Okullar ne zaman açılacak? MEB uzaktan eğitim bitecek mi? İlkokul, ortaokul lise açılma tarihi

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2020-2021 eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İlkokul, ortaokul ve liselerde ara tatil dönüşü uzaktan eğitim kararı aldı. 23 Kasım-4 Ocak tarihleri arasında öğrenciler online eğitim alacak. MEB dönem başından beri 6,7,10 ve 11. sınıfların dışında kalan tüm kademeler için okullarda eğitimi başlattı. Peki tüm sınıflar yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? İşte okulların açılma tarihi..

Okullar ne zaman açılacak? MEB uzaktan eğitim bitecek mi? İlkokul, ortaokul lise açılma tarihi
Okullar ne zaman açılacak? MEB uzaktan eğitim bitecek mi? İlkokul, ortaokul lise açılma tarihi
GİRİŞ 28.11.2020 13:57 GÜNCELLEME 28.11.2020 13:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

16-20 Kasım tarihleri arasında ara tatil yapan milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim ile ders başı yaptı. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yıl sonuna kadar uzaktan eğitim verileceğini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ile Bakan Ziya Selçuk’un imzasıyla “Yüz yüze eğitime ara verilmesi” hakkında genelge gönderdi. Genelgeye göre 4 Ocak tarihine kadar yüz yüze ve uzaktan ölçme ve değerlendirme işlemleri yani sınavlar düzenlenmeyecek. Öğrenciler 2020-2021 eğitim yılında yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan müfredattan sorumlu tutulacak. Genelgeye göre sınavların okul ortamında yüz yüze yapılması planlanıyor. Bu sebepten ötürü binlerce öğrenci okulların açılacağı tarihi bekliyor. Peki okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? İşte MEB okulların açılma tarihi!

 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dünyada ve Türkiye’de salgının seyrinde yaşanan yükselişten öğrencilerin etkilenmemesi amaçladıklarını vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda alınan karar gereği 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim ile devam edeceklerini açıkladı.

 

Bakan Selçuk’un açıklamalarına göre 4 Ocak tarihine kadar koronavirüs verileri günlük olarak izlenecek alınan tedbirler sonucunda tabloda nasıl bir değişim olduğu gözlenecek. Ara ve ana değerlendirme yaptıklarını belirten Selçuk” Ara değerlendirmeler var ama bir ana değerlendirme 4 Ocak'tan 2 hafta önceki dönemde tekrar yapılacak ve tabloya bakacağız. Hep dediğimiz gibi, eğer veriler bize A seçeneğini gösteriyorsa onu, B seçeneğini gösteriyorsa onu seçeriz. ifadelerini kullandı. İlkokul, ortaokul ve liselerin açılma tarihi yapılacak değerlendirmenin ardından netlik kazanacak.

OKUL SINAVLARI NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Bakan Ziya Selçuk 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan ve yüz yüze hiçbir sınav yapılmayacağını, sınavlarla ilgili planların salgın sürecinin seyrine göre karar verileceğini duyurdu. Öğrenciler sınavlarda hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim ile görülen derslerden sorumlu olacak. Dolaşımı azaltmayı hedeflediklerine dikkat çeken Selçuk” öğrencilerin sadece bir gün sınava gitmelerinin de doğru olmadığını belirterek o yüzden sınavları ertelediklerini açıkladı. Şimdiye kadar okullarda gerçekleştirilen sınavlar geçerli sayılacak.

RESMİ VE ÖZEL ANAOKULLARI YÜZ YÜZE EĞİTİM VEREBİLECEK!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıf ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim verilmesi kararı alındı.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda " Bakanlık ile ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda, resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bu kapsamda okul öncesi eğitim kurumlarında, haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

MEB YÜZ YÜZE EĞİTİME VERİLEN ARAYLA İLGİLİ GENELGE YAYIMLADI!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada tüm ülkelerde  olduğu gibi ülkemizde artış gösteren covid-19 salgını sebebiyle " 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi yönünde karar alınmıştır. " ifadeleri kullanıldı. Bu bağlamda ilgi (a) Yönetmeliğin ek 2 inci ve (b) Yönetmeliğin ek 3 üncü “Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler” başlıklı maddeleri gereğince aşağıdaki esaslar çerçevesinde uzaktan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi uygun görülmüştür.

1. Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 21 Kasım 2020 tarihinden 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verilmiştir.

2. Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında etkinlikler, ilkokullarda, ortaokullarda ve ortaöğretim kurumlarında tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla (canlı dersler, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden) yapılacaktır.

3. İlkokul ve ortaokullarda ilgi (c) Çizelge, imam hatip ortaokullarında ilgi (d) Çizelge, ortaöğretim kurumlarının tamamında ilgi (e) Çizelge, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında ilgi (i) Çizelge esas alınarak dersler uzaktan eğitim yoluyla (canlı dersler, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden) işlenecektir.

4. Ortaokullarda ilgi (c) Çizelge’nin Açıklamalar bölümündeki 7. madde, imam hatip ortaokullarında ilgi (d) Çizelge’nin Açıklamalar bölümündeki 4. ve 5. maddeleri doğrultusunda yapılan uygulamalara uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

5. Resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ve takviye kurslarına 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verilecektir.

6. 2020-2021 eğitim öğretim yılı için ilkokul 3 üncü sınıflara yönelik İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Uygulama süreci ve takvimine ilişkin işlemler, okulların yüz yüze eğitime açılmasına kadar ertelenmiştir. Bu süre içerisinde okullara gönderilmiş olan Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA) ve Öğretmen Yönergeleri Formu (ÖYF) daha sonra kullanılmak üzere muhafaza edilecektir.

7. Süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.

8. Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir.

9. Öğrencilerin nakillerine ilişkin işlemler için 18 Kasım 2020 tarihine kadar olan başvurular işleme alınacak, yeni başvuru alınmayacaktır. Nakil ve geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin nakil kabul ve ret işlemleri 20.11.2020 Cuma günü okul idareleri tarafından sonuçlandırılacaktır.

10. İlgi (f) yazıda belirtilen ölçme ve değerlendirmeye ilişkin esaslar geçerli olmakla birlikte temel eğitim kurumlarında, ilgi (b) yönetmelik kapsamındaki ortaöğretim kurumlarında sınavlar 31 Aralık 2020 tarihinden sonra okul ortamında yüz yüze yapılacak şekilde planlanacaktır.

11. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ilgi (g) ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün ilgi (h) yazıları kapsamında gerçekleştirilen uygulamaya dayalı dersler 31.12.2020 tarihine kadar yüz yüze olarak gerçekleştirilmeyecektir.

12. Rehberlik Araştırma Merkezlerinde (RAM) sağlık kurulu raporu alarak ilk kez eğitsel tanılaması yapılacak bireylere hizmet verilmeye devam edilecektir.

13. BİLSEM öğrenci adayları için yetenek alanları tanılamaları yapılmayacaktır.

14. 5580 sayılı Kanun kapsamında olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılan bireysel eğitimler yüz yüze devam edecek, grup eğitimleri yapılmayacaktır.

15. 5580 sayılı Kanun kapsamında yaygın eğitim faaliyeti yapan özel öğretim kurumlarında dönem sonu sınavları sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR 15
  • SELİN 3 yıl önce Şikayet Et
    7. Sınıflar nolurrrr evde ders izlesinler nolurrr korkuyorum ya korona olursak
    Cevapla
  • Ceren 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence yasak herkese 24 saat yasak olmalı beni duyun
    Cevapla
  • Hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavı olan ogrencilerin de sınavları iptal olsun
    Cevapla
  • ege 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen bencede
    Cevapla
  • Ebru 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye hazırlıklıyım sıkıntı yok sınav nasıl olursa olsun önemli değil ama vaka sayısı gün geçtikçe korkutuyor beni
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Benide korkutuyo
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok kişi sınava girmeyecek bu kesin 2 dönem sınavına gittim 5 kişi vardı O kadar basılan kitapçıklar boşu boşuna heba olacak gönül ister ki tabi online olmasın Ama malesef haksızlık olduğu için büyük ihtimalle sınav olmayacak bunun sebebi üniversitesi öğrencilerini yüzünden oldu çoğu haksız yere kopya çekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak