YKS ek tercihler için son günler! ÖSYM 2020 YKS ek yerleştirme ücreti nasıl yatırılır?

YKS ek tercihleri 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Tercihlerin sona ermesine kısa bir zaman kala adaylar YKS ek yerleştirme ücretlerini ve nasıl yatırılacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl YKS ek tercih sonuçları, 8 gün içerisinde açıklanmıştı. Pkei YKS ek yerleştirme ücreti ne kadar? İşte 2020 ÖSYM YKS ek yerleştirme takvimi….

YKS ek tercihler için son günler! ÖSYM 2020 YKS ek yerleştirme ücreti nasıl yatırılır?
YKS ek tercihler için son günler! ÖSYM 2020 YKS ek yerleştirme ücreti nasıl yatırılır?
GİRİŞ 22.09.2020 09:45 GÜNCELLEME 22.09.2020 09:45

YKS ek tercih kılavuzu geçtiğimiz hafta ÖSYM tarafından yayına alındı. İkinci  tercih maratonu 17 Eylül tarihinde başladı. Hayalindeki Yükseköğretim Kurumunda üniversite eğitimi almak isteyen adaylar boş kontenjan ve taban puanları dikkate alarak tercih listesi oluşturacak. 2020 yılında YKS ek tercih ücreti 20 TL olarak belirlendi. Anlaşmalı banka hesaplarına ücretlerini yatıran adaylar 24 üniversiteyi ek tercih hakkı tanınacak. Adaylar yerleşmek istedikleri üniversite bölümleriyle ilgili liste oluştururken bölümleri sıraya koymalı ve her satıra bölümün kodu adı ve bağlı olduğu üniversite, yüksekokul adı yazılmalıdır.Peki YKS ek tercih ne zaman, nasıl yapılacak?  İşte 2020 YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih…

 

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN SONA ERECEK?

 

YKS ek yerleştirme tercihler 17-23 Eylül 2020 tarihlerinde T.C kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden bireysel olarak tamamlanacak. ÖSYM tercihler hakkında adayların bilgi sahibi olması için YKS ek tercih kılavuzunu yayımladı. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden kılavuzu görüntüleyebilirsiniz.

2020 YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ 

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçları için henüz resmi bir tarih açıklaması yapmadı. 2019 yılında yapılan ek tercihler son başvuru tarihinden 8 gün sonra açıklanmıştı. Başvurular bu yıl 23 Eylül tarihinde sona erecek. Sonuçları ise 1 Ekim tarihinde açıklanması bekleniyor.

2020 YKS EK TERCİH NASIL YAPILACAK?

-TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

-İlgili AYT/YDT puanı 170 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

-Adaylar yukarıda bulunan YKS ek tercih kılavuzunu dikkate alarak en fazla 24 tercih yapabilecek. Her adayın yerleşmek istediği programları Tablo 3 ve/veya Tablo 4'ten bularak tercih sırasına koyması ve bir Tercih Listesi oluşturması gerekmektedir. Tercih listesi oluştururken yerleşmek istenilen üniversite bölümleri tercih sırasına konulmalı ve her satıra programın kodu ve adı ile bağlı olduğu üniversite ve fakülte/yüksekokul adı yazılmalıdır.

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI VE PUANLAR BELLİ OLDU!

Tercih yapacak adaylar tarafından en çok araştırılan konuların başında boş kontenjanlar ve taban puanlar geliyor. ÖSYM yayınladığı kılavuzda ön lisans ve lisans programlarında boş kalan kontenjanların taban puanlarını açıkladı. YKS ek tercihler ile yaklaşık 57 bin bölüme  öğrenciler yerleşecek. 11 bin 789 devlet üniversite kontenjanı, 10 bin 578 vakıf üniversitesi kontenjanı boş durumda. Sizde boş kalan kontenjanları ve taban puanları aşağıdaki adresler üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

ÖN LİSANS KONTENJANLARI VE PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS KONTENJANLARI VE TABAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

2020 YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2020 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır. Ek yerleştirme ücreti 20,00 TL'dir. Ücretler ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan ‘ÖDEMELER’ alanından kredi kartı /banka kartıyla da yapılabilecek. Dileyen adaylar internet bankacılığı ve ATM’ler üzerinden ücretlerini yatırabilir. İşte YKS ek tercih ücretinin yatırılacağı bankalar;

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Alçakça anlaşmayı duyurdu!