Okulların 21 Eylül’de açılması ertelenecek mi? MEB 2020-2021 haftada 2 gün yüz yüze eğitim!

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılış takvimini duyurdu. Öğrenciler 31 Ağustos’ta EBA TV ile derslere başlayacak. Uzaktan eğitim ile başlayan dönem 21 Eylül’de yüz yüze eğitimle devam edecek. Salgının seyrine göre MEB okullarda yeni eğitim sistemiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Peki 21 Eylül’de okulların açılması ertelenecek mi? 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenciler haftada 2 gün okula gidecek…

Okulların 21 Eylül’de açılması ertelenecek mi? MEB 2020-2021 haftada 2 gün yüz yüze eğitim!
Okulların 21 Eylül’de açılması ertelenecek mi? MEB 2020-2021 haftada 2 gün yüz yüze eğitim!
GİRİŞ 22.08.2020 17:20 GÜNCELLEME 22.08.2020 17:20
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 yılı eğitim takvimini açıkladı. Öğrenciler 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim (EBA) ile ders işlemeye başlayacak. Öğrenciler için okul zili 21 Eylül itibariyle çalacak. Binlerce veli ve öğrenci salgın nedeniyle okullarda nasıl bir eğitim sistemi uygulanacağını merak ediyor. Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca salgın farklı seyrederse kademeli eğitim uygulanabileceğinin sinyallerini verdi. Bakanlık okullarda uygulanacak yeni eğitim sistemi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ders saatlerinde değişiklik yapılması düşünülürken öğrencilerin haftada 2 gün yüz yüze eğitim alması planlanıyor. Peki okulların açılması ertelenecek mi? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve okullarda son durum!

Öğretmen seminerleri uzaktan (online) mı yapılacak? MEB Ağustos ayı mesleki çalışma tarihleri!

EYLÜL AYINDA OKULLAR AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlanabilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu. Gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Selçuk” Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor.” dedi. “Okulları birlikte açaçağız” diyen Selçuk vatandaşları bu sorumluluğa ortak olmaya davet etti. 

 

KADEMELENDİRME YÖNTEMİYLE OKULLAR AÇILIR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından okullarla ilgili açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim Komisyonunun iletişim halinde olduğunu vurgulayan Koca “ Biz, 21 Eylül'de okulların temelde açılmasından yana bir yaklaşım içerisindeyiz.” dedi. Eğitim konusunu gelecek haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı ile netleştireceklerine değinen Koca “ "Genel anlamda 21'inde eğitimin temelde başlaması esas ama eğer salgında ki seyir farklı seyrederse, kademelendirme yöntemiyle de Milli Eğitim Bakanlığımızla bu konuyu konuşarak Bilim Kurulumuzun önerisi doğrultusunda bir noktaya gelinmiş olur." dedi.

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2020-2021 YÖK üniversitede dersler uzaktan mı verilecek?

 

ÖĞRENCİLERİN OKULDA KALACAĞI SÜRE UZAYABİLİR

Hürriyet’te yer alan habere göre öğrencilerin okula geldiği gün sayısı azalacak. Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya indirilecek. Ama öğrencinin okulda kalacağı sürenin uzaltılması da Bakanlığın gündeminde yer alıyor. Örneğin öğrenci okulda 6 saat kalıyorsa 8, 7 saat kalıyorsa bu sürenin 9 saate çıkarılması planlanıyor. Yüz yüze eğitim iki güne düşürülünce, okula gelen çocuklara daha fazla bilgi aktarımı sağlanması için öğrencilerin okulda daha uzun süre vakit geçireceği konuşuluyor. Anasınıfı ve birinci sınıflar bu planlamanın dışında tutuluyor

ZİYA SELÇUK AÇIKLADI İZİN VERİLMEYECEK!

Ziya Selçuk, Bakanlıkta düzenlenen "MEB Asistan Programı Tanıtım Toplantısı" sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Okullarda destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime başlanıldığı iddiaların sorulması üzerine Ziya Selçuk "Devlet ve özel okullarında 8. ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Aksi halde cezai müeyyide uygulanacak."dedi.

“NE YAPSAK EKSİK KALIR”

Açıklamasının devamında uzaktan eğitime her detayıyla hazır olduklarını vurgulayan Selçuk “ biz her detayıyla hazırız ve en iyisini yapacağız ama sınıf ortamının, okul ikliminin ruhunu ekranlara üfleyemeyiz. Ne yapsak eksik kalır. Bu yüzden bizim eğitim öğretimi layıkıyla devam ettirebilmek için okullara dönmemiz, yüz yüze eğitime başlamamız lazım.” diyerek sözlerini noktaladı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ERTELENEBİLİR Mİ?

MEB Bakanlığı tarafından açıklanan tarihe  göre okullar 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitime başlayacak. 21 Eylül tarihinde ise okullarda yüz yüze eğitimin yapılması planlanıyor. Okulların açılma tarihinin ertelenmesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

2020-2021 OKULLARIN AÇILIŞ-KAPANIŞ TARİHLERİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, okulların açılış tarihi 31 Ağustos 2020 tarihi olarak belirlendi. Okulların kapanış tarihi ise 18 Haziran 2021.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

OKULLAR DENETLENECEK!

Bakan Selçuk okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi duyururken okullarda yapılacak denetimlere dikkat çekmişti. “ Zamanı gelince ayrıntılı biçimde açıklayacağız” diyen Selçuk “ . Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacaktır. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda kılavuzu hazırlamıştık.
Bu standartların uygulaması nasıl denetlenecek? Bunlar için de 2 bin denetmenimiz şu anda sahada ve okullardalar ve her okulu gözden geçiriyorlar.” dedi.

YORUMLAR 158
  • Beyza kr 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 11 sinifim ama benim kronik hastaligim var ben ne yapacagimi bilmiyorum
    Cevapla
  • Bahar 3 yıl önce Şikayet Et
    Çokta güzel normalleşildi zaten heryer hıncahınc dolup taşıyor olan bizim eğiitime muhtaç çocuklarımıza oldu evde çocuklar eğitim almak istemiyolar şimdiki çocuklarada istemediği hiçbişeyi yaptıramıyosun öle öğrettik.
    Cevapla
  • Havva Avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar okulların açılmasını istesemde bi o kadar da korkuyorum çocuğumun sağlığı için endişeliyim çünkü çok müsait bi ortam virüs için Allah sonumuzu hayretsin
    Cevapla
  • Cemile 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda yeterli personel hizmetli yok okullar hazır deniyor ama malesef bir tane bile hizmetlisi olmayan okullar var nasıl sagliycaksiniz hijyeni çok merak ediyorum
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Dershaneler açık oraya çocuklar gidiyor peki gidemeyen çocuklar onlar nolcak Bi tek okullar kapalı onun dışında dershaneler özel okullar açık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?