MEB'den son dakika LGS ve YKS kararı! Herkes merak ediyordu

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS sınavlarının kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayıp, öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacağını duyurdu. Ayrıca süreçle ilgili önümüzdeki aylarda önemli bir değişiklik olması durumunda konunun tekrar değerlendirileceği açıklandı.

GİRİŞ 02.12.2020 10:15 GÜNCELLEME 02.12.2020 11:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Pandemi sürecinde eğitimde sınavların ertelenmesiyle birlikte LGS ve YKS sınavının müfredatında bir değişiklik yaşanacak mı sorusu akıllarda dolaşıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

 

 

TÜM MÜFREDATTAN SORUMLU OLACAKLAR

“Merkezi sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayıp, öğrencilerimiz tüm müfredattan sorumlu olacaktır. Süreçle ilgili önümüzdeki aylarda önemli bir değişiklik olması durumunda konu tekrar değerlendirilebilecektir.

 

 

ÖĞRENCİLERE DESTEK VE TAVSİYE

Öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynaklar sunulacak ve bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılanmaya devam edilecektir. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaynak desteklerini artıracaktır. Daha önce de olduğu gibi her ay örnek soru kitapçıkları yayımlanmaya devam edecektir. Ayrıca, bu sene her ay 8. sınıf öğrencilerine yönelik çalışma fasikülleri yayımlanacaktır. Öğrencilerin örnek soruları ve sağlanan kaynak desteklerini yakından takip etmeleri özellikle tavsiye edilmektedir” denildi.

LGS ARALIK AYI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan yazılı açıklamada, LGS kapsamında düzenlenecek merkezî sınava katılacak öğrenciler için hazırlanan bu yılki ilk örnek soru kitapçığının aralık ayı itibarıyla 8’inci sınıf öğrencilerinin kullanımına sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, örnek soru kitapçıklarının 2018-2019 öğretim yılından beri yayımlandığı, 2019-2020 öğretim yılında Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil (İngilizce) dersleri ile ilgili toplam 450 örnek sorunun yayımlandığı hatırlatıldı. Kullanıma sunulan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı aralık ayı örnek sorularında, Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden 10'ar, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil (İngilizce) derslerinden 5'er soru yayımlandı. Örnek soruların, 6 Haziran 2021'de gerçekleştirilecek LGS’ye yönelik olarak öğrencilere destek sağlamak amacıyla her ay yayımlanmaya devam edeceği bildirildi.

 

YORUMLAR 15
  • MÜCAHİT CAZIR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre öğrenciler not ortalamasına göre alınmalı geçen sene ben lgs ye girdim çok kötü geçti bari bu seneki öğrenciler bişey elde etsin
    Cevapla
  • Gonca 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl okullarin kapali olduğu süreçteki konular çikarildi sınavdan...bu yıl neden çikarilmiyor??? Bu haksızlik...uzaktan eğitimle çocuklarin şahane düzeyde eğitim aldiklarini mi düşünüyorsunuz??? Normalde ders saatleri 40 dakika...online eğitimde 30 dakika...geçtiğimiz yil birinci dönem matematik dersini 40 saat görüyorlarsa bu yıl 30 saat görüyorlar...konular yetişmiyor diye öğretmenler hizli gidiyor..TV de konulari anlatinca bütün problemler çözülür mü??? Bu mu bulduğunuz çözüm...kutlarim...çok yaratici....
    Cevapla
  • ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    kapatın gitsin okulları , 100 yıldır hala yerimizde sayıyoruz, okulları kapatırsak bari mazeretimiz olur
    Cevapla
  • yaman 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir karar, geçen yıl saçma sapan ne olduğu belli olmayan sınav oldu...eleyici konular kaldırılınca sınavın seçme özelliği kalmadı, her konudan sorumlu olmaları gerekiyor adalet için.....
    Cevapla
  • Bir öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradan Milli eğitim bakanına sesleniyorum.Evet hepimiz zorlu bir süreçten geçiyoruz.Sizler de napacağınızı bilmemek durumundasınız.Ama biz 12 sınıf öğrencisiyiz cihazımız yok canlı derslere giremiyoruz. Ve eminim ki bu durumda olan bir çok öğrenci var. Lütfen bu süreçte bari bütün öğrencileri eşit tutmayın. Herkes aynı imkana sahip değil . Bizler şunu bunu yapıyoruz diyosunuz ama yaptığınız yardımlar maalesef herkese ulaşmıyor.Bu yorumuma cevap gelmeyecek biliyorum ama ben yine de bildirmek istedim bu durumu. Herkes zaten psikolojikmen çökmüş durumda böyle yardım göstermeyerek bizi herkesle eşit tutarak daha zor duruma sokuyorsunuz bildirmek isterim. Ne olur bize bunu yapmayin .
    Cevapla
  • Başka bir öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Buda bizim kaderimiz işte napıcaksın
    Cevapla
  • Bir ogrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok haklisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı