KPSS önlisans sonuçları tarihi: ÖSYM 2020 KPSS önlisans sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

KPSS önlisans 25 Ekim tarihinde düzenlendi. Devlet memurluğu sınavı soru ve cevap anahtarını adayların erişimine açıldı. Önlisans’a katılan binlerce memur adayı sınav maratonunun ardından sonuçların ilan edilmesini heyecanla bekliyor. ÖSYM 2020 sonuç takvimini paylaştı. Peki KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

KPSS önlisans sonuçları tarihi: ÖSYM 2020 KPSS önlisans sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
KPSS önlisans sonuçları tarihi: ÖSYM 2020 KPSS önlisans sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
GİRİŞ 30.10.2020 14:08 GÜNCELLEME 30.10.2020 14:08

KPSS önlisans sınav sonuç tarihi belli mi? Kamu kurumlarında çalışma hayali kuran binlerce memur adayı KPSS önlisans sınavına katılım gösterdi. Aldıkları 2 yıllık üniversite eğitimlerini devlet kadrolarında değerlendirmek isteyenler sonuçlar için yapılacak açıklamayı bekliyor. Önlisans KPSS sınav sonuçları ÖSYM “Aday İşlemleri Sistemi” (AİS) üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresiyle öğrenilebilecek. Sonuçların ilan edilmesinin ardından puanlarını öğrenenler KPSS tercihleri için kolları sıvayacak. Peki KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 KPSS önlisans sınav sonuç tarihi!

 

 

2020 KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇ TAKVİMİ!

25 Ekim’de düzenlenen Önlisans Kamu Personeli Seçme sınavı ÖSYM’nin yayımladığı takvime göre 26 Kasım 2020 tarihinde açıklanacak.

 

 


“Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.”

KPSS ÖNLİSANS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans sınavının Temel Soru Kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10’u açıklandı. Sınava katılım sağlayan adaylar Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 26 Ekim 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden veya aşağıda bulunan adres üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebilirler. 

KPSS ÖNLİSANS SINAVI SORU VE CEVAP ANAHTARI TIKLAYINIZ!

Önlisans sınavında yer alan her test kendi içinde ayrı olarak değerlendirilecek. Örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.


Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"