Üniversiteler ne zaman açılacak? Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü dersleri uzaktan verilebilecek

Üniversitelerin açılacağı tarih yeni kayıt olacak ve eğitimlerine devam edecek adaylar tarafından merak ediliyor. Üniversitelerde bahar dönemi salgın hastalık sebebiyle uzaktan eğitim imkanlarıyla tamamlanmıştı. Okulların açılma tarihinin belirlenmesinin ardından gözler üniversiteler için YÖK’e çevrildi. YÖK Başkanı Saraç üniversitelerde uzaktan eğitim ile verilebilen derslerin arttırıldığını açıkladı...

Üniversiteler ne zaman açılacak? Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü dersleri uzaktan verilebilecek
Üniversiteler ne zaman açılacak? Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü dersleri uzaktan verilebilecek
GİRİŞ 07.08.2020 14:36 GÜNCELLEME 07.08.2020 14:36
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Üniversitelerde bahar dönemi uzaktan eğitim imkanlarıyla tamamlanmıştı. 2020-2021 eğitim yılı öncesi salgın hastalık sebebiyle üniversitelerin durumu aileler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. MEB Bakanlığına bağlı okulların 31 Ağustos’ta açılacağının duyurulmasının ardından gözler üniversiteler için YÖK’ün alacağı karara çevrildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yaptığı açıklamada örgün eğitimle verilen derslerin yüzde 30’nun online olarak verebileceğine dikkat çekmişti. Üniversitelerde dijital eğitim imkanlarının arttırılmasının ardından online eğitime hazırlık yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. Peki üniversiteler yeni dönemde online olarak mı ders işleyecek? İşte YÖK’ün yaptığı çalışmalar ve üniversitelerin açılma tarihiyle ilgili yaşananlar...

ÖN LİSANS LİSANS VE LİSANSÜSTÜ DERSLERİ ONLİNE VERİLEBİLECEK!

Yükseköğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yeni normal dönemde üniversitelerin küresel değişim ve yeni döneme hazırlayabilmek için yenilikçi düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Mevzuata göre örgün programlarda yer alan derslerin yüzde 30’una kadar uzaktan eğitim yoluyla verebileceğinin altını çizen Saraç, bu orana yaklaşan üniversite olmadığını belirtti. Ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki örgün programlarda uzaktan eğitim yoluyla verilecek derslerin oranını yüzde 40’a yükselttiklerini vurgulayan Saraç” Böylelikle dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan karma öğretim modeline diledikleri takdirde üniversitelerimiz de geçebilecek." diyerek sözlerini noktaladı.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

2020-2021 eğitim öğretim yılı üniversitelerin açılma tarihi veliler ve öğrenciler tarafından sıklıkla sorgulanıyor. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından üniversitelerin ne zaman açılacağına dair bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili yeni bir gelişme olduğunda detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

 

YÖK NORMALLEŞME SÜRECİ REHBERİ HAZIRLADI

YÖK  tarafından hazırlanan normalleşme süreci rehberinde, uzaktan öğretim uygulamaları, uygulamaları eğitimler, ölçme ve değerlendirme uygulamaları  yabancı uyruklu öğrenciler, toplantılar, kongreler ve değişim programları başlıkları altında çerçeve kararlar ile öneriler yer aldı. Rehberde, uzaktan öğretimle yürütülecek derslerin, mümkün olduğunca 2020-2021 eğitim öğretim yılında ve özellikle ilk dönemde yoğun verilmesi önerildi

YORUMLAR 49
  • Rükiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
    Cevapla
  • Uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Diş hekimliğinde pratik eğitim görmemiz şart. Teorik dersler uzaktan eğitimle hallediliyor fakat pratik dersleri deneyimlemeden kavramamız mümkün değil. Eğer açılmayacaksa en azından pratik eğitimin önemli olduğu bölümlerde pratik dersler yüzyüze işlenmeli. Teorikler yine uzaktan eğitimle devam edebilir.
    Cevapla
  • Necla 3 yıl önce Şikayet Et
    Okul askiyla yanip tutusanalr gitsinler orgun egitim alsinlar ,ben sayet canimi bile bile riske atmak istemem ,tercih meselesi ,bence benim sagligimla ilgili kararlari yine kendim almaliyim buyuzden orgun veya online tercih meselesi olmali..
    Cevapla
  • Amine 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılmasına kesinlikle karşıyım benim 4 çocuğum var bir Anne olarak çok endişeliyim hepside okula gidiyor üniversiteye giden çocuğumda var okulların telafisi var ama giden canların telafisi asla olmaz . Umarım okullar açılmaz herkes için felaket olur.
    Cevapla
  • ERDOĞANCI 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu kesinlikle yüz yüze eğitim diye nara atanlara sesleniyorum. Ölmek çok mu hoşunuza gidiyor? KARDEŞİM VİRÜS BU VİRÜS CAN ALIYOR! Eğitim kaçınılmaz evet ama online olmalıdır! Eğer YÖK'ün vicdanı ve aklı varsa Online eğitime devam eder. Aksi takdirde bir çok insanın ölümüne sebep olur! okullar açılmamalı!
    Cevapla
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsün öldürme oranı %0.2 Azrailin her an gelme olasılığı %100
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...