2020-YKS ek yerleştirme kılavuzu: ÖSYM duyurdu: YKS ek tercih ücretleri ve başvuru işlemleri

ÖSYM YKS ek yerleştirme kılavuzunu öğrencilerin erişimine açtı. YKS ek tercih işlemleri 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kılavuzun ilan edilmesiyle birlikte üniversite boş kontenjanları belli oldu. Peki YKS ek tercihler nasıl yapılacak? 2020 yılında yapılacak ek tercih başvuru ücreti 20 TL olarak belirledi. Başvuru yapmak isteyen adaylar ösym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını tamamlayabilir.

2020-YKS ek yerleştirme kılavuzu: ÖSYM duyurdu: YKS ek tercih ücretleri ve başvuru işlemleri
2020-YKS ek yerleştirme kılavuzu: ÖSYM duyurdu: YKS ek tercih ücretleri ve başvuru işlemleri
GİRİŞ 17.09.2020 11:00 GÜNCELLEME 17.09.2020 11:01

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar belli oldu. ÖSYM tarafından bugün içerisinde yayımlanacak YKS ek yerleştirme kılavuzu ile birlikte adayların 2. tercih süreci resmen başlayacak. İlk tercihler sonucu herhangi bir önlisans ve lisans programına yerleşemeyen adaylar ikinci tercihlerde şansını deneyecek. Sosyal medya  hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Halis Aygün tercihlerin başlangıç tarihini duyurdu. İlk yerleştirmelerde üniversite programlarına yerleşen adaylar ikinci tercihte bulunamayacak. Genel yerleştirmelerde üniversitelere yerleşilen en küçük puanların altında olan adaylar yerleştirilmeyecek. Peki 2020 YKS ek tercih nasıl yapılır? İşte 2020-YKS ek yerleştirme kılavuzu…

 

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYIMLANDI

2020 YKS ek yerleştirme kılavuzu öğrencilerin erişimine açıldı.Tercih süresi, 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasındadır. Ek yerleştirme ücreti 20,00 TL olarak belirlendi.

2020 -YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr Halis Aygün Twitter hesabından yaptığı açıklamada YKS ek tercihlerin 17-23 Eylül tarihlerinde ÖSYM AİS ve mobil uygulama üzerinden yapılacağını duyurdu. İşte yapılan açıklama;

 

“Değerli YKS adaylarımız,

2020-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzunu yarın yayımlayacağız. 

Tercihlerinizi 17-23 Eylül tarihlerinde http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.”

YKS EK TERCİH ÜCRETLERİ BELLİ OLDU MU?

YKS ek tercih ücretleri 2020-YKS ek tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla belli oldu. YKS Ek tercih ücreti 20,00 TL olarak belirlendi.

EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2020-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Tercih işlemleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak.


BOŞ KONTENJANLAR BELLİ OLDU!

ÖSYM tarafından açıklanan YKS yerleştirme raporuna göre 838 bin 221 kontenjanın 165’ine öğrenciler yerleştirildi. YKS ek tercihler ile birlikte yaklaşık boş kalan 57 bin kontenjana öğrenci yerleştirilecek. İşte devlet ve vakıf üniversitelerinde boş kalan kontenjanlar; 

Üniversiteye yerleşen toplam öğrenci: 781 bin 165

4 yıllık bölümlere yerleşen öğrenci sayısı: 431 bin 380

2 yıllık bölümlere yerleşen öğrenci sayısı: 349 bin 885

Devlet üniversitesi boş kontenjan sayısı: 11 bin 749

Vakıf üniversitesi boş kontenjan sayısı: 10 bin 578

YKS EK YERLEŞTİRMEYE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

-Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

-Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı