KPSS ortaöğretim başvuru tarihleri: 2020 ÖSYM KPSS lise başvurusu nasıl yapılır?

KPSS ortaöğretim başvuru tarihleri, 22 Kasım’da düzenlenecek sınava katılacak adaylar tarafından merak ediliyor. Devlet kadrolarında iş bulmak isteyen binlerce lise mezunu aday KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman? sorusunun cevabını merak ediyor. ÖSYM KPSS ortaöğretim başvuru kılavuzunu yayımladı. KPSS lise başvuru ücretleri belli oldu. İşte 2020 KPSS başvuru takvimi...

KPSS ortaöğretim başvuru tarihleri: 2020 ÖSYM KPSS lise başvurusu nasıl yapılır?
KPSS ortaöğretim başvuru tarihleri: 2020 ÖSYM KPSS lise başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 15.09.2020 17:36 GÜNCELLEME 15.09.2020 17:36

Devlet kadrolarında kendilerine yer bulmak isteyen binlerce lise mezunu aday 22 Kasım’da düzenlenecek KPSS ortaöğretim sınavına katılacak. ÖSYM KPSS lise başvurusu yapacak adaylar için başvuru kılavuzunu bu sabah yayımladı. Adaylar başvurularını,   internet üzerinden tamamlayacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden başvuru yapan adaylar anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. ÖSYM KPSS sınav ücretini 80 TL olarak belirledi. Peki KPSS ortaöğretim (lise) başvurusu ne zaman? 2020 İşte KPSS ortaöğretim başvuru ekranı!

 

 

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ

Lise mezunu adayların katılacağı KPSS ortaöğretim sınavı başvuruları ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 15-30 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için KPSS ortaöğretim geç başvuruları 8-9 Ekim tarihleri arasında alınacak.

 

 

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU ÜCRETİ BELLİ OLDU!

KPSS ortaöğretim sınavına katılacak adaylar için sınav ücreti  80 TL olarak belirlendi. Başvuruları kaçıran adaylar geç başvuru için belirlenen 8-9 Ekim tarihlerinde sınav ücretini yüzde 50 artırımlı olarak ödeyecek. Adaylar banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı yöntemiyle ücretlerini yatırabilir. ÖSYM internet sayfasında bulunan “e-İŞLEMLER” bölümünde yer alan “ÖDEMELER” lanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. 

ÖSYM AİS KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS ortaöğretim başvuruları 15-30 Eylül 2020 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak. T.C kimlik numarası ve şifreleriyle aşağıda bulunan adrese giriş yapan adaylar başvuru yaptıktan sonra anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatırabilir. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2020 KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

DHBT SINAVINA KATILACAKLARDA BAŞVURU YAPACAK!

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 27 Aralık 2020 tarihinde uygulanacaktır. Ortaöğretim düzeyinde DHBT’ye katılmak isteyen adayların KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yapmaları ve sınava katılmaları gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'