İlkokul 2,3,4 ve Ortaokul 5,6,7,8 sınıflar okula başlıyor mu? MEB 2020-2021 çalışma takvimi!

Okullar ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı İlkokul ve Ortaokul öğrencileri tarafından araştırılıyor. MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini duyurdu. 21 Eylül’de anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk diğer kademe ve sınıfların açılmasının Kabine Toplantısında görüşüleceğini ifade etti. Peki ilkokul ve ortaokulların açılma tarihi belli mi?

 İlkokul 2,3,4 ve Ortaokul 5,6,7,8 sınıflar okula başlıyor mu? MEB 2020-2021 çalışma takvimi!
İlkokul 2,3,4 ve Ortaokul 5,6,7,8 sınıflar okula başlıyor mu? MEB 2020-2021 çalışma takvimi!
GİRİŞ 30.09.2020 09:33 GÜNCELLEME 30.09.2020 09:33
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Okulların açılma tarihi, 21 Eylül’de  yüz yüze eğitime başlayan birinci sınıf öğrencilerinin ardından araştırılmaya başlandı. Diğer kademe ve sınıflar için nasıl bir karar verileceği merak edilirken MEB Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenecek Kabine Toplantısı sonrası yol haritası oluşturacaklarını vurgulayan Selçuk önümüzdeki süreçte gereken önlemleri alarak okulları açmak istediklerini ifade etti. Bulaş riskinin diğer kademe ve sınıflara göre daha az olduğu İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden kademeli eğitimin başlaması bekleniyor. Kademeli eğitim 1. sınıf öğrencilerinin ardından 2. sınıf öğrencileri ile başlayablir. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanın yaptığı açıklamalar...

 

ZİYA SELÇUKTAN KABİNE TOPLANTISI VURGUSU!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Giresun'un Dereli ilçesinde incelemelerde bulundu. Burada yüz yüze eğitim-öğretime başlayan Şehit Yüzbaşı İsmail Hakkı Öztopal İlkokulunu ziyaret eden Selçuk okulların açılmasıyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. İşte yapılan o açıklama; 

 

Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılacak toplantı sonrasında ortaya konulacak yol haritası olacak. Düşündüğümüzde bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılmasıyla ilgili şartları izleyerek, duruma bakarak, salgının seyrini takip ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda okulların açılmasıyla ilgili daha ileri aşamalarda kararlar almayı umut ediyoruz çünkü okulların açılmamasıyla ilgili oluşan eğitim ve öğrenme kayıpları uzun vadede tahribatlara yol açabilir. Bugünde Dereli'de bir okuldayız. Her şeyin yolunda gittiğini görüyoruz. Önümüzdeki süreç tedbirler alarak, okulların açılması için gereken çalışmaları yapmak istiyoruz”

2. SINIFLAR İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR!

Haftada iki gün okulların  açık olmasının yetmeyeceğini vurgulayan Selçuk “ bilim insanı olarak neyse onu söylüyorum. İki gün yetmez. Çok net söylüyorum 2 gün yetmez. Keşke hemen okulları açabilsek. Bizim sorumluluğumuz ne? Okulu açmak. Biz okulu açmak istiyoruz. Bizim asıl odaklandığımız yer burası. Okulları açtığımızda ne yapacağız? Buraya odaklandık. Ama dünyada ve Türkiye'de fiili durum var. Bize düşen sorumluluk nedir? Bunun da gereğini yap. Tam da onu yapıyoruz” dedi. 

Yüz yüze eğitimde 2. sınıflar ikinci sırada mı? sorusuna “Önce gelen küçük yaşlar” cevabını veren Selçuk şu anki çabalarının bu olduğunu ifade etti. İkinci sınıf öğrencileri seyreltilmiş olarak eğitim alacak. İlkokul ikinci sınıfların okula başlayacağı tarih ile ilgili ilerleyen günlerde açıklama yapılması bekleniyor. 

DİĞER SINIFLAR NE ZAMAN YÜZ YÜZE EĞİTİM ALACAK?

Diğer kademe ve sınıflarla ilgili birkaç hafta sonra tekrar değerlendirme yapılacağının altını çizen Bakan Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış net bir takvim olmadığını dile getirdi. Vaka sayısını, seyrini bilemedikleri üzerinde duran Selçuk  Bir takvim yok, olamaz çünkü vaka sayısının seyrini bilemiyorum. Bilim Kurulu'nun bir ay sonrası için ne diyeceğini bilemiyorum, onlar da izliyorlar, onlar da şu an bilmiyorlar. Bunu bilmezken 'şöyle olacak' demek çok doğru değil. Biz büyük bir sorumluluk altındayız ve bu sorumluluk altında da çok dikkatli karar vermeliyiz. Amacımız, temennimiz hepsini açmak.” dedi.

MEB 2020-2021 EĞİTİM YILI TAKVİMİ!

Uzaktan eğitim 31 Ağustos tarihinde başladı.

Özel okullar 17 Ağustos tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlayabilecek.

18 Eylül’de uzaktan eğitim sona erecek.

21 Eylül tarihinde hazırlık sınıf ve 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacak.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak

Birinci dönem 22 Ocak Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan arasında yapılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

1.SINIFLAR BÜYÜK ORANDA KATILIM GÖSTERDİ!

21 Eylül’de birinci sınıf ve okul öncesi hazırlık sınıfları yüz yüze eğitime başlamıştı. Öğrenciler 21-25 Eylül tarihleri arasında  haftada 1 gün uyum eğitimi aldı. Uyum haftası sonrası 28 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında öğrenciler haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak. Dersler toplam 30 dakika sürecek ve  5 ders saati şeklinde olacak. 1. sınıfların okula başladığı ilk haftada yüzde 70,2 oranında öğrenci yüz yüze eğitime katıldı.

OKULLAR AÇILSIN ÖNERİSİ GELDİ!

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen MKYK toplantısında gündemle ilgili önemli gelişmeleri kurmaylarıyla birlikte masaya yatırdı. Düzenlenen toplantıda okulların açılmasıyla ilgili dikkat çeken öneri Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan geldi.  21 Eylül’de anaokulu ve ilkokul 1. sınıfların yüz yüze eğitime geçtiğini belirten Kaya yaptığı sunumla Almanya ve İngiltere’de okulların açık olduğunu ve çocukların virüsten az etkilendiği ifade ederek okullar açılsın önerisinde bulundu. 

YORUMLAR 61
  • korona belası 3 yıl önce Şikayet Et
    piskolojim bozuldu evde dura duraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yeter ya yeter
    Cevapla
  • Sümeyya 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık 4. sınıflarda açılsın
    Cevapla
  • buğlem 3 yıl önce Şikayet Et
    3. sınıflar daha açılmadı oda açılmaz
    Cevapla
  • semanur 3 yıl önce Şikayet Et
    5 sınıfa geçtim allah için açın 5 sınıfı uzakten eğitimden hiçbirşey anlamıyrum
    Cevapla
  • ANAS2Cİ 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeş 6. sınıf açılır inş 5. açıllcak diye duydum sanırım
    Cevapla
  • Muhammed Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortaokullar açılsın artık!
    Cevapla
  • 6. sınıflı ecenur 3 yıl önce Şikayet Et
    6.sınıfım okulumu özledim arkadaşlarımı özledim odaklanamıyorum ve bi de evde3 adet baş belasıyla uğraşıyorum siz açın söz veriyorum ki ne öğretmenin dediğini yapmamazlık yapıcam ne de arkadaşlarıma dokunucam kendimi virüsten korıycam resmen ağliycam şimdi
    Cevapla
  • ANAS2Cİ 3 yıl önce Şikayet Et
    ayn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu