Okul sınavları yüz yüze mi yapılacak? MEB EBA TV konularından öğrenciler sorumlu olacak mı?

Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim alan binlerce öğrenci derslerini işlemeye devam ediyor. 2020-2021 öğretim yılında salgın nedeniyle sınavların ne şekilde ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk okul sınavlarının nasıl yapılacağını açıkladı. Peki okul sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?

Okul sınavları yüz yüze mi yapılacak? MEB EBA TV konularından öğrenciler sorumlu olacak mı?
Okul sınavları yüz yüze mi yapılacak? MEB EBA TV konularından öğrenciler sorumlu olacak mı?
GİRİŞ 27.10.2020 12:32 GÜNCELLEME 27.10.2020 12:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2020 Mart ayında eğitime ara verilmesinin ardından okullarda ikinci dönem sınavları yapılamamıştı. Öğrenciler 1. dönem derslerden aldıkları not ortalamalarıyla 2. dönem derslerini geçmişti. Yeni eğitim yılında yüz yüze eğitim kademeli olarak başladı. İlkokul 1,2,3,4. sınıflar ile Ortaokul 5,8 sınıflar ve Lise 9,12 sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Salgın sebebiyle okullarda birçok alanlarda önlemler alınmaya devam ediyor. Öğrenciler sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet ederek  ders işliyor. 2020-2021 eğitim dönemi başlamasıyla öğrenciler sınavlar hakkındaki gelişmeleri merak ediyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada randevulu sınav sisteminin uygulanabileceğini duyurmuştu. Peki okul sınavları yüz yüze mi online mı yapılacak? İşte MEB’ten yapılan kritik açıklama…

 

OKUL SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA ve diğer internet uygulamalarıyla devam eden eğitim sürecinde sınavlar okulda mı internetten mi yapılacak sorusuna “ Sınavlar okullarda yüz yüze yapılacak. Okul idaresi ve öğretmenler sınav programını öğrencileri gruplara ayırarak oluşturacak ve ilan edecek. Öğrenciler o tarihlerde okullara giderek ders sınavlarına girecekler.” şeklinde cevap verdi. Okullarda yaşanan sınav yoğunluğuyla ilgili randevulu sınav sistemi düşünülüyor.

EBA TV KONULARI SINAVDA ÇIKACAK MI?

MEB Bakanı Selçuk geçtiğimiz haftalarda katıldığı canlı yayında  “ Sınavlar yüz yüze olacağı için EBA TV'deki derslerin izlenmesi bir zaruret. Onu izlemezse sınavların içeriği oradan sorulacağı için öğrenci açısında problem olabilir. Niye yüz yüze yapıyoruz? Çünkü eğer sınav yapmazsak, yüz yüze yapmazsak ya da sınav şeklimizi dönüştürürsek ölçme değerlendirme açısından uzun vadeli en 4-5 seneyi kapsayan bir problem çıkıyor. Problem şu, öğrencilerin öğrenme kayıpları arttıkça bir sonraki yılın öğrenme içeriklerini almayla ilgili zemin basamak basamak ortadan kalkıyor. O yüzden de bu öğrenme kayıplarını aza indirmemiz lazım." şeklinde konuştu.

 

 

 

RANDEVULU SINAV SİSTEMİ NEDİR? 

Okullarda yüz yüze eğitim henüz başlamadan MEB Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında sınavları  randevulu sistemle yapmak zorunda olduklarını açıklamıştı. Tüm öğrencilerin aynı günde okulda bulunmasının risk oluşturacağını belirten Selçuk konuyla ilgili örnek göstererek “ Diyelim ki 7'nci sınıfların sınavı varsa, onların günü, saati ayrı olabilir, biri sabah biri öğleden sonra gelebilir. Bunları okullar ayarlar. Bunlarla ilgili çerçeve hazır.” şeklinde konuştu.

SINAVLARLA İLGİLİ 2 SENARYO UYGULANABİLİR!

Hürriyet Gazetesinden Nuran Çakmakçı’nın haberine göre uygulamalı dersler olan müzik, beden eğitim, resim gibi derslere not verilmesi bakanlık özellikle ilkokul ve ortaokulda esnek bir program izleyecek. Bu derslerde notlar yüz yüze sınavlarla değil, büyük ihtimalle ödevlerle verilecek. İkinci senaryo ise şöyle: Matematik, fen bilgisi, Türkçe, yabancı dil gibi akademik derslerde mutlaka ve mutlaka yüz yüze yazılı sınav yapılacak. Her zaman olduğu gibi bu derslerde en az iki sınav yapılması esas.

 

Bakanlık koridorlarında konuşulan senaryolardan biri de bu akademik derslerde iki sınavdan birinin yüz yüze okulda yapılması. İkinci sınavın ise performans veya proje olarak notlandırılması. Buradaki amaç da dezavantajlı gruplara kolaylık sağlamak.

YORUMLAR 2
  • Yeliz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlarda küçücük sınıfta 17 .18 kişi bölünmüş hali bu bu kadar virus bulaşma hızı yayılmışken her gün vaka artarken yapılmasın yuzyuze
    Cevapla
  • Azize mert8 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinavlari yapin fakat evde on line olsun virus aldi basini gidiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme