ADÜ, Türkiye'de yerleşkelerine internet hizmeti sunmada zirvenin sahibi!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) TÜBİTAK ULAKBİM üzerinden internet hizmeti alan 130 devlet üniversitesi içerisinde, internet hizmeti sunulan yerleşke (lokasyon) sayısı en fazla olan üniversiteler sıralamasında birinci sırada yer aldı.

ADÜ, Türkiye'de yerleşkelerine internet hizmeti sunmada zirvenin sahibi!
ADÜ, Türkiye'de yerleşkelerine internet hizmeti sunmada zirvenin sahibi!
GİRİŞ 05.11.2020 18:07 GÜNCELLEME 05.11.2020 18:07

Üniversitenin 24 farklı lokasyon ile noktadan noktaya fiber metro ethernet hizmeti sunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Üniversitemiz; internet altyapısı TÜBİTAK ULAKBİM üzerinden sağlanmaktadır. Merkez Yerleşke internet çıkış hızımız 1.500 Mbps ilçelerimiz ile birlikte toplam bant genişliğimiz 2.520 Mbps'dir." diye konuştu. 

 

 

"SUNUCU VE DEPOLAMAYI REVİZE EDİP KAPASİTE ARTTIRDIK"

 

 

Günlük, sistemlere bağlı cihaz sayısının 12 bin 500 civarında olduğunu ayrıca kablosuz sistemlere bağlı kullanıcı sayısının da günlük 6 bini bulduğunu ifade eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Pandemi sürecinde uzaktan eğitim modeline geçilmesi ile birlikte hızlı aksiyon alarak sunucu ve depolama cihazlarımızı hızla revize ederek kapasitelerini arttırdık. Ayrıca ilçe bağlantılarımızın hızlarını arttırdık. Tüm yerleşkelerimizdeki öğrencilerimizin internet erişimini sağlam bir şekilde sağlamaları bizler için çok önemli. Bilgi çağında, teknolojiyi doğru kullanmalıyız. Bizler bunu oluşturmanın memnuniyeti içerisindeyiz." dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?