4 ilde daha anasınıfı ve anaokulları uzaktan eğitime geçti

Gaziantep, Samsun, Sivas ve Aydın'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim ve öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

4 ilde daha anasınıfı ve anaokulları uzaktan eğitime geçti
4 ilde daha anasınıfı ve anaokulları uzaktan eğitime geçti
GİRİŞ 30.11.2020 00:45 GÜNCELLEME 30.11.2020 01:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Vali Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kararın İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alındığını belirterek, "01.12.2020 itibarıyla 04.01.2021 tarihine kadar ilimiz genelindeki resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretim uzaktan eğitim yoluyla sürdürülecektir." ifadelerini kullandı.

SAMSUN’DA ANAOKULLARINDA UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ

Samsun Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla anaokulu ve anasınıfı ile uygulama sınıflarında uzaktan eğitime geçildi.

Konu hakkında yapılan açıklamada, “Covid-19 salgınının seyri dikkate alındığında 30 Kasım 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir” denildi.

SİVAS'TA RESMi ANAOKULU, ANA SINIFLARI VE UYGULAMA SINIFLARINDA EĞİTİM UZAKTAN YAPILACAK

Sivas'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında resmi anaokulu, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim ve öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Vali Salih Ayhan başkanlığında olağanüstü toplandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeye yer verildi:

"Kovid-19 salgınının seyri dikkate alındığında 01.12.2020-04.01.2021 tarihleri arasında ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine, kaymakamlarımız ve ilgili kurumlarımızca konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek, uygulamanın eksiksiz şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

AYDIN'DA ANAOKULU, ANA SINIFLARI İLE UYGULAMA SINIFLARINDA EĞİTİM ÖĞRETİM UZAKTAN YAPILACAK

Aydın'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında resmi anaokulu ve ana sınıflar ile uygulama sınıflarındaki eğitim öğretim faaliyetlerinin 30 Kasım ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verildiği bildirildi.

Aydın Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede maske, hijyen ve sosyal mesafenin önemine dikkatin çekildiği açıklamada, "Kovid-19 salgının seyri dikkate alındığında, 30 Kasım ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine oy birliğiyle karar verilmiştir." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • DÖNMEZ SADUN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kocaeli ne yapıyor anlamadım bakan açıklıyor kocaeli üçüncü dereceyi yaşıyor .yoğun bakımda en yüksek doluluk ama bizim yetkililer ısrarla devam diyorlar
    Cevapla
  • Cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun anaokulu mu var.her türlü eğitim yasaklansin
    Cevapla
  • Haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelir doktorlarda ameliyatları uzaktan yaparlar şoförlerde araçları uzaktan kullanır yolcularda koltuklara uzaktan oturur.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!