KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman? 2020 KYK başvuruları Ekim ayında alınacak mı?

KYK yurt ve burs başvuru tarihleri, ön lisans ve lisans eğitimi alacak öğrencilerin gündeminde birinci sırada. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada YÖK’ün açıklayacağı takvime göre başvuruların alınacağını duyurmuştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK başvurularıyla ilgili açıklama yaptı. Peki KYK burs ve yurt başvuruları Ekim ayında mı alınacak?

KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman? 2020 KYK başvuruları Ekim ayında alınacak mı?
KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman? 2020 KYK başvuruları Ekim ayında alınacak mı?
GİRİŞ 30.09.2020 09:40 GÜNCELLEME 30.09.2020 09:40

2020-2021 eğitim yılında ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar devlet tarafından verilen burs ve yurt imkanlarından faydalanmak istiyor. Her yıl Ağustos ayında  alınmaya başlanan KYK başvuruları salgın hastalık sebebiyle gecikti. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Yükseköğretim Kurulu’nun belirleyeceği akademik takvime göre hareket edeceklerini duyurmuştu. YÖK üniversitelere gönderdiği yazıda yeni eğitim döneminde güz dönemi derslerinin uzaktan eğitim ile verilmesini talep etmişti. Bu gelişmelerin ardından kafa karışıklığı yaşayan öğrenciler burs ve yurt başvuruları yapılacak mı? sorusunun yanıtını merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı sosyal medya üzerinden KYK başvuru açıklaması yaptı…

 

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada GSB yurtları, Öğrenim kredileri ve burs başvurularıyla ilgili gelişmeler sosyal medya ve Web sitesinden duyurulacağı belirtildi. Öğrencilerin farklı kaynaklara itibar etmemesi istenirken açıklamada  “ Yurt başvuru tarihleri Yükseköğretim Kurulu ve Bilim Kurulu'nun kararları doğrultusunda belli olacaktır." denildi.

 

 

KYK BAŞVURULARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve yurt başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet şifresi olmayan adaylar kimlikleri ile birlikte en yakın PTT şubesine giderek şifre oluşturma işlemini yapabilirler.  Başvuru sürecindeki adaylar e-Devlet üzerinden kendilerine yöneltilen ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin formları dolduracaklar. Doldurulan bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sürecinin ardından belirlenen sayıda adaya burs, kredi ve öğrenim kredisi verilmektedir.

KYK BURS BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

T.C. vatandaşı yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanabilecek öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs, kredi ve yurt başvuru şartları neler, kimler başvurabilir ve alabilir?

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan

2020 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Devlet tarafından ön lisans ve lisans öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca faydalandığı burs ücreti 2020 yılı itibariyle 550 TL’dir. Bir öğrenci üniversitede 4 yılı tamamladıktan sonra mezun olamazsa 4. yıl sonunda KYK tarafından ödenen bursu kesilmektedir. Bir öğrencinin aldığı burs süresi okulun normal süresiyle ilişkilidir. 2018 yılının Eylül ayında KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4 üzerinden 2.00’nın altına olan öğrencilerin bursu kesilir. 

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR? 

Üniversite eğitimi alan T.C  vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişimlerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan geri ödemeli borç paradır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...