Bakan Selçuk'tan okullarla ilgili son dakika açıklaması

Son dakika haberleri... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yeni normalin olmazsa olmazlarından biri de uzaktan eğitim. Bizim, salgın sürecinden önce erken çocukluk için uzaktan eğitim modellemeleri üzerine birtakım çalışmalarımız bulunmaktaydı. Ancak şimdi bu çalışmalar, erken çocukluk dönemi için yaptığımız çalışmanın yörüngesini belirliyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk'tan okullarla ilgili son dakika açıklaması
Bakan Selçuk'tan okullarla ilgili son dakika açıklaması
GİRİŞ 10.09.2020 16:50 GÜNCELLEME 10.09.2020 17:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, okullarda yüz yüze eğitim için hazırlıklar sürerken Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Yeni Normal Sürecinde Erken Çocukluk Eğitimi Çalıştayı"nda, bilim insanları, alan uzmanları ve öğretmenlerin katılımı ile yeni dönemde erken çocukluk eğitiminin nasıl daha etkin yapılabileceğine ilişkin tespit ve öneriler masaya yatırıldı.

 

 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, İstanbul Adile Sultan Kasrı Validebağ Öğretmenevi'nde gerçekleşen çalıştayın açılışında konuştu. Çalıştayın, yeni dönemdeki erken çocukluk eğitiminde uzaktan, yüz yüze ve karma modellerin uygulama aşamasında önemli katkılar sunacağını belirten Selçuk, "Çocukluk bizim vatanımızdır." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Bakan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nda, erken çocukluk ile ilgili çeşitli kararlar aldıklarını anımsatarak şunları kaydetti:

"Bu kararlar; okul öncesi eğitiminin yaygınlaşması, 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması, kırsal ve düşük yoğunluklu yerleşim bölgelerindeki çocuklar için esnek zamanlı ve alternatif eğitim modellerinin uygulanması, şartları elverişsiz yerleşim yerlerindeki çocukların beslenme ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, resmi ve özel, farklı kuruluşların inisiyatifinde yürütülen her yaş grubundaki tüm erken çocukluk eğitim hizmetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik ortak kalite standartları oluşturulması bunlardan bazılarıydı. Şimdiye kadar bunların bir kısmını gerçekleştirdik. Bir kısmı için de planlamalarımızı yaptık."

Salgının her alanda olduğu gibi erken çocukluk dönemi çalışmalarında da gündemi değiştirip belirlediğini ifade eden Selçuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni normalin olmazsa olmazlarından biri de uzaktan eğitim. Bizim, salgın sürecinden önce erken çocukluk için uzaktan eğitim modellemeleri üzerine birtakım çalışmalarımız bulunmaktaydı. Ancak şimdi bu çalışmalar, erken çocukluk dönemi için yaptığımız çalışmanın yörüngesini belirliyor."

Çalıştayla öğretmenin, çocuğun, ebeveynlerin ve genel olarak okulun çocukların öğrenme sürecindeki rollerinin güncellenmesi; yapı, içerik, müfredat, kaynak ve mevzuatın yeniden yapılandırılması için uzman ve alan iş birliklerinin arttırılması hedefleniyor.

Toplantıda, erken çocukluk döneminde uzaktan eğitim öncelikli olmak üzere yüz yüze eğitimin de daha etkili yapılabileceği yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUMLAR 16
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakan işin mutfak kısmındaki pek çok aksaklıktan bihaber. Danışmanlar ve tepe kadro bazı detayları ve sorunları yansıtmıyorlar. Bizzat sahaya inmesi gerekiyor. Habersiz tabii
    Cevapla
  • alperennn 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan okulları açmayacağız bu yıl demek istiyor ......anlamayanlara
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ebadaki dersin pek yararı yok çünkü öğrenci yoğunlaşamiyor,kendi aralarında konusuyor. Ama eldeki imkanlar bunlar şimdilik
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel okulların yeni kayıt günleri geçsin okulları tamamen uzaktan eğitime geçirirler para topluyorlar. Bundan 1 ay önce tüm sınıflar dönemi uzaktan eğitim ile yapacak denseydi özel okullar batardı bazılarının özel okulları vaaaaaaar !!!!
    Cevapla
  • pozitifizm 3 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenlerin maaşını kesin , ösym görev vermeyin , aldıkları parayı hak etmiyorlar , yarım gün çalış , askeri ücretin iki katı maaş al ,3 ay tatil yap
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahilik kötü şey
    Cevapla
  • Keşanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kapasitesine göre yorum yapıyor. Senin kapasiten bu kadar işte. Sana cevap vermeye bile değmez. Emin ol çocukların kapaitesi bile senden daha fazla. Onlar en.azından öğretmene değer veriyor.
    Cevapla
  • Ne Öğretmenmiş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bu salgını öğretmenler mi çıkarttı ? Bu sürecin sebebi öğretmenler mi de günah keçisi ilan edildi ? Öğretmenlik senin küçümsediğin kadar bir meslek değil. Eğer bir çocuğunuz varsa ve okula gidiyorsa onları kimlere emanet ediyorsunuz ? Ne zorluklarla öğretmen olunuyor biliyor musunuz ? Eğer yarım gün çalış maaş al vs.. mantığıyla bakıyorsan git sen de ol seni tutan mı var
    Cevapla
  • şegem 3 yıl önce Şikayet Et
    sen de sabah erken kalkıp öğretmen olsaydın. Öğretmenler erken kalktıkları için bu mesleğe seçildiler ya.
    Cevapla
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce pozivitizim yazmayı öğren cahil yaratık
    Cevapla
  • haydaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak kardeş yeter artık kıskançlığınız. Okuyupta olsaydınız. 8 yıllık öğretmenim aldığım maaş 4600. Kadrolu hizmetliler bizden fazla alıyor. 16 yıl öğrenim gördüm bu mesleği haketmek için 8 yılı gurbette. 4 yılında belki tek öğün yedim. Şimdi çıkmışsınız öğretmen şöyle böyle. Olsaydınız kardeşim hatta olmuşken milletvekili ol onlar daha rahat. Çenenizi kapatın işinize bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu