağustos tarihinde başlayacak. Yeni ders yılının ilk 3 haftasında öğrencilere önceki dönemden kalan  telafi dersleri verilecek.

“ORTAYA ÇIKACAK İSTİSNAİ DURUMLARA HAZIRLIKLIYIZ”

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete açıklamasının devamında eksik konu ve kazanımların giderilmesi çalışmalarının yıl boyunca süreceğini belirtti. Destekleme ve yetiştirme kurslarının sürdürülmesini planladıklarının altını çizen Cengiz Mete “ okullarımızın her tür ve kademedeki haftalık ders çizelgeleri, öğrenim şekilleri, ders saatleri, süreleri, iş takvimi, ara tatilleri ile kazanım matrisleri dahil olmak üzere ortaya çıkabilecek istisnai durumlara da hazırlıklıyız." dedi.

SALGININ SEYRİ BELİRLEYECEK!

Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Muhabirlerden gelen ‘okullar açılacak mı? sorusuna  Okulların açılmasına zaman var.” diyerek cevap verdi. Okulların açılma tarihinin Bilim Kurulunda gündeme gelmediğini  belirten Koca “  Salgının seyri bunu belirler. Bu anlamda alınması gereken öneri anlamında paylaşmış oluruz. “dedi.

YENİ DÖNEMDE DİJİTAL EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Bakan Koca , önümüzdeki dönemde okulların  dijital ortamda eğitim yapmak için hazırlık içinde olduğuna vurgu yaparak “Bu hastalık dönemi için değil genel anlamda olduğunu biliyoruz. O dönem geldiğinde Bilim Kurulu önerisini paylaşmış olur.” dedi.

 

2020-2021 YILI OKULLARDA EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Mayıs ayında düzenlenen Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  2019-2020 Eğitim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeye kararlaştırdıklarını “ Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir." sözleriyle açıklamıştı.

TELAFİ EĞİTİMİ AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimin 31 Ağustos Pazartesi başlayacağını açıklamıştı. Ağustos sonunda başlayacak yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek. 2020-2021 eğitim yılının başlamasıyla destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla telafi eğitimleri yıl boyunca devam edecek. Özel okullarda telafi eğitimleri 15 Ağustos’ta başlayacak.

ZİYA SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Katıldığı canlı yayında açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitiminin arkasından okulların açılmasının planlandığını ifade etti. Koronavirüs sebebiyle net tarih vermenin doğru olmadığını belirten Selçuk vaka sayısının artması veya salgının devam etmesi durumunda eğitim öğretim yılının Eylül’de açılmama veya uzaktan eğitimin kalıcı olma durumu var mı? sorusuna bugün buna yanıt vermenin kolay olmadığını söyledi.

YORUMLAR 80
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah kökü kurur da virüsün, anne babalar gönül rahatlığıyla evlatlarını okula gönderebilir. Benim oğlumun sınıfında 40 öğrenci vardı, nasıl sosyal mesafe sağlanacak, ne kadar hijyene dikkat edecek, kaç saat maske takacak. Bunların cevabı verilmeden okulların açılması çok zor. MEB yetkilileri muhakkak her senaryoyu düşünüyordur ama şu anki durum devam ederse uzaktan eğitime devam edeceğiz galiba.
    Cevapla
  • Aleyna 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalseef öyle gözüküyor
    Cevapla
  • Mustafa Yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre hata olur daha tehlike tam atlatılmadı
    Cevapla
  • Erva 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların erken açılması doğru olmaz Çin de bu yaşandı açıldı ve vakalar görünmeye başlamıştı en son böyleydi en az bu sene kapalı kalsın diyoruz belim ile ben
    Cevapla
  • Aleyna 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence 8.sınıfın telafi ediceksin yani adı üstünde telafi eğitimi ( sekizinci sınıfı telafi edersin ) çünkü daha dokuzuncu sınıfa geçmesinin telafisi olsun ...ama artik telafi egitimi yapacaklarınıda düşünmüyorum...
    Cevapla
  • Avşin 3 yıl önce Şikayet Et
    Okular virüs dısında okular kapabdı haberlerde Amarikada vaka sayısı ve vefat sayısı artı diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...