Lise 9,10,11 ve 12 sınıflar okula ne zaman başlayacak? MEB Bakanı Selçuk en kısa sürede diğer..

Okulların açılma tarihi, 1. sınıf ve okul öncesi sınıfların yüz yüze eğitime başlamasıyla daha fazla araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk diğer kademe ve sınıflar için mümkün olan en kısa sürede okullarda eğitime başlanacağını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini duyurdu. Peki Lise 9,10,11 ve 12. sınıflar okula ne zaman gidecek?

Lise 9,10,11 ve 12 sınıflar okula ne zaman başlayacak? MEB Bakanı Selçuk en kısa sürede diğer..
Lise 9,10,11 ve 12 sınıflar okula ne zaman başlayacak? MEB Bakanı Selçuk en kısa sürede diğer..
GİRİŞ 26.09.2020 11:19 GÜNCELLEME 26.09.2020 11:19
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Mart ayından beri salgın sebebiyle okullarda yüz yüze eğitim verilemiyordu. MEB Bakanlığı 2020-2021 eğitim yılında okullara dönüşün kademeli bir şekilde yapılacağını duyurdu. Verilen uzun aranın ardından 1. sınıf ve okul öncesi hazırlık sınıfı öğrencileri için ders zili 21 Eylül’de çaldı. Bu gelişmelerin ardından Liseler ne zaman açılacak? sorusu yaklaşık 4 milyon lise öğrencisinin ve ailesinin gündeminde ilk sırada yer alıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk konuk olduğu programda Meslek liselerindeki uygulamalı dersleri çok önemsediğini belirterek liselerin açılış sinyallerini verdi. Okullarda sağlık ve güvenliğin çok önemli olduğunu ifade eden Selçuk diğer kademe ve sınıflarda en kısa sürede yüz yüze eğitime başlayacaklarını belirtti. Virüsün seyrine ve vaka sayısına göre okullarda ikinci bir planda hazır. Peki 9, 10, 11 ve 12. sınıflar okula ne zaman gidecek? İşte MEB 2020-2021 eğitim yılı çalışma takvimi…

 

 

2020 LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK? 

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs önlemleri kapsamında başlayacak eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. Sürecin başlangıcından itibaren Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine göre okulların durumunu şekillendirdiklerini kaydeden Selçuk “ Salgının seyrine göre Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda ve mümkün olan en kısa sürede diğer sınıf düzeylerinde de kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyoruz.” dedi. 

“MESLEK LİSELERİNİ BİR AN ÖNCE BAŞLATMAK İSTİYORUZ”

Uygulamalı dersler verilen meslek liselerinin açılma tarihiyle ilgili gelen soruya Bakan Ziya Selçuk,  Meslek liselerinin uygulamalı derslerini çok önemsediklerini belirterek “gerekli sosyal mesafe ve hijyen tedbirleriyle bir an önce başlatmak istiyoruz. Çalışmaların randevulu ve gruplar halinde olması düşüncesindeyiz. Uygulamalı derslerle ilgili küçük gruplar halinde bir çalışmalara başlayacağız. İşyeri stajları konusunda ise salgının seyrine göre değerlendirmelerimiz sürüyor. Yakında bir açıklamamız olacak” dedi.

MEB 2020-2021 EĞİTİM YILI TAKVİMİ!

Uzaktan eğitim 31 Ağustos tarihinde başlayacak.

Özel okullar 17 Ağustos tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlayabilecek.

18 Eylül’de uzaktan eğitim sona erecek.

21 Eylül tarihinde hazırlık sınıf ve 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacak.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak

Birinci dönem 22 Ocak Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan arasında yapılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

HAFTADA KAÇ GÜN EĞİTİM VERİLECEK?

21 Eylül tarihinden sonra eğitim başlarsa, pandemi öncesinde olduğu gibi 5 gün eğitim şeklinde mi olacak? sorusu üzerine Bakan Ziya Selçuk olası her durumuna hazırlıklı olduklarını ifade etti. Bilim insanlarımızın “ Bu uygundur” dediği durum için ek kısa sürede okulları hazır hale getirebileceklerini ifade eden Selçuk “ Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

VAKA SAYISI ARTARSA B PLANI VAR!

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’ye koronavirüs önlemleri kapsamında başlayacak eğitim hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk,  “Virüsün yayılma hızı artar ve diğer sınıfların eğitime başlamasında bir risk oluşursa, B planınız var mı” sorusuna” Aylardır her durum için olası senaryolar üstünde çalışıyoruz. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, okul çalışanlarımızın sağlığını korumak, eğitimin devamını sağlamak için B planımız da var. Salgının seyrinin yüz yüze eğitimi mümkün kılamayacak şekilde devam etmesi durumunda, tüm sınıf seviyelerinde uzaktan eğitim (EBA canlı sınıf uygulamaları, TRT-EBA TV kanalları ve diğer platformlar) süreçlerini devam ettireceğiz.” şeklinde cevap verdi.

HER İLE YETERLİ SAYIDA UZAKTAN EĞİTİM DESTEK NOKTASI !

Vaka sayısındaki artış ve salgının seyrine göre okullarda ikinci bir plan olduğunu belirten Selçuk, salgın sürecinde uzaktan eğitime erişimi olmayan öğrenciler için her ilde yeterli sayıda EBA destek noktası oluşturarak uzaktan eğitimin önündeki engelleri kaldıracaklarını söyledi. Açıklamasının devamında ilk hedefledikleri 5 bin EBA destek noktasını 2 haftada aştıklarını kaydeden Selçuk”  İlk hedefimiz olan 5 bin sayısını iki haftada aştık. 17 Eylül itibariyle ülke genelinde 6 bin 742 EBA Destek Noktası kurduk. Yeni hedefimiz 20 bin” şeklinde konuştu.

LİSE ÖĞRENCİLERİ MÜFREDATIN TÜMÜNDEN SORUMLU OLACAK!

Bakan Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında düzenlenecek sınavlarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 8. ve 12’ inci sınıflar için müfredatta düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna, öğrencilerin bu sene müfredatın tamamından sorumlu olduğunu belirterek cevap verdi. Sınav muhatabı olan ortaokul ve lise öğrencileri için uzaktan eğitim devam etse dahi sınavlar okullarda düzenlenecek.

LGS HAZİRAN AYINDA YAPILACAK! 

Bu yıl pandemi nedeniyle ertelenen Liseye Geçiş Sınavı 20 Haziran tarihinde gerçekleştirilmişti. LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavın önümüzdeki yılda Haziran ayında yapılacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakan Selçuk tam tarih vermezken tarihe ilişkin kararın o günkü şartlara göre verileceğini açıkladı.

YORUMLAR 67
  • Özgür 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinavlar olasa daha iyi olur. Bazi öğrenciler EBY'ya katilmiyor ve bu konulari bilen, ziya selcuk halen halen sonavlardan bahsediyor
    Cevapla
  • Ceren 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanımız nolur sınavlar iptal edilsin hiç düzgün çalışmadım ebaya katılamadım sizden rica ediyorum lütfen
    Cevapla
  • Elanur 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yıl sınav yapmaları çok saçma imkanı olmayanlar var
    Cevapla
  • Zemzem 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklisin
    Cevapla
  • Dilan 3 yıl önce Şikayet Et
    9 sinif acilsin artik yeter
    Cevapla
  • Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayn
    Cevapla
  • Gokce 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir an once okularin acilmasini istiyoruz 1 yil odu hata 1 bucuk yil oldu sma hala okular acilmiyor ilkokular acilabiliyor ama liseler acilamiyor acilsa bile hemen kapaniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!