YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM duyurdu: Üniversite yerleştirme sonuçları…

İlk tercihler sonucunda herhangi bir önlisans ve lisans programı kazanamayan adaylar YKS ek yerleştirme için 17-23 Eylül 2020 tarihlerinde başvurularını tamamladı. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre üniversiteler 5 Ekim’de ek kayıtları başlatacak. Peki YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 YKS ek tercih sonuç tarihi...

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM duyurdu: Üniversite yerleştirme sonuçları…
YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM duyurdu: Üniversite yerleştirme sonuçları…
GİRİŞ 30.09.2020 09:29 GÜNCELLEME 30.09.2020 09:30

ÖSYM YKS ek tercih kılavuzunu yayımladı ve adaylar  mezun oldukları okul türü, kontenjanlar ve puanlarına göre tercihlerini tamamladı. Ön lisans ve lisans eğitimi almak isteyen binlerce aday ikinci yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Genel yerleştirmedeki en küçük puanların altında puan alan adaylar yerleştirilmeyecek. Başarı sırası barajına göre öğrenci kabul eden bölümlerde boş kontenjanlar olsa dahi  barajın altında kalan adaylar yerleştirilmeyecek .Kılavuzda belirtilen üniversite ek  kayıt tarihine kısa bir zaman kala adaylar YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte 2020 Üniversite ek yerleştirme sonuçları tarihi…

 

 

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’den  YKS ek yerleştirme sonuçları için resmi bir tarih açıklaması yapılmadı. Geçtiğimiz sene yapılan ek tercihler son başvuru gününden 8 gün sonra açıklanmıştı. Başvuruların 23 Eylül’de sona erdiği göz önünde bulundurulursa sonuçların bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. 

 

 

ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Ek tercihte bulunan adaylar sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine sonuçlar gönderilmeyecek. Sonuçlar açıklandığında aşağıda bulunan adres üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. 

2020 YKS EK TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK YERLEŞTİRME KAYITLARI NE ZAMAN?

Herhangi bir ön lisans ve lisans programına ikinci tercihler sonucunda kayıt yaptırma hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında alınacak. Elektronik kayıtlar ise 5-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 

Kayıt hakkı kazanan adaylar, belirlenen kayıt süresi içerisinde üniversitelere başvurmaması durumunda adaylar kayıt hakkını kaybedecek. Üniversitelere yerleşen adayların kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...