Son Dakika haberi; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen ve öğretmen adaylarının merakla beklediği atama takvimi, mülakat süreci ve iller arası yer değiştirmeyle ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk öğretmen atama takvimi ile ilgili 'Geçtiğimiz yıllara baktığınızda bunun çok farklı tarihlerde açıklandığını görürsünüz. Bunu MEB tek başına karar alma durumunda değil. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız sürüyor. Neticelendiği dakika biz bunu paylaşırız. Gençler hazırlanıyor, bir umut ve bir hayal peşindeler. Durumu anlamak ve destek olmak lazım. Geçen yıl 41 bin önceki sene 40 bin civarında öğretmen alımı yaptık. Kamudaki alımları en fazla Milli Eğitim alıyor. Üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Ben yakın zamanda bir çözüm üretmeyi çok istiyorum. Bu atamanın yüksek olmasını bekliyor arkadaşlarımız. Bunun ne kadar olacağına ilişkin olarak bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bizim çabamız daha çok öğretmen ataması yapılması yönünde gereken çalışmaları yapıyoruz.' dedi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • C. B. 18.01.2021 08:39
    Bakanımız çok değerli açıklamalar yaptı. Ancak okullarda öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte uzaktan eğitim süresinde watsap' ta oluşturulan gruplarda bulunmalarıyla ilgili soruyla ilgili hiçbir şey söylemedi. Tabii, okul müdürleri arasında müdürler grubu, okul içinde personel grupları da var. Okul içi yazışmalar buralarda yayınlanıyor; ZOOM üzerinden ders yapmalar devam ediyor; bu platformlar üzerinden öğretmenler kurulu , zümre öğretmenler kurulu, okul zümre başkanları toplantıları gibi toplantılar da yapılıyor. Bu duruma acilen müdahale edilmeli.
  • Bafrali 18.01.2021 02:14
    Aynısını sağlık bakanindanda bekliyoruz
  • Kenan 18.01.2021 00:42
    Memur ögretmen adaylarında bir çözüm bulun sayın bakanım,hem çalışıp hem kpss'ye hazırlanmaktan zorlanıyoruz.
  • vatandaş 18.01.2021 00:39
    dikab hakları ne zaman yenmezse o zaman adaletli atamadan bahsedin kendı alanımızda her sene sıralamaya girdigimiz halde ilahiyatçıların yüzünden aranamıyoruz. 5000 kişi kaldık 2 yıl bizim alanımıza ilahiyatcilari almasanız böyle bir sorun kalmayacak.
  • BAYRAM 18.01.2021 00:26
    Kurumlar arası geçiş olacak mi..yıllardır bekleniyor...bu konuda ilginiZe muhtacız....bakanım..
Daha fazla yorum görüntüle