KYK MESS TEV TÜBİTAK burs başvurusu nasıl yapılır? 2020 Üniversite ve Lise öğrencileri dikkat!

2020-2021 eğitim öğretim yılında birçok iş adamı ve devlet kurumu Üniversite ve lise öğrencilerine burs vermeye devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları 3 Kasım’da sona erecek. MESS Eğitim Vakfı ise lise öğrencilerine yönelik geri ödemesiz burs yardımı yapacak. İşte 2020 KYK, MESS, TEV ve TÜBİTAK burs başvurusu nasıl yapılır? sorusunun yanıtı...

KYK MESS TEV TÜBİTAK burs başvurusu nasıl yapılır?  2020 Üniversite ve Lise öğrencileri dikkat!
KYK MESS TEV TÜBİTAK burs başvurusu nasıl yapılır? 2020 Üniversite ve Lise öğrencileri dikkat!
GİRİŞ 06.11.2020 11:34 GÜNCELLEME 06.11.2020 11:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2020-2021 eğitim öğretim yılında Ortaokul, Lise ve üniversite eğitimi alan milyonlarca öğrenci için burs başvuruları alınmaya başlandı. VGM Ortaöğrenim bursları bu ay içerisinde sona ererken üniversite öğrencilerin başvurduğu Yükseköğrenim bursu başvuruları bugün sona erecek. Devlet tarafından önlisans ve lisans öğrencilerine verilen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında alınacak. Burs kazanan öğrencilere aylık 550 TL ödeme yapılırken, öğrenim kredisi almaya hak kazanan adaylar geri ödemeli olarak burstan faydalanabilecek. İşte yeni eğitim dönemi öncesinde burs başvurusu yapmaya hazırlanan adaylar için güncel burs başvuru alan devlet kurumları….

Üniversiteler bahar yarıyılında açılacak mı? 2020 YÖK ikinci dönem yüz yüze eğitime geçiyor mu?

 

2020 KYK BURS BAŞVURU SÜRELERİ UZATILDI!

Devlet tarafından önlisans ve lisans eğitimi alan öğrencilere aylık 550 TL burs yardımı yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu işbirliği ile verilen bursun başvuruları 3 Kasım tarihinde sona erecekti. Yapılan son açıklamaya göre burs başvurularının 8 Kasım tarihine kadar uzatıldığı bilgisi verildi.

 

 

1- E- DEVLET KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2020 başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru yapacak bütün adayların e-Devlet’te bulunan indeks sayfasını inceleyerek onaylaması gerekiyor. Başvuru yaptıkları bilgilerde değişiklik yapmak isteyen adaylar 3 Kasım saat 23.59’a kadar bilgilerini güncelleyebilir. Öğrenciler e-Devlet’te bulunan başvuru bilgi formunda ekonomik, sosyal ve başarı bilgilerini içeren bilgiler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumlarınca teyit edilecek. 

2- KYK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet tarafından verilen karşılıksız burstan faydalanmak için öğrencilerin başvuru şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Başvuru yapacak adayların Önlisans ve Lisans kurumlarında eğitim alması, Açık Öğretim öğrencileri (sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu anne ve babası her ikiside vefat etmiş olanlar vb.) Vakıf Üniversitesi öğrencileri, Yüksek Lisans,  (Master ve Doktora öğrencileri) ve iki yıllık  önlisans okullarından mezun olup, ara vermeden dört yıllık lisans bölümlerinin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı (DGS) ile kayıt yaptıran öğrenciler KYK başvurusunda bulunabilecek. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

2020 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

2020 VGM ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN! 

2020-2021 eğitim öğretim yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından önlisans ve lisans öğrencilerine burs yardımı yapılıyor. Başvurular 15 Ekim tarihinde başladı ve bugün (30) Ekim tarihinde sona erecek. Anne ve Babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz olan adaylara öncelik verilecek. İşte adım adım 2020 VGM Yükseköğrenim burs başvurusu yapma;

1- 2020 - 2021 öğretim dönemi Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular 15 Ekim – 30 Ekim 2020 tarihleri arasında kurumumuz internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır. İşte VGM bursuyla ilgili sıkça sorulan soruların cevapları;

- Yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanmaktadır.

-Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğine göre KYK bursu alan öğrenciler VGM Yükseköğrenim bursundan faydalanamaz.

- KYK’dan öğrenim kredisi alan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan yararlanabilirler.

2020 VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

TÜRK EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURUSU!

TEV tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve yurt başvuru imkanı sağlanıyor. Türk Eğitim Vakfı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada yurt başvurularının 07 Eylül- 2 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Burs başvuruları ise geride bıraktığımız 21 Eylül- 18 Ekim 2020 tarihleri arasında alınmıştı.

2020 TEV YURT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

2020 MESS EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR!

“MESS Eğitim Vakfı 2020-2021 Eğitim Öğretim Döneminde Burs Başvuruları Alınmaya Başladı. MESS Eğitim Vakfı, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Bağışıyla Karşılıksız Mesleki Eğitim Bursu Vermektedir.”

“MESS Mesleki Eğitim Vakfı Bursları Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri, Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezleri Ve Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerinin Örgün Programları İle Çok Programlı Anadolu Liselerinin Anadolu Mesleki (AML) Ve Anadolu Teknik Lisesi (ATL) Programlarında Okuyan 9-10-11 Ve 12. Sınıflarında Okuyan Öğrencilere Yöneliktir.”

Burs, her eğitim yılında 10 aylık süre için 2 taksit halinde ödenecektir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında burs tutarı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tasarım Teknolojisi ve Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanlarında okuyan öğrenciler için aylık 320 TL, diğer mesleki alanlarda okuyan öğrenciler için aylık 160 TL’dir.

“Başvurunuzun geçerli olabilmesi için 23 Kasım 2020 Pazartesi gününe kadar online başvuru sürecini tamamlamalısınız.”

MESS BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ 

ŞABAN CENGİZ VAKFI BURS BAŞVURULARI İÇİN SON 2 GÜN!

Şaban Cengiz Vakfı Burs Başvuruları Online Olarak Alınmaktadır. Vakıf Başarı Bursu, İhtiyaç Bursu, Kardeş Okul Yardımı Ve Ayni Yardım Yapmaktadır.

Şaban Cengiz Vakfı Türkiye Sınırları İçerisindeki Yüksek Öğrenim Kurumlarında Yardıma İhtiyacı Olan Başarılı Öğrencilere Burs Vermektedir. Burslar 9 Ay Süre İle Ekim Ve Haziran Aylarında Ödenir. Öğrenci Bursu Cengiz Holding Sosyal Sorumluluk Projesidir.

“Tüm öğretim kademelerinde eğitim öğretimine devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen burs türüdür. Burs tutarımız 2020 Eylül ayı itibariyle 10 Ay / 300,00 TL olarak revize edilmiştir.”

NOT: Son Başvuru Tarihi 31 Ekim 2020’dir.

BURS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

TÜBİTAK YURT İÇİ LİSANS ÜSTÜ BURS BAŞVURULARI!2020 Yılı 2. Dönem Başvuru Son Tarihi Hakkında Tübitak'tan duyuru geldi. (08.10.2020): 2211 Programı yüksek lisans ve doktora burs programları kapsamında 2020 yılı 2. dönem başvuru son tarihi 27 Kasım olarak güncellenmiştir. Başvurular 12 Ekim saat 08:30'da alınmaya başlanacak ve 27 Kasım saat 17:30'a kadar başvuru süreci devam edecektir. Başvuru yapmak için son tarih 27 Kasım saat 17:30'dur.

Çift Burs Başarı Kriterleri Hakkında Önemli Duyuru (28.02.2020): Türkiye’deki diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarından yurt içi doktora bursu alırken aynı anda 2211-Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı'na başvuru yapan adaylarda aranan başarı kriterleri güncellenmiştir.

Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı kapsamında yürütülen programlara başvurular bu ilanda belirtilen tarihlerde (2. Dönem 12 Ekim - 27 Kasım 2020) e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılır. 

TÜBİTAK BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

YORUMLAR 2
  • Aksarayli 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen şu universitilerde açılsın artık
    Cevapla
  • tenciota 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanal 7 adamdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!