Bakanlığın izni olmamasına rağmen özel okullar tüm öğrencileri okula çağırdı

Yüz yüze eğitim 21 Eylül'de okul öncesi ve birinci sınıflarda seyreltilmiş olarak başladı. Diğer seviyelerle ilgili henüz alınmış bir karar yok. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni olmamasına rağmen bazı özel okullar, bugün bütün sınıflarda yüz yüze eğitime geçti.

Bakanlığın izni olmamasına rağmen özel okullar tüm öğrencileri okula çağırdı
Bakanlığın izni olmamasına rağmen özel okullar tüm öğrencileri okula çağırdı
GİRİŞ 05.10.2020 15:45 GÜNCELLEME 05.10.2020 17:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bakanlığın uyarılarını yok saydılar, öğrencileri okula çağırdılar. Bazı özel okullarda tüm kademelerde yüz yüze eğitim başladı. 

 

 

Salgın nedeniyle okul öncesi ve birinci sınıflarda eğitim 21 Eylül'de başladı. Okullarda ayrıca sınava hazırlanan 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri hazırlık kursuna katılabiliyor. Diğer seviyelerdeyse uzaktan eğitim devam ediyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı, gönderdiği yazıyla özel okullarda da resmi okullarda uygulanan yüz yüze eğitimin aynısının uygulanabileceğini belirtmişti. 

 

 

NTV'nin haberine göre; Bakanlık müfettişleri özel okulları sık sık denetliyor. Buna rağmen velilere hafta sonu verilen haberle tüm kademelerdeki öğrenciler bazı özel okullarda pazartesi itibariyle eğitime çağırıldı. 

Öğrenciler iki gruba ayrıldı. Eğitimin sabah 9'la 16 arasında yapılacağı belirtildi. Velilerin bir kısmı çocuklarını yollamadı, uzaktan eğitime devam ediyor. Ancak bazıları okulun çağrısını dikkate aldı. 

Velilere gönderilen mesajla, öğrencilerin ders programına göre kitap ve defterlerini yanlarında getirmeleri istendi. Ancak konuyla ilgili açıklama yapmak istemeyen okul yönetimi, öğrencileri kaynaşma için çağırdıklarını, bazı seviyelerdeyse test yapılacağını belirtti.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 23
  • baba 3 yıl önce Şikayet Et
    ÖZEL OKULLAR 24 KİŞİLİK SINIFI 12 YE DÜŞÜRMÜŞ ÖĞLE YEMEĞİ VERMİYOR SÜREKLİ DEZENFEKTE EDİYOR DAHA NE YAPSIN . DEVLET OKULLARIDA ÜÇ GRUBA BÖLEBİLİR SAATLERİ AZALTABİLİR. AMA İŞİN EN KOLAYI YASAK TEHLİKELİ. SALGIN VAR. AMA DERSANE SERBES KAHVELER İŞYERLERİ HERYER SERBES EĞİTİME GELİNCE YASAK. siz uzaktan bu çocukara sadece öğretim yaparsınız bu cocuklara vatan bayrak devlet aşkı yüzyüze eğitimle verebilirsiniz.
    Cevapla
  • Salih Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel okula saldırmakla amacınız ne anlamıyorum devlete vergi veriyor kira ödüyor istihdam ediyor ve devletin üzerinden öğrenci yükünü alıyor. Bütün bunlara rağmen özel okul şöyle özel okul böyle bırakınız bunları herkes yaptığı işler ile sorumludur. 8. Ve 12. Sınıflarda DYK açık olmasına rağmen diğer guruplar devletinde izni ile bir şekilde açılmalı çocuklar artık EVE SIĞMIYOR bunu sizler anlıyorsunuz
    Cevapla
  • mtg 3 yıl önce Şikayet Et
    virüs kapınca sizde anlarsınız*
    Cevapla
  • smg 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasalara uymamanın bir gerekçesi bu olmamalı.
    Cevapla
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hastalık durumunda kimi sorumlu tutacağız. Bu gayrı ciddi durumların bir karşılığı olmalıdır İnsan canı hiçe sayılamaz.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    onlar para derdinde... devlete diyecekler ki işte bu kadar öğrencimiz var sonra gelsin paralar... dertleri o... öğrenciler eğitim zerre kadar umutlarında değil...
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    okadar dogru soylemissiniz ki azizim
    Cevapla
  • Akil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu özel okul denilen yapılar kendilerini ne zannediyor ki bakanlığa karşı geliyorlar. Kendi çocuklarını göndersinler. Milletin çocuğu onlar icin kobay ve kendi para hevesleri icin okula gelsin diyorlardir. En ağır cezayı vermektir ödül onlara. Hiç bir şeye bakılmadan kapatılmasi gerek. Bakanlarimiz devletimiz bu kadar uğraşırken , bakanlığımıza kafa tutmakta nerden çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler