VGM burs başvuru ekranı: İlkokul ortaokul lise geri ödemesiz VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM burs başvurusu nasıl yapılır? Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl binlerce İlkokul, Ortaokul ve lise öğrencisine karşılıksız burs yardımı yapıyor. Geri ödemesiz burs başvuruları 1-15 Ekim tarihleri arasında alınmaya başlandı. Başvuru yapacak öğrenciler VGM başvuru şartlarını araştırıyor. İşte 2020 VGM burs başvuru ekranı!

VGM burs başvuru ekranı: İlkokul ortaokul lise geri ödemesiz VGM burs başvurusu nasıl yapılır?
VGM burs başvuru ekranı: İlkokul ortaokul lise geri ödemesiz VGM burs başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 07.10.2020 09:42 GÜNCELLEME 07.10.2020 09:42

VGM burs başvuru tarihleri 2020-2021 eğitim dönemi öncesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı. VGM tarafından verilen geri ödemesiz burstan faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru yapmaya hazırlanıyor. Ortaöğrenim bursları İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay süresince veriliyor. Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı burs alan öğrenciler VGM tarafından verilen burstan yararlanamıyor. VGM burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler için Ortaöğrenim başvuru kılavuzu hazırladı. Peki VGM burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte İlkokul, ortaokul ve lise geri ödemesiz burs başvuru detayları…

VGM BURS BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE ALINACAK?

2020 - 2021 eğitim döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Bursu için başvurular 01 Ekim – 15 Ekim 2020 tarihleri arasında internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır. Burs almakta olan öğrencilerin tekrar burs başvurusu yapmasına gerek yoktur. 

 

 

VGM ORTAÖĞRENİM BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

VGM BURS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

ORTAÖĞRENİM BURS ÜCRETİ NE KADAR? 

Burs almaya hak kazanan öğrencilere, burs almaya devam ettikleri her eğitim yılında 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle eğitim yardımı yapılacaktır. 2020 - 2021 eğitim yılında öğrenci başına aylık 75,00 TL verilecektir.

KİMLER VGM BURS BAŞVURUSU YAPAMAZ? 

Anasınıfına devam eden öğrenciler, özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı veya burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.

VGM BURS BAŞVURUSU YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Başvuruların en sağlıklı ve kolay şekilde bilgisayardan yapıldığı unutulmamalıdır. Cep telefonu ya da tabletlerden, cihazların işletim sistemlerinin güncel olmamasından kaynaklanan sorunlar nedeniyle başvuru yapılırken sıkıntı yaşanabilmektedir.

Doğru ve kolay başvuru yapmak için başvuru yapmadan Başvuru Kılavuzları mutlaka okunmalıdır. Başvuru kılavuzlarına başvuru giriş ekranlarından ulaşabilirsiniz.

Başvurularınız başvuru formlarında beyan ettiğiniz bilgilerin ilgili kamu kurumlarından yapılan doğruluk kontrolleri ile değerlendirilmektedir. Beyan edilen bilgilerin hatalı, yanlış ya da gerçeğe aykırı olduğu tespit edildiğinde başvurunuz iptal edileceğinden vermiş olduğunuz bilgilerin doğru ve gerçeğe uygun olması gerekmektedir. Başvuru süreleri içerisinde tekrar tekrar başvuru formuna girerek başvuru formunuzda beyan edilen bilgilerin güncellemeniz/değiştirmeniz mümkündür.

Öğrencinin medeni durumu başvuru değerlendirmelerinde puanlamayı etkilediğinden başvurusunu yapan ve başvuru tarihlerinin son gününe kadar medeni durumu değişen/değişecek olan öğrencilerin başvuru süreleri içerisinde yeni durumuna uygun olacak şekilde başvuru formundaki bilgileri güncellemesi gerekmektedir. Başvuru değerlendirmeleri öğrencinin başvuru tarihlerinin son günündeki durumuna göre yapılacaktır.

Başvuru sürelerinin tamamlanmasının ardından Bölge Müdürlüklerimiz başvurunuzun değerlendirilmesi için belge talebinde bulunabilirler. Bu nedenle başvuruda beyan edilen iletişim bilgileri (adres, cep telefonu, e-posta) güncel ve kullanılıyor olmalıdır. Belge talep edilmesi halinde belirtilen sürelerde belgelerin Bölge Müdürlüklerine iletilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde burs başvurunuz iptal edilir.

Başvuru formunda nüfus bilgilerinizi girebileceğiniz ekran açılmıyorsa, internete girdiğiniz yerdeki güvenlik ürünleri/cihazları formlarının açılmasını engelliyor olabilir. Özellikle kamu kurumlarından yapılan başvurularda bu sıkıntı yaşanabilmektedir.  Kurumunuzun Bilgi İşlemi ile görüşmek ya da Kurum dışından başvuru yapmak sorunu çözecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"