LGS sonuçları açıklandı mı? 2020 LGS sınav sonucu sorgulama ekranı!

MEB LGS sınav sonuçlarını açıkladı. LGS sonuçların öğrenmek isteyen adaylar Milli Eğitim Bakanlığı sonuç sayfasından T.C kimlik numarası ile giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirler. MEB lise tercih ve yerleştirme kılavuzunu açıkladı. İşte LGS sınav sonuç sorgulama yöntemi…

LGS sonuçları açıklandı mı? 2020 LGS sınav sonucu sorgulama ekranı!
LGS sonuçları açıklandı mı? 2020 LGS sınav sonucu sorgulama ekranı!
GİRİŞ 17.07.2020 10:06 GÜNCELLEME 17.07.2020 10:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Liseye Geçiş Sınavı sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Öğrencilerin sınav sonuçları için heyecanlı bekleyişi sona erdi.Adaylar LGS sonuçlarını meb.gov.tr adresi üzerinden kimlik numarası ve doğum tarihiyle öğrenebilecek. Lise tercihleri 20-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Adaylar aldıkları puanlara göre tercih listesi hazırlayacak. Öğrenciler lise tercihlerinde geçtiğimiz yıla göre 10 okul tercih edebilecek. MEB bu yıl aldığı kararla lise kontenjanlarında artışa gitti. İşte LGS sınav sonucu ekranı:

LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Binlerce öğrencinin beklediği LGS sınavı sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar http://sonuc.meb.gov.tr/ adresinden LGS sonuçlarını sorgulayabilir. LGS tercih kılavuzu gün içerisinde öğrencilerin erişimine açılacak.

LGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 16 Temmuz tarihinde merkezi sınav sonuçlarının açıklanacağını ve aynı günde tercih kılavuzunun yayınlanacağını belirtti. İşte Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama;

"16 Temmuz 2020'de merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek. Sürece büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

 

Liseye Geçiş Sınavı sonuçları MEB tarafından yayınlanan sınav kılavuzuna göre 16 Temmuz tarihinde açıklanacak. Öğrenciler LGS sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesinden görüntüleyebilecek.

LİSE KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

2020 yılı liselerin taban puanları tercih tarihlerinin başlamasıyla belli oluyor. Öğrenciler LGS sınavından aldıkları puanlar ve MEB tarafından açıklanan lise puanlarına göre tercihlerini yapıyor. 2020 liselerin taban puanları henüz açıklanmadı.

 

LİSE TERCİHLERİ HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Lise tercihlerinin yapılacağı tarih ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 16 Temmuz’da açıklanacak sonuçların ardından Milli Eğitim Bakanlığı tercih kılavuzu yayımlanacak. 2019 yılında yapılan sınavın sonuçları 24 Haziran’da tercih işlemleri ise 1 Temmuz’da başlamıştı.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

Liseye Geçiş Sınavı puan hesaplaması yapılırken derslere ait soru katsayıları kullanıyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri derslerinin ağırlık katsayıları 4 olarak hesaplanırken, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dilin ağırlık katsayıları 1 olarak belirlendi.

LGS puan hesaplama yapılırken soru katsayıları baz alınıyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri derslerinin ağırlık katsayıları 4 olarak hesaplanırken; İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dilin ağırlık katsayıları 1 olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığının  yayınladığı LGS sınav kılavuzunda puan hesaplamasına  ilişkin açıklamalar ve kaç net kaç puan yapar sorusunun yanıtı maddeler halinde açıklandı.

"Merkezi Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.

YORUMLAR 1
  • kadir baz 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!