YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT ve TYT sınav sonuçları tarihi!

YKS sınavı 27-28 Haziran tarihinde 3 oturum olarak düzenlendi. Binlerce aday hayalindeki üniversitede eğitim alabilmek için YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuçların ilan edileceği tarihi duyurdu. İşte YKS sonuç tarihi…

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT ve TYT sınav sonuçları tarihi!
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT ve TYT sınav sonuçları tarihi!
GİRİŞ 13.07.2020 16:17 GÜNCELLEME 13.07.2020 16:17

Üniversite sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyiş süreci devam ediyor. YKS’nin üzerinden geçen 2 haftanın ardından adaylar ÖSYM’den gelecek açıklamaya kilitlendi. Sınav sonuçlarını bekleyen 2.5 milyon aday üniversite tercihinde bulunacak. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AYT ve TYT sonuçlarının açıklanacağı o tarih...

 

YKS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav öncesi yayınladığı YKS kılavuzunda sonuçların 28 Temmuz Salı günü açıklanacağını duyurdu. YKS sınav sonuçları ÖSYM resmi internet sitesinden ilan edilecek. Adaylar kimlik numarası ve şifreleriyle sınav sonuçlarını öğrenebilir.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçları 28 Temmuz’da öğrencilerin erişimine açılacak. Sonuçların yayınlanmasının ardından 2020 yılına ait tercih kılavuzu görüntülenebilecek. Üniversite tercihlerinin 29 Temmuz tarihinde başlaması bekleniyor.

 

YKS BARAJ PUANLARI DÜŞÜRÜLDÜ!

Yükseköğretim Kurumu yaptığı yazılı açıklamada sadece bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla Temel Yeterlilik Testinde baraj puanının 150, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi’nde baraj puanın 170’e çekildiğini açıkladı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavından en az 150 puan alan adaylar  meslek yüksek okulu ve ön lisans gibi üniversitelerin iki yıllık programlarını tercih edebilecek. AYT ve YDT sınav puanlarıyla üniversite tercihi yapacak adayların sınavlardan en az 170 puan alması gerekecek.

ORTA ÖĞRETİM BAŞARI PUANI YKS PUANINI ETKİLEYECEK Mİ?

Ortaöğretim Başarı Puanı,  öğrencilerin ortaöğretimi bitirdiği başarı puanını temsil eder. OBP başarı puanı AYT ve TYT puan hesaplama işlemine dahil edilir. OBP, Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına dönüştürülecektir. En küçüğü 250 en büyüğü 500 olan OBP puanları TYT ve AYT puan hesaplama sonuçlarına eklenir. OBP başarı puanları üniversite sınavında sıralamayı büyük ölçüde etkilemektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...