EKPSS sınav tarihi açıklandı mı? 2020 ÖSYM EKPSS sınavları ne zaman yapılacak?

EKPSS sınavı ne zaman? ÖSYM 11 ekim tarihinde düzenlenecek EKPSS sınavının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli bireyler EKPSS sınavı hazırlıklarını sürdürürken EKPSS sınav tarihlerini araştırıyor. 2 yılda bir düzenlenen sınavda başarı gösteren adaylar kamu kurumlarında çalışma fırsatı yakalıyor...

EKPSS sınav tarihi açıklandı mı? 2020 ÖSYM EKPSS sınavları ne zaman yapılacak?
EKPSS sınav tarihi açıklandı mı? 2020 ÖSYM EKPSS sınavları ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 05.10.2020 09:24 GÜNCELLEME 05.10.2020 09:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

EKPSS 2020 sınavı ne zamana ertelendi? EKPSS hazırlıklarını sürdüren 85 bin aday sınavla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Engelli memur atamalarında belirleyici rol oynayan EKPSS sınavı salgın hastalık sebebiyle ertelendi. Sınavın yapılmasına kısa bir zaman kala erteleme kararı alınması sonrası adaylar  EKPSS sınavı ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı araştırıyor. 2 yılda bir düzenlenen ve binlerce adayın katılım gösterdiği sınavla ilgili ÖSYM duyuru yayımladı. İşte EKPSS sınav tarihiyle ilgili yapılan açıklama ve yaşananlar...

 

2020 EKPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda “ Başkanlığımızca 11 Ekim 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan 2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (EKPSS) uygulanma tarihi, Sağlık Bakanlığı "COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu"nun sınavın ilerleyen bir tarihte yapılması önerisi doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulunca yeniden belirlenerek adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.” ifadelerine yer verildi. Sınav için ek başvuru tarihi ile kuraya katılacak adayların başvuru yapacağı tarihler de sınav takvimine göre yeniden düzenlenerek duyurulacak. EKPSS sınav tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişme yaşandığında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

 

EKPSS İÇİN ARANAN MEZUNİYET ŞARTLARI!

Adayların sınava katılım gösterebilmeleri için Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlilik süresi boyunca mezun olabilecek durumda olması gerekir. Adayların sınavda başarı gösterdikleri takdirde atanabilmeleri için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle mezun olması gerekmektedir.

2020 EKPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda; adayların öğrenim düzeylerine ve engel gruplarına uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini içeren bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testler her öğrenim düzeyi ve engel grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlanacaktır. Her aday sadece bir soru kitapçığı kullanacaktır. Soru kitapçıklarında yer alan sorular 5 cevap seçenekli olacaktır.

EKPSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı

1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve
 Güncel Sosyoekonomik Konular 6

EKPSS SINAVINA GİRİŞTE HANGİ BELGELER İSTENECEK?

NÜFUS CÜZDANI/TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA
GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ PASAPORTUN ASLI:

Adayların sınava girebilmeleri için 2020-EKPSS Sınava Giriş Belgesinden başka, Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış
pasaport dışında;
Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait
Mavi Kartlar,
Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait
Pembe/Mavi Kartın aslı,
Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı,

YORUMLAR 11
  • EMRE 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne GÜZEL NİSANDA OLACAKTI MAYISTA SONUCU ÇIKACAKTI VİRÜSTEN DOLAYI ŞİMDİ EKİME ERTELENDİ ŞİMDİ BİR DAHA ERTELENİYOR ZATEN ÇOĞU KURUMLARIN YAŞ SINIRI VARDI BENİM YAŞIMDA EKİM AYINDA SINIRI GEÇMİŞ OLACAK SONUMUZ BAKALIM HAYIR OLA..
    Cevapla
  • Gani 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet benim başvuru formumda da 15 Kasım yazıyor belliki sınav ertelendi hepimize hayırlısı olsun
    Cevapla
  • Özver 3 yıl önce Şikayet Et
    ÖSYM nin sayfasında şimdide 15 Kasım yazıyor. İnşllah bir tarih değişikliği daha yapılmaz. Yada ösym nüfusün azalıp sınava girebilecek (Yaşayan) herkezin atamasınımı yapacak.
    Cevapla
  • İst 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekpss sınavı korona virüs salgını nedeniyle nisana ertelenmesini ve 2020 yılı aralık ayında atama yapılmasını
    Cevapla
  • Gamze 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene böyle oyun oynuyo yaa ne yazik atama olmuyor mu bu kolay isini degilmi sensin iş olmamis herkes çalışmak istiyo bizdede istiyor ilköğretim ihtiyacım var kura olmak atama istiyor bu ekim 11 başvurusu yapmak istiyorum lütfen lütfen yaa bizde ihtiyacım var bende işitme engelliyim bu kura atama istiyorum ilköğretim de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...