KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? 2020 e-Devlet burs ve öğrenim kredisi başvuru ekranı

KYK yurt ve burs başvurularının başlayacağı tarih üniversiteye kayıt olan adaylar tarafından merak ediliyor. Salgın sebebiyle burs ve yurt başvuruları bu yıl geç alınacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlayacak. Peki KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman alınacak? İşte 2020 Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri...

KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? 2020 e-Devlet burs ve öğrenim kredisi başvuru ekranı
KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? 2020 e-Devlet burs ve öğrenim kredisi başvuru ekranı
GİRİŞ 05.09.2020 11:05 GÜNCELLEME 05.09.2020 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından öğrencilerin kayıt maratonu başladı. Kayıtlarını tamamlayan adaylar KYK yurt ve burs başvuru tarihlerini beklemeye başladı. Üniversiteler akademik takvimlerini 1 Ekim sonrasında açılacak şekilde planlama yapıyor. Özellikle şehir dışında üniversite eğitimi alacak adaylar devlet tarafından verilen yurt ve burs imkanlarından faydalanmak istiyor. KYK  yurt başvurularında , ailenin maddi durumu, mal varlığı, iş durumu ve kardeş sayısı gibi kriterler dikkate alınıyor. Ailenin uzaklığı da yurt çıkmasında etkili olabiliyor. Peki KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklama...

KYK YURT BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs, kredi ve yurt başvuru tarihleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Burs başvuruları 2019 yılında 21 Ekim Pazartesi gününe kadar sürmüştü. KYK yurt başvuruları ise geçtiğimiz yıl 19 Ağustos tarihinde başlayıp 26 Ağustos’ta sona ermişti.

 

 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI AÇIKLADI!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada bu yıl yaşanan pandemi süreci sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre KYK yurt ve burs başvurularının yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada ’Bakanlığımız, ailelerinin bizlere emanet ettiği yüz binlerce üniversiteli gencimizin sağlık, huzur ve güvenliği için tüm tedbirleri almaktadır” ifadelerine yer verildi.

E-DEVLET YURT VE BURS BAŞVURU EKRANI

Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor.  TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifre ile giriş yapan adaylar  karşılarına gelen ekranda yer alan formu doldurarak başvurularını tamamlıyor. 

E-DEVLET YURT VE BURS BAŞVURU EKRANI 2020!

2020 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından önlisans ve lisans öğrencilerine verilen burs ücreti miktarı 2020 yılı itibariyle 550 TL’ye çıkarıldı. 

TC KİMLİK NUMARASININ SON HANESİNE GÖRE!

TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar için ödeme günü her ayın 6'sında, 

TC kimlik numarasının son hanesi 2 olanlara ödemeler ayın 7'sinde, 

4 olanlara ayın 8'inde, 

6 olanlara ayın 9'unda ve kimlik numarası 8 ile bitenlere burs ve kredi ödemeleri her ayın 10'unda ödeme yapılır.

Ödemeler Ziraat Bankası üzerinden alınır. Gençkart ile ATM'lerden işlem yapabilir veya kimliğinizle şubeler üzerinden paranızı alabilirisiniz.

BURSTAN KİMLER YARARLANABİLİR? 

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz. 

YORUMLAR 1
  • Filiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında daha çok KYK kredi affı ne oldu? onu daha çok bekliyoruz. Yetkililerden ricamız bir an önce KYK kredi affı istiyoruz, üstelik sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız bu konuda müjde vermişti ama gerisi gelmedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...