2020 KPSS önlisans kılavuzu yayımlandı mı? KPSS önlisans tercihler ne zaman başlayacak?

KPSS önlisans tercihleri ne zaman? KPSS oturumlarından kaç puan aldıklarını öğrenen adaylar KPSS önlisans tercihleri için kolları sıvadı. ÖSYM tarafından tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla resmen tercih maratonu başlayacak. Kılavuzda yer alan kadro sayıları ve başvuru koşulları belirleyici olacak. Peki 60,65,70 puanla memur olunur mu? İşte KPSS önlisans tercihlerinin başlayacağı tarih…

2020 KPSS önlisans kılavuzu yayımlandı mı? KPSS önlisans tercihler ne zaman başlayacak?
2020 KPSS önlisans kılavuzu yayımlandı mı? KPSS önlisans tercihler ne zaman başlayacak?
GİRİŞ 01.12.2020 16:00 GÜNCELLEME 01.12.2020 16:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

25 Ekim tarihinde yapılan KPSS önlisans sınavının sonuçları bu sabah saat  10.00’da ÖSYM tarafından açıklandı. 2 yıllık üniversite mezunu adaylar kamu kurumlarında çalışabilmek için düzenlenen sınava katılmıştı. KPSS puan türlerinden yaptıkları sonuçları öğrenen adaylar alımlar ve başvuru şartlarının ne zaman yapılacağını araştırıyor.  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS önlisans başvuru kılavuzunda tercihlere dair ipuçları vermişti. Peki KPSS önlisans tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS önlisans sınavı iki yılda bir düzenlendiğinden ötürü adaylar 2020 yılında yaptıkları puanlar ile 2 yıl tercih yapabilecek. Peki KPSS önlisans tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS önlisans 60,65,70 puanla memur olunabilir mi?

 

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS önlisans tercihleri, KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından B grubu kadrolar için ÖSYM tarafından tercih kılavuzu yayınlanacak. Kılavuzda kamu kurumlarına ait kadro sayıları ve başvuru koşulları yer alacak. Tercihlerin ne zaman ve hangi tarihlerde yapılacağı ilerleyen günlerde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanacak.

 

KAÇ PUANLA MEMUR OLUNUR?

Kamu kurumlarının belirlediği şartlar doğrultusunda memur alımı yapılacak. Merkezi yerleştirmeler için herhangi bir baraj puanı bulunmuyor ancak devlet kurumları alım yaparken genellikle 70 puan altına düşmüyorlar. Atama ve tercihler değişkenlik gösterirken yüksek puana sahip olan aday atanamazken belirleyici kriterlere göre daha düşük puana sahip olan bir aday yerleştirilebilir. Şunu da unutmamak gerekir her dönem memur alım koşulları şartlara ve kriterlere göre değişiklik gösterebilir.

MEMUR OLABİLMEK İÇİN ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

YERLEŞTİRME  İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğüne internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

KPSS'de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile başvuru sırasında verdiği bilgiler yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları karşılayamayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

YORUMLAR 1
  • Hakan ergün. 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkese basarılar diliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı