YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları için tarih belli oldu! (ÖSYM)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 27-28 Haziran tarihinde düzenlendi. Sınavlarını tamamlayan adaylar YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtını araştırıyor. ÖSYM sonuçların ilan edileceği tarihi verdi. İşte YKS sınav sonucunun açıklanacağı tarih...

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları için tarih belli oldu! (ÖSYM)
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları için tarih belli oldu! (ÖSYM)
GİRİŞ 10.07.2020 14:34 GÜNCELLEME 10.07.2020 14:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Üniversiteli olmak isteyen binlerce aday 27-28 Haziran tarihlerinde düzenlenen AYT, TYT ve YDT oturumlarına katıldı. Sınav sürecinin sona ermesinin ardından gözler YKS sonuçları için ÖSYM’ye çevrildi. Üniversite sınavında bu yıl baraj puanları düşürüldü. TYT baraj puanını 150, AYT ve YDT baraj puanını 170 olarak belirlendi. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih maratonu başlayacak adaylar üniversite ve bölüm araştırması yapmaya başladı. Peki YKS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM YKS kılavuzunda sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi verdi. İşte YKS sınav sonuçlarının ilan edileceği...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan YKS kılavuzuna göre sonuçlar 28 Temmuz Salı günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. 

BİLGİLERİNİZİ GÜNCELLEMEYİ UNUTMAYIN!

ÖSYM'den yayınlanan duyuruda YKS değerlendirme işlemlerinde, adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgilerinin kullanıldığı hatırlatılarak  , 2020-YKS'ye başvuran adayların bugünden itibaren 7 Temmuz saat 16.00'ya kadar Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) bulunan "https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2020/1/BasvuruEgitimGuncelle" adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekiyor.

Eğitim Bilgilerinde veya okul birinciliği bilgilerinde eksiklik/hata olduğunu düşünen adaylar mezun oldukları veya olacakları  ortaöğretim kurumları ile görüşecek eğitim bilgilerini E-okul sistemi üzerinden düzelttirmeleri veya bu düzeltme işlemi sonrasında ÖSYM sitesinden bilgilerini güncellemesi gerekmektedir.

YÖK AÇIKLADI BARAJ PUANI DÜŞTÜ!

YÖK yaptığı açıklamada sadece bu yılla sınırlı kalmak şartıyla Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanının 150, Alan Yeterlilik Testi (AYT)  ve Yabancı Dil Testinde  (YDT) baraj puanının 170’e düşürüldüğünü açıkladı. Üniversitede eğitim görmek isteyen adaylar TYT sınavından en az 150 puan alırsa iki yıllık meslek yüksekokulu ve önlisans programları tercihlerinde bulunabilecek.  Öğrencilerin, AYT ve YDT sınav sonucuyla üniversite tercihi yapabilmesi için en az 170 puan almaları gerekiyor.

 

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM sınav kılavuzunda sonuçların 28 Temmuz’da ilan edileceğini açıkladı. Sonuçların açıklanmasının ardından 29 Temmuz itibariyle tercih işlemleri başlayacak. ÖSYM, tercih işlemlerinin kaç gün süreceği hakkında henüz bilgilendirme yapmadı.

YORUMLAR 3
  • Naim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav Sonuç Cevap kağıtlarını optik okuyucu bilgisayardan otomotik okunduğunu zannediyorum,bu Sınav Sonucunun bir ay içinde açıklanmasının beklenilmesi artık adettendir gibi yanlış bir uygulama,Öğrencilerin ve Velilerin Merakı giderilmeli bu uygulamaya Son verilmeli, 15'Gün yeter Zannedersem artar bile.Yada neden bir ay ,25'Gün değil ,tatmin edecek bir açıklama yapılırsa belki ikna oluruz yoksa Çook garip bir uygulama
    Cevapla
  • PDR 3 yıl önce Şikayet Et
    Tercih döneminin ayın 29 itibari ile başlaması mantıksız 29 Temmuz arefe 30 Temmuz-3 Ağustos Kurban Bayramı. Tercih dönemi en erken 4 Ağustos'ta olur- olmalı.
    Cevapla
  • hasancan 3 yıl önce Şikayet Et
    o tarihte yap o zaman tercihini
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?