Zoom nedir, nasıl kullanılır? Zoom uygulaması telefon ve bilgisayara nasıl indirilir?

Zoom uygulaması nasıl indirilir? Salgın hastalık sebebiyle canlı video konferans yapılabilen Zoom uygulamasının nasıl kullanılacağı merak ediliyor. Özellikle uzaktan eğitimde öğretmenlerin sanal sınıf oluşturarak canlı ders yayını yaptığı uygulamayla bir çok öğrenci derslerden geri kalmıyor. Peki Zoom uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte Zoom canlı ders izleme...

Zoom nedir, nasıl kullanılır? Zoom uygulaması telefon ve bilgisayara nasıl indirilir?
Zoom nedir, nasıl kullanılır? Zoom uygulaması telefon ve bilgisayara nasıl indirilir?
GİRİŞ 30.09.2020 09:21 GÜNCELLEME 30.09.2020 09:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Zoom uygulamasının telefon, tablet ve bilgisayarlara nasıl indirileceği merak konusu oldu. Pandemi sonrasında öğretmenler ve öğrenciler tarafından kullanılan uygulamanın kullanım alanları genişledi. Uzaktan eğitim ile  öğrenciler ve öğretmenler toplu şekilde ders yapabiliyor. Ücretsiz olarak indirilebilen uygulama telefonların mobil marketlerinden edinilebilir. Özel okullar tarafından pandemi sürecinde oldukça fazla tercih edilen uygulama yeni eğitim dönemi öncesinde güncellenerek güvenlik açıkları ortadan kaldırıldı. Peki Zoom canlı ders takibi nasıl yapılır? İşte Zoom uygulaması indirme ekranı!

ZOOM TELEFONA  NASIL İNDİRİLİR?

 

Telefonunuzun işletim sistemine göre Zoom uygulamasını Google Play ve Apple Store’dan indirebilirsiniz. Uygulamayı indirirken herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Daha büyük toplantılar ve ek seçeneklerden faydalanmak isteyenler için uygulamanın ücretli özellikleri de bulunuyor. 

PLAY STORE  ZOOM İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

APP STORE ZOOM İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ZOOM İLE UZAKTAN CANLI DERS NASIL YAPILIR?

Uygulamayı bilgisayarlarına indiren kullanıcılar ana menüde yer alan ifadeler kısmında “ Online ders yapmak için tıkla, Yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı ingilizce seçenekler yer alıyor. Öğretmenler yeni online ders başlatmak için “ New Meeting” yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler ise “Join” yaparak dersleri görüntüleyebilir. 

ZOOM ÖĞRETMENLER NASIL KULLANACAK? 

Yeni bir ders başlatmak isteyen öğretmenler, ana ekranda bulunan “ New Meeting” ikonunu işaretleyerek ilk adımı tamamlıyor. Karşınıza gelen bölümde “ Meeting İD” numarasını öğrencilerle paylaşarak ders işlemeye başlayabilirsiniz. Mikrofon, ses  görüntü ayarları ve derse katılan öğrenciler detaylı olarak incelenebiliyor.

ZOOM UYGULAMASI NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Zoom uygulaması sadece uzaktan eğitim sürecinde değil evden çalışan ve toplantı yapmak isteyen kullanıcılar tarafından da çok sık tercih ediliyor. Toplantı, davet düzenlemek isteyenler İlk olarak zoom.us adlı sitenin kendi ana sayfasını açıyor. Açılan ekran üzerinden Sign Up Frre seçeneğine tıklayan kullanıcılar  çıkan ekrana mail adresini yazıyor. Mail adresine gelen doğrulama linkini aldıktan sonra download & run zoom dedikten sonra programı indirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Buradan itibaren toplantı oluşturmak istediğini kişileri gruba ekleyebilir ve davetlerle toplantılarını gerçekleştirebilirsiniz.

YORUMLAR 13
  • Bip 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bisey anlamadım derslere girmekte zorlaniyorum
    Cevapla
  • Meryem 3 yıl önce Şikayet Et
    Zoom u çok güzel anlarmışsınız.Ama evlerde bu zoom a eba ya baglanacak internet varmı Eskisehir in merkezinde oturuyoruz ama internet alt yapimiz yok telekoma gidiyoruz ama bir türlü çözüm yok internet yok ders yok ne olacak birde bunu yazsanıza çözüm bulunsa . Sadece alt yapı hizmetimizin gelmesini istiyoruz artık balkonda komşunun internetini bağlanarak ders dinlemek istemiyoruz
    Cevapla
  • Aslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel
    Cevapla
  • sss 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar çok kolay.giriş bilgilerini bir defa girip daha sonra join dediğinizde güncel aktif olan ders görünüyor.
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 3 yıl önce Şikayet Et
    TELEFONDA AÇILIYOR DA BİLGİSAYAR DA SIKINTI OLUYOR. eba da aynı
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    açamayanlar neden bu kadar dert ediyor anlamak zor. TVde zaten dersler var. oldukça güzel. eba'da videolu anlatımlar var. testler var .. çocukların ellerinde kitaplar var... illede birisinin çocuğun karşına mı geçmesi gerekiyor? isteyene ders bol... gerisi sel uğraş ben uğraşamıyorum meselesi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?