YKS'de ilk bine girdi, üniversiteye yerleşemedi

İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan ve YKS sözel alanda aldığı yüksek puanla Türkiye'de ilk bin öğrenci arasına giren Orhancan Ayhan (18), tercih ekranında yapılan bir tuş hatası nedeniyle üniversiteye yerleşemediğini öne sürdü. Ayhan, ODTÜ tarih bölümüne girmeyi istediğini belirterek, durumuna çözüm bulunmasını istedi.

GİRİŞ 29.08.2020 18:35 GÜNCELLEME 29.08.2020 18:35
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Tire Kutsan Anadolu Lisesi'ni başarıyla bitiren Orhancan Ayhan, YKS'ye girdi ve sözel alanda 464.84 puan ile Türkiye'de ilk bine girmeyi başardı.



Hayalini kurduğu ODTÜ Tarih Bölümü'ne girmeyi isteyen Orhancan, tercih ekranında yapılan bir hata sonucu yerleştirilemedi.

DÜZELTİLMESİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılan tercih formunun, kendisi adına rehber öğretmeni tarafından doldurulduğunu söyleyen Ayhan, formun doldurulduğunu ancak gönderme işlemi sırasında ‘enter’ tuşuna basılmadığını iddia ederek istediği üniversiteye yerleşemediğini belirtti. Babasıyla birlikte Tire Sanayi Sitesi'nde lastik tamircisi olarak çalışan Ayhan, yetkililerden durumun düzeltilmesi için yardım bekliyor.



 

 

YORUMLAR 95
  • Vusda 3 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle kendi işini kendin yapacaksın. Ek tercihte boş kontenjanlara gidebilirsin. Ama seneye sınava girmeden de aldigin puanı kullanabiliyorsun.
    Cevapla
  • aybars 3 yıl önce Şikayet Et
    e be kardeşim tercihler bir hafta düzenleme değiştirme için açık neden bakmıyorsun.suçu rehber öğretmene atma.tercihimi öğretmen yaptı bir savunma mı şimdi.güncelleme için onca zaman ne bekledin.her işini başkasına yaptıran yeni bir nesil türedi malesef
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    El elin eşeğini türkü söyleyerek arar. Kendi işini kendin yapıcan.
    Cevapla
  • SELAMET 3 yıl önce Şikayet Et
    YA KARDEŞİM BİR TERCİHİNİZİ DE KENDİNİZ YAPIN BARİ... İLK BİNE GİREN BİRİSİ NASIL kendi tercihini yapamaz ki..?
    Cevapla
  • Selvi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ek yerleştirme için resmi tercih yapması yerleşmemiş olması gerekirdi. O kadar çalışmalar, emek ne olacak ,ilk bin kolay bir başarı değil. Başarılı ve istekli olması değerlendirilmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı