MEB 2020 bursluluk sınav sonuçları öğrenme: İOKBS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerinin 5 Eylül tarihinde katıldığı bursluluk sınav sonuçları MEB Bakanlığı tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarına göre başarı gösteren öğrenciler devlet tarafından karşılıksız burs kazandı. Peki bursluluk sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte MEB İOKBS sınav sonuçları sorgulama sayfası....

MEB 2020 bursluluk sınav sonuçları öğrenme: İOKBS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
MEB 2020 bursluluk sınav sonuçları öğrenme: İOKBS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
GİRİŞ 28.09.2020 09:19 GÜNCELLEME 28.09.2020 09:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavlarına 2020 yılında 1 milyon 300 bin öğrenci katıldı. İOKBS sınavına katılım gösteren adaylar sonuçlar için MEB Bakanlığından yapılacak açıklamaya kilitlendi. Milli Eğitim Bakanlığı sınavın ardından bursluluk sınavı cevap kitapçığını öğrencilerin erişimine açmıştı. Sınavda doğru cevapladıkları soruların sonuçlara nasıl yansıyacağını merak eden öğrenciler sabırsızlıkla İOKBS sınavının değerlendirilmesini bekliyor. Bursluluk sınavında başarı gösteren öğrenciler devlet tarafından verilen burstan eğitim hayatları boyunca yararlanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı İOKBS sınav sonuçlarını açıkladı. İşte Bursluluk sınav sonuçları sorgulama ekranı...

 

BURSLULUK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

Milli Eğitim Bakanlığı İOKBS sınav sonuçlarını açıkladı. Aşağıda bulunan adresten sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

2020 İOKBS SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

“Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.” 

İOKBS SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Bursluluk sınavında öğrencilere yöneltilen her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar hesaplanır. Bursluluk sınavında her öğrenci için dört ayrı ham puan değerlendirilir. Tüm öğrencilerin ham puanlarının toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her testin ortalaması oluşturulur. Standart sapması belirlenen testler, derslerin katsayıları ile çarpılarak her testin ağırlıklı standart puanları bulunur. 

BURSLULUK SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELER?

Bursluluk sınavına katılan adaylar hangi durumda sınav sonuçlarının hesaplanmayacağını merak ediyor. Aşağıda bulunan durumlarda yapılan sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçersiz sayılıyor.

Başvuru şartlarını taşımayan öğrencinin sınava katılım sağlaması,

Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi,

Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,

Cevap kağıdının sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması veya zarar görmüş olması,

Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

Öğrencinin başka bir öğrenciden, dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin
sınav görevlilerince tespit edilmesi,

İOKBS SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL EDİLİR?

Bursluluk sınavı, soru, cevapları ve sonuçlara yapılacak itirazlar  cevap anahtarlarının  ve sınav sonuçlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde  ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat
Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması
gerekmektedir.

BURSLULUK SINAVINA İTİRAZ ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlköğretim ve Ortaöğretim sınavına katılan ve burs alma başarısı gösteren öğrencilerin ödemeleri  Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir. 2020 yılı itibariyle burslar 300 TL olarak belirlenmiştir. 

HANGİ DURUMLARDA İOKBS BURSU KESİLİR?

Ortaokul ve İmam - Hatip Ortaokulu ile orta öğretim okullarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu orta öğrenimlerini (lise) tamamlayana kadar devam eder.

Ortaokul veya imam-hatip ortaokullarında bir defadan fazla sınıf tekrarına kalan, ortaöğretimde ise öğrenim hakkını kullanmış olan

Ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya son sınıfta beklemeli duruma düşen,c) Taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar dışında, işlediği suçtan dolayı hükümlü bulunan,

 Örgün eğitim dışına çıkarılma cezası almış olan,

Özürsüz olarak öğrenimini terk edip okuldan ayrılan,e) Parasız yatılı veya bursluluk hakkından isteğiyle vazgeçen,

Özel bir okula kayıt veya nakil yaptıran,

Bakanlıkça belirtilen süre içerisinde parasız yatılılık veya bursluluk kaydını yaptırmayan Öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu okul müdürlüklerince sona erdirilir.

Parasız yatılılığı sona eren öğrencilerin durumları, bir hafta içerisinde il veya ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonuna bildirilir.

Bursluluğu sona eren öğrencilerin durumları ise üç gün içerisinde elektronik ortamda okul müdürlüklerince kaydedilir.

YORUMLAR 3
  • Sude 3 yıl önce Şikayet Et
    Burslulugu kazandım inşallah sizlerde bir gün kazanırsınız amin
    Cevapla
  • Beyza 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben de kazandım ama ben doğru ve yanlışlarıma da bakmak istiyorum nerden bakabilirim biliyor musun
    Cevapla
  • ders 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş faydalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama