Üniversite taban puanları: 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite tavan ve taban puanları belli oldu!

Eğitimlerine Yükseköğrenim Kurumlarında devam ettirmek isteyen öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanlarına odaklanmış durumda. Tercih dönemi öncesi boşta kalmak istemeyen öğrenciler üniversite kontenjanları, başarı sıralaması, üniversite tavan ve taban puanlarına göre tercih yapacak. Tercihler 6 Ağustos’tan itibaren ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. İşte 2020 üniversite taban puanları..

Üniversite taban puanları: 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite tavan ve taban puanları belli oldu!
Üniversite taban puanları: 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite tavan ve taban puanları belli oldu!
GİRİŞ 05.08.2020 12:50 GÜNCELLEME 05.08.2020 12:50

Üniversite öğrencisi olmak isteyen binlerce aday YKS tercihi yapmaya hazırlanıyor. Adaylar 2020 üniversite taban puanlarına göre tercihlerini şekillendirecek. YÖK adaylara tercih edecekleri üniversiteleri tanıtmak amacıyla YÖK sanal fuarı düzenliyor. ÖSYM tarafından yayımlanan tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre tercihler 6-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar okul kontenjanları, başarı sıralaması , üniversite tavan ve taban puanlarını YÖK Atlas tercih robotu ile görüntüleyebiliyor. Peki 2020 Üniversite taban puanları açıklandı mı? İşte ÖSYM tarafından açıklanan güncel verilere göre üniversite puanları...

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI 2020!

ÖSYM 6-14 Ağustos tarihleri arasında alınacak tercihler öncesi adaylara ön bilgi vermek amacıyla tercih kılavuzunu yayına aldı. Açıklanan kılavuzda üniversite kontenjanları, başarı sıralaması ve üniversite taban puanları belli oldu. İşte 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

4 YILLIK  LİSANS PROGRAMLARI TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU ERİŞİME AÇILDI!

YÖK Atlas tercih robotu ile öğrenciler yaşadıkları bölgede veya diğer illerde bulunan üniversitelerin başarı sıralaması, üniversite kontenjanları, tavan ve taban puanlarını görüntüleyebiliyor. Aşağıda bulunan adrese giriş yaptıktan sonra  “Üniversite Seç” kutucuğuna tercih edeceğiniz üniversite adını yazarak o üniversitede bulunan 2 yıllık ve 4 yıllık programlarını görüntüleyebilirsiniz. Yerleşmek istediğiniz bölümü son 4 yılda  tercih eden adayların başarı sıralaması, puan türü YÖK Atlas tercih ekranıyla görüntülenebilir.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU GİRİŞ EKRANI 2020!

YKS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYIMLANDI!

YKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanan. Kılavuzla beraber üniversite taban ve tavan puanları da belli oldu.Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

2020 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ 

YKS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

2020 YKS tercih işlemleri 6 Ağustos tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında yayımlanan kılavuzda yer alan bilgilere Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik ve şifreleri ile giriş yaparak tamamlayacak. Tercih işlemleri 14 Ağustos 23.59’a kadar devam edecek. Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

HANGİ PUAN TÜRÜYLE HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLECEK?

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından yapılan yazılı açıklamada Temel Yeterlilik Testi’nde  (TYT) baraj puanının 150, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) baraj puanının 170 olduğu açıklandı. TYT puanı ile öğrenci alan üniversiteleri tercih edebilecek. TYT sınavından en az 150 puan alan öğrenciler meslek yüksekokulu ve ön lisans programlarını tercih edebilecek. programlarını tercih edebilecek. AYT ve YDT sınav puanlarıyla üniversite tercihi yapacak adayların sınavlardan en az 170 puan alması gerekecek.

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI AÇIKLANDI! 

Mühendislik Fakültesi toplam kontenjanı: 71 bin 244

Tıp Fakültesi toplam kontenjanı: 16 bin 448

Eczacılık Fakültesi toplam kontenjanı: 3 bin 893

Diş Hekimliği Fakültesi toplam kontenjanı: 7 bin 752

Hemşirelik Fakültesi toplam kontenjanı: 16 bin 239

Hukuk Fakültesi toplam kontenjanı: 16 bin 327

Ziraat-Tarım ve Doğa Bilimleri toplam kontenjanı: 6 bin 467 (Mühendislik bölümleri hariç)

Mimarlık Fakültesi toplam kontenjanı: 7 bin 985

İlahiyat-İslami Bilimler Fakülteleri toplam kontenjanı: 19 bin 353

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...