KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvuruları ne zaman? 2020 KPSS başvuru tarihleri belli oldu!

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen binlerce aday KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvuru tarihlerini araştırıyor. Pandemi sebebiyle ertelenen KPSS ön lisans sınavı başvuruları 21 Ağustos’ta, KPSS ortaöğretim başvuruları 15 Eylül’de başlayacak. İşte memur olmak isteyen adaylar için KPSS sınav ve başvuru tarihleri...

KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvuruları ne zaman? 2020 KPSS başvuru tarihleri belli oldu!
KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvuruları ne zaman? 2020 KPSS başvuru tarihleri belli oldu!
GİRİŞ 04.08.2020 17:17 GÜNCELLEME 04.08.2020 17:17

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar KPSS ortaöğretim ve ön lisans başvurularına odaklanmış durumda. ÖSYM tarafından düzenlenen devlet kadrolarında çalışacak adayların belirlendiği sınav 2 yılda bir düzenleniyor. Üniversite ve lisede aldıkları eğitimleri değerlendirmek isteyen adaylar memur olmak için sınavlara hazırlıklarını sürdürüyor. KPSS başvuruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tamamlanacak. Sistemde güncel kayıtlı fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunmayan adaylar en yakın ÖSYM merkezinden bilgilerini güncelleyebilir. Peki KPSS ortaöğretim ve ön lisans başvuruları hangi tarihte yapılacak? İşte 2020 KPSS başvuru tarihleri...

2020 KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 yılı içerisinde düzenlenecek KPSS ön lisans sınavı başvuruları 21 Ağustos- 2 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak. Başvuruları kaçıranlar için geç başvuru 10 Eylül’de gerçekleşecek.

KPSS lise (ortaöğretim) sınavı başvuruları 15-30 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. KPSS lise başvurularını kaçıran adaylar için geç başvurular 8-9 Ekim tarihlerinde yapılacak.

 

KPSS SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI!

Pandemi sebebiyle devlet memuru alımı için yapılacak KPSS sınav tarihleri yoğun olarak araştırılıyordu.  İki yıllık üniversite mezunlarının katılacağı KPSS Ön Lisans sınavı 25 Ekim Pazar günü düzenlenecek. Lise mezunu adayların gireceği KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım 2020 tarihinde tamamlanacak.

KPSS BAŞVURULARI ÖSYM AİS ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler için KPSS başvuruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak. AİS’te geçerli fotoğraf ve eğitim bilgisi olmayan adaylar başvurularını en yakın ÖSYM merkezlerinden yapabilirler. ÖSYM sisteminde kayıtlı, güncel fotoğrafı olmayan adaylar fotoğraf güncelleme işlemini ÖSYM sitesinden yapabilirler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...