KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları ne zaman? ÖSYM 2020 başvuru takvimi açıklandı!

KPSS ortaöğretim (lise) ve önlisans başvuru tarihleri sınava katılacak adaylar tarafından merak ediliyor. Aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında değerlendirmek isteyen adaylar 2020 KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans başvuruları ne zaman? sorusunun yanıtını araştırırıyor. İşte lise ve önlisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru tarihleri

 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları ne zaman? ÖSYM 2020 başvuru takvimi açıklandı!
KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları ne zaman? ÖSYM 2020 başvuru takvimi açıklandı!
GİRİŞ 21.08.2020 13:59 GÜNCELLEME 21.08.2020 13:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devlet kadrolarında işe girmek isteyen binlerce aday KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavına hazırlıklarını sürdürüyor. 2 yılda bir düzenlenen KPSS önlisans sınavı 25 Ekim Pazar günü, KPSS ortaöğretim (lise) sınavı ise 22 Kasım tarihinde düzenlenecek. Adaylar başvurularını ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik ve şifresiyle yapabilecek. ÖSYM sisteminde güncel eğitim ve fotoğraf bilgisi bulunmayan adaylar en yakın ÖSYM merkezinden başvurularını tamamlayacak. Peki KPSS önlisans ve ortaöğretim başvuruları ne zaman yapılacak? İşte Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 başvuru tarihleri...

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Lise mezunu adayların katılacağı KPSS ortaöğretim sınavı başvuruları 16-30 Eylül 2020 tarihleri arasında alınacak. Başvuru tarihlerinde başvuru yapamayan adaylar için  KPSS ortaöğretim sınavı geç başvuruları 8-9 Ekim’de alınacak.

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversitelerin 2 yıllık programlarından mezun olan veya mezun olma şartlarını yerine getirmiş adayların katılacağı KPSS önlisans sınavı başvuruları 21 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. KPSS önlisans geç başvuruları 10 Eylül tarihinde alınacak.

 

KPSS BAŞVURULARI ÖSYM ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları ÖSYM “Aday İşlemleri Sistemi” üzerinden yapılacak. Adaylar sisteme T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresiyle giriş yaptıktan sonra başvuru bölümünden işlemlerini tamamlayacak. Sınav başvuru ücretlerini belirlenen tarihler arası anlaşmalı bankalara yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. ÖSYM AİS’te geçerli, güncel fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunmayan adaylar KPSS başvurularını en yakın ÖSYM merkezinden tamamlayabilirler.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ AÇIKLANDI MI?

KPSS önlisans ve ortaöğretim başvuru kılavuzları henüz yayımlanmadı. Kılavuz ile birlikte başvuru ücretleri belli oluyor. 2020 KPSS lisans başvuru ücreti 80 TL olarak belirlenmişti. 2 yılda bir düzenlenen KPSS sınavının  başvuru ücretlerinin 80 TL olması bekleniyor. 

2020 ÖSYM KPSS SINAV TAKVİMİ!

KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 06 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün : 12 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün :13 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) : 20 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Ön Lisans : 25 Ekim 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Ortaöğretim : 22 Kasım 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) : 27 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak.

YORUMLAR 1
  • CcC 3 yıl önce Şikayet Et
    fenasın başa belasın kardeş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi