2020 Lise taban puanları ne zaman açıklanacak? Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri....

MEB Bakanlığı LGS tercih kılavuzunu yayınlandı. 2020 lise taban puanları ve kontenjanları gündemin en çok araştırılan konularının başında geliyor.Öğrenciler lise tercihlerini 20 Temmuz- 29 Temmuz tarihlerinde yapabilecek. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 lise taban puanları...

2020 Lise taban puanları ne zaman açıklanacak?  Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri....
2020 Lise taban puanları ne zaman açıklanacak? Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri....
GİRİŞ 16.07.2020 13:09 GÜNCELLEME 16.07.2020 15:39

20 Haziranda yapılan Liseye Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. 1.4 milyon lise öğrencisi adayı sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih kılavuzunun yayınlanacağı tarihi araştırıyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada sonuçların açıklandığı gün tercih kılavuzunun yayınlanacağını duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu açıkladı. İşte detaylar...

2020 LGS TABAN PUANLARI 
 

 Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih kılavuzunu yayınladı. 2020 lise taban puanları ve lise kontenjanları araştıranlar için  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan taban puanları;

2020 LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

2020 LİSE TABAN PUANLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Lise taban puanları tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte belli olacak. Öğrenciler Liseye Geçiş Sınavından aldıkları puanlara ve açıklanan lise taban puanlarına göre tercih yapacak. Henüz 2020 lise taban puanları açıklanmadı. 16 Temmuz’da sonuçların ilan edildiği gün lise taban puanlarının açıklanması bekleniyor.

 

2019 LİSE YÜZDELİK DİLİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB Bakanlığı tarafından LGS tercihlerinin yapılacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2019 yılında yapılan Liseye Geçiş Sınavı sonuçları 24 Haziran tarihinde açıklanmış, bir gün sonra 25 Haziran’da tercih tabloları açıklanmıştı. Adaylar 1-12 Temmuz’da tercihlerini yapmıştı. 2020 yılında LGS tercihlerinin 20-21 Temmuz tarihlerinde başlayacağı düşünülüyor.

LİSE KONTENJANLARI ARTIRILDI

2020 yılında liseye başlayacak öğrenci sayısının 600 bin artması nedeniyle okul kontenjanlarında düzenleme yapıldı. MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer lise kontenjanlarının yüzde 110’a çıkarıldığını açıkladı. İnfial yaşanmaması için lise kontenjanlarının arttırıldığını ifade eden Özer “  liselerin kontenjanları o ildeki öğrenci sayısının yüzde 110'u olacak şekilde düzenlendi.”dedi. Tüm lise türlerinde dengeli dağılıma dikkat ettiklerinin altını çizen Özer “Özer sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinin olmadığı 21 ilde de bu türde lise açtıklarının müjdesini verdi.

LGS TERCİHİ NASIL YAPILACAK?

Lise tercihleri öğrenci ve veli tarafından E-okul veya herhangi bir ortaokul imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapıldı. Tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılarak yapıldı. 2019 yılında yapılan tercihlerde adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulundular. 

LGS TERCİH ROBOTU 

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılında  LGS kapsamında lise tercihi yapacak adaylar için bir kayıt tercih robotu hazırlamıştı. Tercih rehberi, E-okul üzerinden veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin erişimine açıldı. Adaylar tercih robotunu kullanarak istedikleri yüzdelik aralarıklarını görüntüleyebildi. Tercih robotu sayesinde adaylar hem il hemde ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görüntülediler. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018’e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 Haziran tarihinde yapılan LGS sınavıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sınav sonrası hiçbir sorunun iptal olmadığını vurgulayan Selçuk sonuçların uzmanlar tarafından hazırlanan değerlendirme raporuyla birlikte 16 Temmuz’da açıklanacağını duyurdu. Değerlendirme raporunda öğrencilerin gösterdikleri performans ve testlerin özellikleri detaylı şekilde ele alınacak. 16 Temmuz Perşembe günü merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunu açıklanacak.  Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk